Sunday, February 19, 2012

Sammy's Rainbow Party

Semalam ada birthday party Sammy, bertemakan Rainbow.. Sangat colorful!! I LIKE!! Ok tak perlulah aku nak cakap panjang-panjang, lihat saja betapa colorfulnya party ni okeh!!

Party ni bermula dari jam 2-6 petang, sepatutnye birthday Sammy minggu depan kan? ke minggu satu lagi? tapi sebabkan keadaan mummy Sammy yang dah sarat, takut tak sempat nak celebrate, so majlis sambutan birthday Sammy dicepatkan hehehe...Gigih mereka dan keluarga mereka..

Ni semua hand-made oleh Sammy dan mummynya.. creative!!

Antara hadirin-hadirin party semalam..*emm balik-balik muka deme jugak kan?* hehehe

See i told u! Very colorful. Aku suka.. Cake tu sedap tapi agak manis, tapi tak kisah la, janji masuk gambar cake tu paling meletop sekali. Aku paling suka pulut angka 4 ni. Kenapa 4? Sebab umur Sammy dah masuk 4 tahun yeayyyyyyy (aku plak excited, Sammy rileks je semalam..ala-ala cool gitu). Skin nanti aku nak tiru buat pulut angka 2 untuk Aqilah la nanti, tapi aku nak mintak dia buh rendang banyak sikit. Ish pagi ni aku bangun, terus teringat pulut tu.  Rupanya sangat colorful, dan ada antara hadirin (korang memang DARAT..korang tahu siapa diri korang hahaha) takut nak makan, katanya nampak pelik! Tapi aku ngap je, sebab SUMPAH SEDAP, rasa macam pulut je, bukan rasa macam color pencil ok! 

Antara muka-muka excited dan letih ketika majlis berlangsung. Tapi tak boleh blah, sebab birthday boy sedap je tidur, tatkala orang lain riuh rendah kat situ..ish ish, penat kemas rumah ke Sammy oiii?

Ha ini lah Sammy, budak yang celebrate birthday dia tu..hehehe..belum sempat nyanyi lagu, dia dah tiup lilin dah, so terpaksa la cari lighter nak lit candle tu..ish ish..rakus!! hehehe

Potong! Potong! Ramai Q tunggu kek nih..hehehe

Marshmellow dip coklat kegemaran MasZuber! Tak payah la cover line cakap Aqilah nak makan, padahal dia yang ngap! Bukan 1-2 cucuk, bercucuk-cucuk, kalah John makan satey! Tart buahan tu pun sedap :) 

Lily oo lily, why so serius meh?? Aqilah pula sibuk tarik aku ajak pegi *candy bar*. Entah berapa banyak dia tibai candy kat situ, aku pun tak tau..nasib baik tak hyper sangat..kus selamat.. Selain candy bar untuk budak-budak, ada jugak Sand Art disediakan hehehe..memang meriah.

Aku tak pasti siapa yang main sand art ni. Aqilah atau MasMZ cikgu tadika nih? Dia pulak excited lebih..hehehe..


Ini pula kanak-kanak riang yang tak sedar diri, suka benar mereka-meraka ini dapat main sand art tu. Maklum la, zaman-zaman dulu benda alah ni mana wujud, main batu seremban ada ler..ye dak geng??

Apa-apa pun, aku nak ucapkan terima kasih bebanyak pada Sammy dan keluarga Sammy, sebab sudi menjemput kami sekeluarga dan geng-geng yang lain untuk memeriahkan majlis yang colorful ni, kenyang makan semalam, semua sedap-sedap. Tahun depan jangan lupa jemput lagi okay.. Hehehe.


Dan kepada rakan baru kami yang baru pertama kali bersua muka..ehem ehem..memang kami semua terkejut beruk..sebab langsung tak sangka, dah la tu, ko nampak lain pakai spec, kalau ko tak pakai spec tu, mungkin aku boleh cam dah hehehe..Apa pun aku yakin, minggu-minggu akan datang, kita pasti bersua muka lagi hehehe..

Dan akhir kata, terima kasih jugak, sebab sudi melepak-lepak dirumah aku selepas majlis birthday Sammy di Bukit Antarabangsa semlam, dan menghabiskan air-air dan kacang kat umah aku..dengan ucapan, aku tak kisah..esok lusa datang la lagi..heheheh..

Sekian..


33 comments:

masMZ said...

