Tuesday, September 8, 2009

Kronologi Cerita Hari Ini

Ini kronologi kejadian hari ini..saja-saja je nak update, sebab semangat untuk buat kerja tidak ada, maklum la dalam "pindah randah mode" lagi..

6.20 AM - Bangun pagi untuk bersiap-siap ke office (ni bukan bersemangat punya kes, tapi kononnye nak beat jem2 di sekitar MRR2, dan yg seangkatan dengannya!)

6.40 AM - Mengucapkan babai kepada Cawan, dan terus turun ke bawah untuk start engine kereta

6.50 AM - Berjaya mengeluarkan diri dari Ukay Perdana, dan menuju ke Tesco Ampang TANPA SEBARANG masalah, tp MRR2 sudah mula sesak, had laju hanya 60-70 KM/Hr je. Kalau lebih-lebih, gerenti cium bontot kereta org lain punya..

7.00 AM - Hari ini sangat bertuah, semua traffic light yang ada di Kg Pandan, hijau-hijau belaka, maka tersenyum lebar la muka aku time memandu pagi tadi..

7.10 AM - Bermulalah destinasi ke Cyberjaya melalui Maju Expressway. Ye, perjalanan sungguh bosan, kereta pun tarak. Aku memandu selaju 70-80 KM/H, sebab tak mau sampai awal sangat! Gerenti makluk2 kat office tu datang lambat punya lah..aku tau sangat!!

7.40 AM - Sudah sampai office. Tapi aku melepak dlm kereta je, sebab terlalu awal, tak penah lagi sampai office seawal nih.. Aigh..bosan bosan...

8.15 AM - Kuar dari kereta, dan berjalan menuju ke bangunan yg dimaksudkan, dengan penuh harapan, aku berharap ada la makluk2 yang lain. Tapi seribu kali sayang, sorang pun tak nampak batang hidung..masih bercutikah mereka???

8.30 AM - Disebabkan aku org pertama sampai, maka aku dah pilih tempat duduk paling best sekali, tanpa ragu2, mesti ramai yg jeles. Tapi LAN cable pulak tak de!! Hampeh betul..

9.30 AM - Selesai sudah masalah LAN cable! Hati pun gumbira. Terus bukak facebook, dan me'reply' apa2 yang patut.. biasa la kan, walaupun facebook2, keja mesti siap :)

9.33 AM - Terima satu panggilan telepon dari seorang kawan dari Accenture dulu, bertanyakan lokasi aku dimana. Aku pun kasi tau. Tak sempat abis cakap, tiba-tiba je dia muncul depan mata. Aku pun apa lagi..terus gumbira. Siap bawak geng tuh, haih macam Jejak Kasih la pulak..

Cadangnya nak chow pukul 4 PM, sebab dah sampai awal. Tapi tak tau la berjaya mencari jalan pulang atau tidak, sebab Sabtu hari tu, masa test jalan, terlalu jalan lain..adoiiii.. Harus meng'google' map nih, maklum la, kita tak de GPS.. Harap-harapnya sampai la ke rumah :)

To Cawan: Bebeh, esok u antar i ke?? *wink *wink.. leh kite la layan GSC Alamanda time lunch, kul 4.30 i leh cabut balik dah..OK? hi hi hi..

5 comments:

Cawan said...

wahhhh.. ke Cyberjaya haa kena hantar nye.. kena cari port lepak baru mcmnie.. pastu kena la plak cari port curi makan time lunch..

BlueEwoke said...

U hantar la kalau u rajin, kalo malas i pegi keje sendiri, engak ada masalah, saja nak bermanja-manjaan dengan u..wink* wink* wink*..

Port lepak buat masa ni tak tau lagi, kalo nk makan time lunch, agak2 tebal kulit muka tu, selamba je la makan kat Alamanda..kalo kena ngn jakim, jgn cari i..i tak kenal..heheheheh..

biqque said...

ni sembang laki bini ni, masuk bilik la! kahkahkah!

meh lepak umah i meh!

BlueEwoke said...

hahahaah...nak datang apenye??? u bukan ada kt umah pun!! kiki tu ada la..tp belum tentu dia tau bukak pintu!!!

to Cawan, u! i dah tau pot sesuai utk u makan2 esok, p umah biq!!kiki mesti tak kisah kalo u tak pose:))

3plepl8 said...

nak join kiki makan? bleh....ada tuna, ada salmon, ada daging bersama sayuran dan bermacam2 lagi. semua makanan branded - FRISKIES