Tuesday, March 6, 2012

Sneak Peak: Kansai Japan

Di atas permintaan peminat (anda tahu anda siapa! over statement aku nih kan!! hahahah) dan memandangkan aku sendiri pun tak tahu bila nak start blog pasal trip Japan, so aku publishkan dulu beberapa keping gambar untuk tatapan korang okay (budget retis la konon!), kisah-kisah di Kansai akan aku blogkan kemudian nanti, kalau tulis sekarang, nanti kehabisan idea plak kan hehehe.. 




Osaka-Kyoto 2012
















Amacam? boleh? :)



33 comments:

Ely Hasrul said...

santekkkkkk mana gambo qilahhh???

Iza Hyun J @ paE said...

Dah ada bunga.. winter dah abis ea..

bdk2 @ John said...

wahhh sumpah cantik gilerrr!!! jeles nk mampos ok!

bokeh, bokeh dan bokeh!

BlueEwoke said...

Skin: Heheheh gambar Aqilah kena simpan untuk entry2 berikutnye.. :)

Iza: Tak byk lagi bunga2, sb masih winter, ada la jumpe beberapa tempat yg dah ada plum blossom, tp tak byk sgt. Cuaca kat Kyoto sejuk nak mampus!

John: Ok sila jeles lagi, sebab ada byk lagi gambar lain hehehe.. Ko kena pegi Kyoto John!! Terbaek beb!!!

Lily Riani said...

i suka giler japan ok. did you guys like it as well (awat ayat formal?!?!?)... mmg kene gi lagi n lagi n lagi... sbb besau sgt. tiap prefecture ada tarikan sendri.

and as usual, gambo lawaaaaaa

Laney said...

haa sabtu ni leh la mika terjah rumah.. huhuhuhu

Janggel said...

OMG! Dah balek????? *compius

SANTEKNYA GAMBAR!!!!!!! TERBAIK!

Diana Diane Teo said...

Saya nampak Sakura Sakura! Cantek gila!!

Ada kau masuk Osaka castle? Saya tidak masuk sebab kawan nak pergi shopping.. Sob sob..Welcome back home by the way :D

Biqque said...

I WANT MOREEEEEEEEEEE!

WE NEED TO MEET! I DONT CARE! *ok sabar2...*

p/s: i tatau u pi sana brapa hari, u blk sini bila, gile sume tatau tatau tatau!

shah_rule said...

haahaa xde pun gamba qilah~ mak dia simpan buat pekasam.. haha

seriously cantik.. dah habes winter ke? baru bulan 3..

BlueEwoke said...

Lily: i pun SUKA GILE JEPUN!! Memang dah rancang nk pegi lagi nih!! tak dulik la mahai ke apa ke..nk jugakkkkk.. *ok mode gile meroyan!*

Laney: Datang la umah, aku souviner sikit..

Janggel: Ko harus pegi jugak nanti nih.. Gambar terbaik? anda pasti??hahaha

Diana: Ala yg tu bukan sakura, tapi plum, sakura belum blossom lagi :((
I pun tak masuk Osaka Castle, tengok dari luar je, xcukup masa dan hujan time tu, mebi next time kot..

Biqque: Ok nanti upload lagi.
Cis apa punya kawan tak tau i pegi dan balik bila!!! Tak mo kasi magnet!! Pegi 29 Feb balik 5 March, tgh malam tadi sampai KL..

BlueEwoke said...

Shah_rule: Gambar Qilah akan dipublish pada entry2 berikutnye hehehe..
Masih winter lagi, baru nk masuk spring, pokok pn byk togel lagik!

Iza Hyun J @ paE said...

Sangat memahami kesejukkan itu. hahaha. baru pegi korea early feb. since jpn 1 hr je dari korea sure similar temperature dia.. Tp untung la dapat gak tgok bunga gak. i dapat tgok pokok kering jek T_T. harus repeat time spring lak.