Sebelum baca kena marking first!!!! Hahhaah

Anash said...

apa laa masmz...
akak no dua

lawa weh gambo
sand tuh mmemang tak boleh blah
terlebih excited plak kanak2 rebena itu....
kucing ely dok dlm kandang pun takut melihat perlakuan mereka..
ishh.ishh.....

bdk2 @ John said...

owhh shitt! lambat skit je dh terlepasss!!!

MasZuber said...

aku suke part ayat akhir ko tue na:

"dengan ucapan, aku tak kisah..esok lusa datang la lagi"

yes yes!

;p

thnx for the host, both ely n family FOR THE BIRTHDAY PARTY, and host for post party agenda, Na+Cawan. TERBAEK!!

masMZ said...

Pulut tu bangun pagi ni memang teringin gak nak makan... Huuuu... Semalam cam banyak nau benda nak makan, smpai suma pun tak puas... Sana cuit sket ni cuit sket...

Kek tu manis sebab ter'over' makan!! Hahhaaha

bdk2 @ John said...

pulut sedappp! aku nk bwk balik actually tp mcm segan sbb still ramai org lg. btw, kat umah aku ade lg serunding kwn aku punye. kalo bwk balik msti boleh makan...sob sob sob.

nnt bday aku nk bwt pulut jugak lah. kekeke

Janggel said...

Saya tak makan pulut tu sebb saya tak suka pulut kaler2 hahahaha.... Motif gamba john paling besarrrrr???? Hahahahahahahaa...

Best2!!!!

Janggel said...

Terima kasih kepada tuan rumah yg baik hati! Aku ska ngan buah anggur dicocok cocok itew!

BlueEwoke said...

Masmz: Lapang sikit dada aku bila tgk org lain jadi FIRST!! muahahaha

Kak Anash: Rasanya kucing2 tu tobat dah nk tgk muka2 kite lpas ni..seram katanya, mungkin diorg lebih rela tgk antu agaknye..

John: Booooooo :))

MasZuber: Aku tau, ko mesti nk dtg lagi kan?? Jgn lupe beli air sendiri heheheh

MasMZ: Smlm memang rambang. Kalau aku tau,aku tapau pulut angka 4 tu bawak balik..cis!!

John: Lainkali ko mintak je, aku boleh tlg ko bawakkan balik ke port kite dimana2 hahahaha..ko kan retis, tuan rumah mesti tak kisah punya laaa.hahahah

Janggel: Rugi ko tak makan, kalau tak, mesti ko pun teringat2 kat pulut tu hehehe... Motif gambar john beso? Kan dia retis!! ko nehhhhhhhhhh..
Aku lupe la nk rasa buah anggur yg ko cucuk tu..nanti ko buat kat umah aku plak okeh!

Biqque said...

masih terbayang kaler pulut tu macam detergent basuh baju :D

kalo i abiskan sand art tu NESCAYA i menang ok!

thanks pinjamkan baju dan telekung :D i lap u! dapat gak lepak sampai pagi!!!

dpt jugak akhirnya jumpa orang tepen tu tauuuuu :D i loikeee! len kali lepak lagi k!

bdk2 @ John said...

motif sgt korang nih!!!! hahah. lapang dada ko sbb aku x dtg komen first?

LOL, ce tanye ely ade lg x pulut tu. kekeke. boleh singgah amek sat. kekek gigih kekdahnya !

bdk2 @ John said...

motif sgt korang nih!!!! hahah. lapang dada ko sbb aku x dtg komen first?

LOL, ce tanye ely ade lg x pulut tu. kekeke. boleh singgah amek sat. kekek gigih kekdahnya !

Anash said...

alahai..gambar terakhir...akak dah hampir nyaris nak dok bersimpuh atas kerusi je kekdahnyer?
but looks soooo...tak sopan plak???
hahaha...
(perbuatan silang kaki yang melampau...)

gambar tuh mcm..er...apit 'perantinnnn' aje????
(larikkkk....fuh..fuhh...)

Janggel said...

Kak anash;-

Hamboihhh akak nak larik larik pulak!!!!!! Motif???? Larat tak nak belaritu????
Huh

Janggel said...

Jap kompius...akak anash tu bersimpuh cara baru ke????

Ely Hasrul said...

