Monday, September 28, 2009

Special Edition Day 3: Raya in Melbourne

Aidilfitri Dikejauhan....


Emm tak payah la panjang-panjang aku story, tapi kitorg memang dah siapkan baju raya dan kuih raya ke Melbourne nih. Walaupun takde rendang/lemang atau takbir raya, tapi tetap syok jugak. Pengalaman baru la katakan...

Malam tadi dah set jam, nak bangun awal sebab nak mandi sunat Aidilfitri ehehehe..sejuk, tapi ku teruskan jua....Pas tu siap2 pakai baju kurung, Cawan plak dengan baju melayu dia, off we go to Melbourne CBD sebab nak amik gambar, buat kenang-kenangan.

Time kitorg bergambar nih, baru jam 7 AM kat Melbourne, waktu Malaysia dalam kul 5 pagi, so kiranya kami beraya dulu la dari orang Malaysia, hik hik hik.. Walaupun sejuk kaki tangan dan seluruh badan, tapi maintained ngn baju tradisional tu, tak mau pakai sweater dan sebagainya..Nanti tak raya la kan..heheheh..

Layan..


Ni posing kat depan Flinders Station, antara landmark paling popular kat Melbourne..Ramai jugak orang tengok kitorg yang pakai baju macam ni, siap amik2 gambar, tapi gasak la...


Kuih raya yang diimport khas dari KL.. nasib baik lepas masa kat airport tu, kalau tak, memang tak de kuih raya la kitorg.. (Nampak belakang tu, Federation Square??? hehehe)


Ha amacam? sapa kata kami tak raya??? hehehehhe....

8 comments:

3plepl8 said...

mana korg ni tak masuk sampaikan salam aidilfitri ke? nasib baik tak tunggu mlm raya tu.

biqque said...

perghhhhhh! hebat2! korang buat jugak! camni laaaaaaa...

BlueEwoke said...

hahahahah mana nak masuk salam aidilfitri plak dah...gambo2 je cukup hahahaha

Cawan said...

sedih Ooo pic pertama tu..

sedih sbb kena gosok sampin sendiri.. ha haaa..

// nasib baik Raya adalah pada hari yg sebetulnye kami pakai baju ni.. jumpe students Msia/Muslim kat sana..

biqque said...

korang tahun ni pepel gak ke??? sama la kitaaaaaaaaa hahahaha!

ok, nanti i buat makan2, dtg pakai baju raya k!

BlueEwoke said...

orait....makan2 ni best nih....

Danny / John said...

aku plan nak pakai baju melayu gak la kali ni...mybe kaler hijau gelap. kekeke. kene tnye travel partner dulu ade x kaler tu. kekek..pakai kat GOR pn mcm best!

BlueEwoke said...

ko pakai spender je lagi best..lagi lain dari yg lain..tak pun berkain pelikat je ke pakai singlet putih tu..ha amacam?????????