Friday, February 24, 2012

Koleksi: Sunset

Aku pasti ramai yang suka dengan gambar sunset bukan? Aku pun tidak terkecuali :)

Setiap kali ada peluang, mesti nak ambil gambar sunset! Tapi tak mudah nak capture semua tu di KL (ceh alasan, tak reti cakap je la! muahahaha) sebab KL selalu jerebu, kadang-kadang langit putih sangat dan awan tebal (alasan lagi!), so matahari pun terlindung, jadi susah la sikit kan....(emm alasan lagi)  So bila korang nampak aku tiba-tiba macam cacing kepanasan tiba-tiba pegang camera, tongang terbalik time senja-senja tu, jangan ingat aku kena sampuk pulak ok? Yang tu sebab aku excited dapat tengok sunset cantik, dan tak nak lepaskan peluang nak capture moment tu (tolak tepi la gambar aku cantik ke tak..lalalalalaaaa)

Ok koleksi yang ada dalam ni, lokasinya adalah di serata muka bumi yang penah aku jejaki.. Kalau korang pun ada gambar sunset cun-cun, sila la share ok! Boleh aku amik ilham sikit nanti :)

Langkawi: Sunset segan-segan..on the way menuju ke Langkawi International Airport, sekitar May 2011

Lebuhraya MRR2: Sunset MRR2? Bukan mudah nak dapat sunset yang cantik dan oren di area KL ni, hari itu aku bertuah :p

Danau Kota: Sunset oren ditemani awan nano-nano. Dah berat sangat nampak awan nano tu, tak mustahil KL boleh tenggelam..hehehe

Sorrento, Melbourne: Sunset musim bunga. Langit tetap biru, dan sejuk...grrrr

Uluwatu, Bali: Sunset yang sangat dramatic..honeymoon la katakan..ecehcecece

Jimbaran, Bali: Sunset dan silhouette di tepi pantai..terbaekkkkk dari Kuta beach!

Taj Mahal & Yamuna river, Agra: Sunset yang hampir hilang auranya, dek pencemaran udara yang sangat tinggi..

Dunedin, South Island - NZ: Sunset musim spring yang dingin, sesejuk mata memandang..Perfecto!

Danau Kota: Sunset sinaran aku pangil yang ni, sebab dia nampak bersinar-sinar sangat time ni. Ni paling latest aku capture dua minggu lepas..suka dengan color combinationnya..biru + oren! (abaikan construction dalam gambar ni :p)


Kota Kinabalu, Sabah: Di KK Waterfront, salah satu favourite state aku di Malaysia, nak datang 15 juta kali pun tak kisah rasanya.. city by the beach gitu..sukaaa....(gambar ini atas permintaan Cawan, sebab aku tak jumpa hari tu hehehe)


Nota kaki: Teringin nak capture gambar sunset dekat safari, nampak silhouette gajah, girrafe, lepas tu ada pokok baobab sekelilingnya..emm bila tu??


20 comments:

Mie said...

Sunset kat zoo, Ok kot... :)

BlueEwoke said...

Mie: Hahaha betul jugak tu..tak terpikir langsung :))

Biqque said...

ha! post baru! (i punya la refresh tiap jam tgk sape ada post baru...bosan ok...)

i suka sunset! *korek gambar*

masMZ said...

cantiknya!!!!!!


Na,

Korang tunggu sunset yer kat Taj Mahal tu??? Aku pernah tengok juga orang amek gambar masa sunset, tapi kalao dust tinggi, kabut suram kelabu je tak best aaaaa....

Gambar sunset kat NZ ngan Melbourne ko best!!!!! aku suka...

*first sebelum John, Janggel n K.Anash! Hahahahahaha

BlueEwoke said...

Biq: Korek gambar u, dah post satu entry sunset jugak..boleh ramai2 terjah heheheh

Masmz: Kitorg tak tunggu pn, memang kitorg pegi dah lwat petang pn..time kitorg tu cam kelabu gak, sb dust byk..
Aku pn suka sunset melben & NZ tu..mcm kena je gayanye kan hahaha..
Tahniah ko first sebelum jejaka2 tu..hehee

Janggel said...

Santeknya gambo2 sunset ko NA! Aku jeles...aku ada gambo sanset ka Malaysia ngan Bali je...hehehe

Aku ada satu folder file semua gambar sunset untuk dikenang sepanjang zaman....

BlueEwoke said...

Janggel: Nanti ko nk p india, leh tambah koleksi sunset ko. Aku rasa aku pn nk buat folder khas utk sunset je le, senang sikit nk dikenang2..tadi penat aku cari folder by folder..berpeluhhhhhh beb!!

Anash said...

Sunset ..memang cantik,...
sayu mata memandang...

akak ada...err...mana tah simpan..
betul...nak kena cari folder satu2 baru jumpa
btw,
kat balcony danau kota tuh pun dan santek sungguh...
tguuu entry "saya di Danau Kota"...heheheh

Cawan said...

aahhh.. best nye sunset..

lagi tak sabar dgn geng2 travel pd moment yg same nanti.. sweeetttttt..

Bercanda di pasiran pantai,
Kita bersama memadu asmara,
Cinta setia..

BlueEwoke said...

Kak Anash: Hahaha sila korek gambar sunset masing2, dan buat entry khas! boleh layan reramai..memang syahdu..(ceh jiwang plak dah)

Cawan: Amboi, nk bercanda ngn sapa kat pasiran pantai tu? madu asmara dengan sapa?? cakapppppppp!!!

Azizan Zolkipli said...

Wakjan tak puas !! Nak lagiiiiii ...

BlueEwoke said...

Azizan: Alahaiiii itu je yg adanya buat masa ni..Insya Allah lain kali kitorg amik lagi gambo sunset cun2..heheheh..

Ely Hasrul said...

aah kt Agra tuh dh cam bgn pagi pulak.. mmg obvious ke kadar pencemarannye? aku rasa paling cun mmg kt umah ko tuh ah sbb bangunan tgh construct tu la menambah kesantekan kalernye.. ekceli kalu sunset kt umah aku mmg cun tp cun aku pandang, masuk umah bukan utk amik kamera, masuk umah tutup pintu la hahahaha

Cawan said...

encik Na.. tlong cari sunset kat Sabah tu, kat waterfront.. my fav tu.. jumpa tak? publish pleaseeee

BlueEwoke said...

Skin: Tidak dinafikan lokasi rumah ko memang cun utk sunset jugak, tapi sayangnya, time aku datang tak kena langsung!

Cawan: Eh eh..encik plak dah!! Dah jumpe dah sunset sabah tu, dah letak dlm entry ni ha..gambar last sekali! puas ati? bayar upah!!

Edy Zaidi said...

pergghh...thumbs up!!

BlueEwoke said...

Edy: :)

Lily Riani said...

tumpang lalu nak comment sket...

last pic mmg lawa ok... i thk sunset in eastmal mmg confirm lawa, lepas ni sunrise? clear blue sky? throw the challenge babe! sure we all sambut!

BlueEwoke said...

Yeayyy lily comment! tenang sikit jiwa aku nk pegi japan nih hahahaha (statement overst!)

Betul ler, sunset belah east memang lagi cun agaknye.. nak challenge lain plak? dont worry, more to come! ececececehhhh...

MasZuber said...

santek nye na..!!!