'mami, sami nk mkn pulut four sami' dh dua kali dh dia mkn pulut tu woi! tu la aku ckp blk awal xdpt bekal, seb beik quiche & bread puding tu aku xsuh buat kaler2.. ade lagik pulut tuh skit.. bleh aje nk singgah mkn..

leftover: ns ayam without ayam, quiche (sbb sengaja simpan sket) bread puding (pon sengaja tak refill haha), pulut & kek. mana sharul? hahahaha

aku nk marah sbb gambo tuan umah xdek tp kalu ade nmpak gemok jgn la berani letak hahahaha.. gambo last tuh.. muka yg ditutup tuh comel aje dgn bentuk heart purple sami tmpal kt rak blkg tuh hahahhaa

haihh pas nih lepak port umah kakak santek tauuuu.. pas bersalin kes lain hahahhaha

Tengkiu Qilah dtg besday Sami, tahun nih takde Punten tp baguslah Qilah suka 'marshmelo' tuh huhuhu..

Pasnih Sami pindah umah Qilah dtg umah baru okeh, Sami suka aje kt Qilah tp dia buat2 macho, sakng dia buat la xtau esok2 lagik 20thn tgk la dia gatai ajak Qilah dating.. mungkin senang kot nk mintak permission kat daddy Qilah, mungkin Sami umpan dgn toys aje.. hihihi

BlueEwoke said...

Biqque: I lap u too.. Sebab tak mo kasi u menang la, i cepat2 ajak dtg umah tu...:p..nescaya 2-3 minggu lagi ada la tu plan melepak nye..entah2 esok luse jek..kuang kuang kuang..

Orang yg dinanti2kan selama beberapa bulan sejak *kenal* dulu, dah muncul, lepas ni boleh p main bola tampar ramai2 hehehe

John: Skin dah jawab tu ha, katenye pulut ada lagi. Ni yg aku rasa aku nk pegi buat pulut utk dinner malam nih, haih..abis la diet aku!! Next gathering besar-besaran, kite buat pulut kuning + rendang je ler..nyammmm

BlueEwoke said...

kak Anash: Akak memang sopan dan tatasusila. Tak de lagi gambo yg pelik2 mcm John atau orang2 lain yg tak serupa orang..
Memang mcm pengapit *perantin* pun hahaha

Janggel: Ko kena belajar cara2 bersimpuh cara baru dgn kak anash..baru ko paham nanti, jgn nk confuse2..

Skin: Wah bread pudding ada lagik! Bukan tak mo letak gambar ko, sebab nanti aku yakin Janggel akan taruk, kang aku buh awal2 ilang seri ko nanti nk bersalin ihiks...

Sami pindah umah baru nanti, jgn lupe house warming. Pastikan ada pulut tu lagik ye. Aqilah dan geng suka pulut tu..ecececece....

Ely Hasrul said...

hoi yg ko nk buat pulut tuh watpe? kt umah n ih ade meh la dtg mkn! papi siap ckp kalu pi bli rendang sedap haha.. patu yg ko nk berdiet tuh ngapa?? aku xpaham..

ingt next week nk ajak potluck umah aku, mandi pool ker (nk lawan homestay kak coco) tp fatt ckp korg nk g Ipoh.. nyiampahhhh!!

shah_rule said...

YES LAST (dah xnk maen siape first dah!)

wahhh kek tuh memang meleleh air liuq aku.. benci korang benci!!! (tetibe emo)

sorry ok tak dapt join korang since ade hal yang notis tang mane ttbe dapat dari fakulti aku menyebabkan weekend aku dan beberape ari lagi ni sengsara, mase tuh baru je reply msge kakak cun (kak anash) mengatakan aku ON nak gie.. memang xdpt dielakkan,

so next weekend ni rumah sape plak? (meriah tiap minggu berjumpe!)

BlueEwoke said...

Hmm aku pelik, Shah_rule si doctor tu ada tulis komen, tapi kat sini tak display plak, tapi aku dpt notification kat email..ape kes kah ini?

Skin dah selamat dah masuk perut pulut aku semalam..makan dgn masak lemak cili api +ikan masin heheheh

Liz Rohaizat said...

muka fatt kena potong? hehehe... aku selamba tepek.

x dpt rasa pulut sebab sakit tekak dan sebab perut dah kenyang giler. macam mana korang boleh mkn byk? erkkk

shah_rule said...

tetibe kene block na smlm.. tension aku~ pastu blog hilang kene curik agaknye.. hahaha

dah tak ingat dah ape aku tulis..

oo ucapan sorry untuk ibu mengandung sbb tetibe tak dapat pergi, asalnye dah confirm dgn kak anash nak pi petang jumaat tuh, ttbe dapat notis dari fakulti terchenta ni bg hidup aku sengsara terus weekend tuh.. something is coming, banyak lak keje nk buat.. tuh yg tidur hosp weekend arituh.. hehe

btw molek nyer la duduk sebaris ramai2 camtuh, tak pernah jumpe fatt lagi, perlu la nak blank kan jugak muke die.. hehe

so next weekend ke mane plak kite??

