Thursday, October 22, 2009

Australia Lagi Ke??

Masya Allah..... Malam tadi aku bermimpi pergi travel lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..Nak tau ke mana??? Perth Australia plak dah!!!! Eiiiii ape kes nih.... Aku nak ke tempat lain laaaaaaa, lain tahun la Perth tu..ish ish.. Paling bestnye Biq dan Sharul pun ada ikut sekali. Huih meriah betul time tu..

Dulu pun selepas balik dari GC, aku asyik mimpi ke Australia lagi..tup tup, beberapa bulan pas balik GC, aku ke Melbourne pulak, siap ke Sydney..Terpikir jugak, aku ni terkena sampuk dengan orang-orang asli Australia ke ek?? Asyik mimpi travel ke down under jek.. Pagi tadi aku bangun, terus citer kat Cawan, dia jawab "U ada sedara mara kat sana kot, tak pun u orang asli Australia yang sebenarnya..sebab tu u asyik nak 'balik' ke sana jek hahahahaha"

Ada ke patut??

Malas nak meneruskan omong-omong kosong si Cawan, aku on pc, pagi-pagi buta (sanggup datang office kul 10!!) semata-mata nak check tiket flight, kot-kot ada yang murah ke kan?? hahahahah (psyhco kan aku??) Rasa macam serba tak kena je, kalau tak cek tiket murah kalau dah kuar mimpi2 cam nih (walaupun tau mimpi itu mainan syaitan!!!) ..Cek lagi dan lagi, sekali tengok cam ada...alamak..uish betui ke nih???..sabar na sabar..ingat, ko dah ada plan untuk 2010. Sabar ek..Lain kali ye?? Jenuh nak menyabarkan diri sendiri, almaklum la travelholic kan, pantang sikit la benda2 macam nih..

Demi menyedapkan hati, aku bagitau Cawan ada tiket murah. Pas tu dia tanya lagi, "dah beli ke? Tak ajak Biq ke? Ajak la sekali..." Wahhhhh ni cam perli aku je nih.. Dengan berhemah aku jawab, tak nak la, tahun depan kan kite ada agenda lain..kita simpan duit utk tu dulu la..

Jawab Cawan "tau tak pe, berapa ribu u kata ari tu nak kumpul??" sambil tersenyum kambing kat aku, seolah-olah memberi gesture "sendiri mau ingat!!!!!" .. eee benci betul la dia nih!!!

6 comments:

Ely Hasrul said...

hahahhaaaaaha cawann..

3plepl8 said...

haa kena sampuk org asli kt minjungbal dulu tu. mmg dia nk suh khatam 1 ostolia tula.

BlueEwoke said...

itu la, walaupun aku tak masuk tempat tu time tu sebab mata bengkak cam ikan emas gemuk nk meletop, tp sampai jugak mantera org asli ostolia tu kat aku..ish ish ish..tak pe la..Perth tu leh tunggu lain hari, kite aim ke F***** duluuuuuuu...

3plepl8 said...

ish tak sabo nk globotrekko kt F**** tu.

biqque said...

if
u
pegi
lagi
ke
ostolia
TANPA
i
memang
i
bakar
wetsuit
baru
u
tu!!!

BlueEwoke said...

hahaha suspen i bace komen u...

insya allah pas ni kalau pegi lagi, gerenti ajak u..the more the merrier kan..kite pulun F***** dulu!!!! ayuhhhhhhhhh!!!