Anash said...

wahhhhhhhhhhhhhhhduh
cantek bangat gambo
...nak lagi nengok gambo lain,
nak pegi jepun macammmm.....jauh lagi nak sampai....
mampu nengok blog aje la macam nih

lagi eh gambo???

BlueEwoke said...

Iza: Memang nk suruh repeat lagi la tu heheheheh..

Kak Anash: Jom la kite pegi tahun depan, ujung tahun, sempat la kite ngumpul apa patut, kitorg pn dah mula rindu kat Jepun.. kitorg nk repeat Kyoto sekali lagi pun tak pe..sebab sumpah cun! hahahaha..

Biqque said...

i tatau pasal...pasal...pasal...
*mencari alasan*
pasal i terpinggir...bleh?
*pandang lantai*

hahahahaha! gile baru balik nak pegi lagi! adakah perasaan itu sama macam kita pegi NZ? owh no, biqque, be prepared! (i tengah rindu sangat3x kat NZ ni)

Ieda Iar said...

wah bestnye ! ;D

BlueEwoke said...

Biq: Hmm tu la..perasaan yg sama macam balik dari NZ ari tu..mengamit2 je suh buang duit datang repeat skali lagi heheheh

Ieda: Nanti ada rezeki pegi la ye..memang best!

Azizan Zolkipli said...

gambor2nya mantop sehhh ...
fuhhh fuhhh fuhhh ... [kadar keterujaan meningkat secara mendadak]

amirah shokri said...

cantiknya jepun...

BlueEwoke said...

Azizan: Hahaha lawak la ko nih.. aku masih gigih me'review' gambar2 utk entry berikutnye..tungguuuuu

Amirah: Hai!! memang cantik! :)

Ely Hasrul said...

sbnrnye hati xtahan nk tgk collection terbaru chawan .. bape byk korak mainan dia rembat hahahahhaha

Anash said...

Ely
korak or kotak?
korak or tengkorak??
mana satu eh? heheheh
...
na,
wah nak ripit?
....(pinjam rm 6 ribu hengget masuk dalam account..karang tak lulus plak visa...huhu)

AKO @ retna said...

canteekkkk!!!

ni yg x sabar nak baca kisah jepang ni...

Okaerinasai chawanna san ;-)

Fadli [www.mytravellicious.com] said...

japan...so many memories.... hehehe... :) nice pics... follow u

BlueEwoke said...

Skin: Nanti aku post muka Cawan masa kat toy shop kat sana nanti..tapi tak pegi byk kedai pn, 2 kedai jek..masa tak mengizinkan..

Kak Coco: Boleh je..kite kire belakang nanti..diam2..shuuuuuhh

Ako: Hahaha bertabahlah, sb aku sedang mengumpul segala kederat yg ada nk berblogging nih, gambar dah upload, tapi kepala blank lagi..asyik nampak bantal jek..

Fadli: Mesti u dh penah sampai kan? sb tu byk memories!! Tq for following! :)

fatt said...

aku terbako tengok gambar sume lawa..weh, korang buatla kelas dslr..aku nak jadi anak murid ni..bleh la weh!!

BlueEwoke said...

Fatt: Mai la umah ari ni..Cawan ngn Janggel leh mengajor nanti hehehehe

chazalle said...

saya nak gi jepun bln 6 tapi mcm malas jer sbb idea husband...

tapi tgk gambar awak ni rasa excited gile sbb gambar semua cantik...

ni guna camera apa & lens apa?

chazalle said...

btw, seronok tgk blog awak ni!

BlueEwoke said...

chazalle: Jepun best, pegi la..cuma bulan 6 tu dah masuk summer, so agak panas la sikit. Camera pakai nikon d90 (18-200mm) ngn Canon 450D (50mm).

chazalle said...

ooo...

gamnbar semua cantik compare dengan blog-blog lain yang ada entry jepun..


hihihi... ok thanks...

BlueEwoke said...

Chazalle: Tq Chazalle :)