BlueEwoke said...

Liz: Ha a, terpaksa cover muka fatt tu, sempena menghormati permintaan dia ecececece..takde la..dah dia tak letak muka dia kat blog dia, takkan aku plak nk tunjuk..kalau fatt kasi greenlight bukak muka dia, baru aku letak gambar lain huhuhu..
Kitorg kalau ramai2 memang berselera je makan..ye dak John??? hehee

Shah_rule: Patut la ilang komen ko..ish ish, nasib boleh recover balik blog ko tu..kalau tak...kim salam je le. Setahu aku, deme2 tu nak ke Ipoh minggu ni, tp aku tak dpt la join, sb aku ada gathering lain pulak..ahakss..

Lily Riani said...

rasa cam dak komen rupa nye alun laei... dah lupa idea yg nak tulis. cis... apa apa lah.

ps : gambo lawaaaaaaaaaaa

fatt said...

wah..aku yg last ke? aku skrg ni tkde masa nak blogging...bln depanla aku blogging..hahaha..bizi mak tak cukup sehari 24jam...thanks la na sbb sudi menjadikan rumah ko sbg port kedua melepak..sian korang tuan rumah kami dok gegar...nasib baik tak dtg jiran komplen..pasni kita buat makan2 lagi ye..sambil miting sambil mencekik...

above all aku happy dpt jumpa korang sume :D

fatt said...

oh ye, aku terlupa..liz, aku harap since aku tak buh gmbr di mana2 ko bleh la remove ya...highly appreciated. tq

Biqque said...

tuan punya diri dah bersuara, sila amik pot ye...we respect each other, so please :)

BlueEwoke said...

Lily: Tu la, byk sgt idea masa shower, dah nk komen kat sini pun lupa..isk isk..sedeyyyyyy.. Tahun ni besday upah aqilah jadi photographer u yek..dia pandai dah tu pegang camera..hehehe..

Fatt: Hehehe, takpe..umah aku memang port haram pun utk budak2 nih..nanti lain kali buat lagi yek.. next time aku masak best2 heheheh (ceh konfident sgt la aku nk masak best2 hahaha)..
kitorg pun happy akhirnye dpt jumpe ko..baru ingat nk terjah ko kat tepen secara berjemaah..selamat duit kitorg..heheheh..

Biq: Ye betul..kite mengamalkan dasar hormat menghormati permintaan kawan2..jadi sila buat apa yg perlu demi menjaga hati kawan2 sekalian..

Azizan Zolkipli said...

Suka lihat gambar2 kamu, berwarna warni dan menceriakan ! ada beberapa foto yang saya suka, stylo gitu ...

BlueEwoke said...

Azizan: Tu la, dah tema pun rainbow, memang warna warni, kitorg pun sama2 naik shekh macam sami terkinja2 suka hehehe.. Ada suka foto kitorg? heheh terima kasih :P

Azizan Zolkipli said...

BlueEwoke: Sama2 ...

Pak Henra said...

ASSALAMU'ALAIKUM.WR.WB.
ALHAMDULILLAH..!!
saya bersyukur kpd Allah SWT.
atas keberhasilan PENARIKAN UANG
GHAIB.setelah melalui proses panjang &
sangat sangat beresiko,dgn izin Allah
alhamdulillah uang ghaib akhirnya berhsil
kami keluarkan dgn jumlah yg luar biasa.
UANG GHAIB INI PENAWARAN TERBARU DARI KAMI.
setelah uang balik (UB) sudah terbukti keberhasilanya,
dan sehubungan banyaknya orang yang menginginkan hal ini
( UANG GHAIB ), kami sanggup memproses penarikan UANG GHAIB,
dngan catatan:
1.masalah utang piutang (JUMLAH BESAR)
2.tidak untuk memperkaya diri
3.sanggup menyiapkan satu ekor sapi jantan,(sebagai pengganti tumbal)
--------------------------------------------------
bagi anda yang BENAR-BENAR SERIUS dalam hal ini.....
silahkan menghubungi PAK SUGENG di NO TPL 082-315-999=679
ATAU KLIK

http://www.pesugihan47.com/



atau pegeng togel 2d 3d 4d 5d 6d di jaming 100@ tembus