Friday, July 24, 2009

Tak Kenal Maka Tak Cinta..EP.1

Hari pertama datang kelas utk buat degree IS221.

Alamak apsal la budak ni sama kelas ngn aku nih...eee nyampahnye aku..tak aman la dunia aku cam nih!!

Hari pertama masuk kelas dia dan geng2 dia duk belakang kitorg..pastu cam buat bising2 la, tak dilupakan jugak lawak bodoh2 kan..sampai aku cam bosan2 la nak dengar, almaklum la..kan aku nyampah gila kat budak2 group C dulu..

Dulu masa buat diploma, geng2 dari group C ni, selalu satu kuliah ngn budak2 kelas kitorg. Pastu dah la semua cam poyo2 je, pantang lecturer tanya, semua cam kecoh nak jawab kan..ape hal la..rileks la bro kan..ko jawab pun belum tentu leh score dekan..huh!!! So dari situ aku terus benci gile kat satu kelas diorg nih, termasuk la ngn Cawan sekali...eeeee benci gile ok!!! Tu la sejarahnya napa aku nyampah gile kat diorg2 tu, tambah nyampah lagi, bila dapat tau dan nampak ade beberapa ex-group C sambung degree sama ngn aku, pastu sama kelas lagi!!!!!!!

Hari berganti hari, aku masih buat dek je ngan budak2 yg aku nyampah tu..dengan yang lain2, aku dah mula berkenal-kenalan..nampak cam semua budak kelas ni cam ok je, kecuali la si mangkuk2 tu..ee tak kuasa la aku nk amik tau pasal diorg tu...

And then sampai la satu hari ni, ada satu kelas programming, so kena la masuk lab, tak silap aku ni cam 2-3rd kelas kot. Tiba2 je ada sorang mamat ni duk sebelah aku, sekali aku pandang..ler mamat ni ke (Cawan la)..eeee p la duk tempat lain.. Pastu dia mula bertegur sapa ngn aku, sambil buat lawak yang nak makan penampar "Name ko Siti ek??" sambil tersengih2 cam kerang busuk. "Hey, sorry sket ye, Siti Siti tak main.." aku jawab ngan nada yang paling nyampah skali..ee apa hal la mamat ni kan, dah la tiba2 jek.. Pastu dia gelak2, last2 aku dah nyampah kan tgk dia duk buat lawak2 bengong dia..aku terus ckp, panggil Na je laa..

So dari hari ke hari lagi..kami mula rapat..selalu la kalo time2 abis kelas tu, p makan ramai2 kat cafe la ape la, sambil dengar lawak2 basi diorg tuh.. Pastu lama2 si Cawan ni selalu ajak tumpang keta dia, tiap2 kali pas abis kelas, kadang2 dia tumpangkan aku dan Azie sampai ke Seksyen 2, tapi lama kelamaan, hampir tiap2 hari dia tumpangkan..hahaha aku dan Azie ape lagi kan, org dh offer, naik je la..nak tunggu bus purple tu, berkurun gak nak sampainye hahahah..

Semester 2 dan 3, kitorg dah jadi makin rapat dan makin selamba, aku dulu2 memang rock abis la..tak de la cam minah2 sopan santun, malu2 taik kucing, dan pura2 control cun..TAK DE!!!!! tu semua tak wujud dlm diary hidup aku..cewahh..So kalo dulu dia buat lawak bodoh2, skrg aku pun suka buat lawak bodoh yang tah ape2 jugak..Paling syoknye, tiap2 kali kalo kelas cancel, mesti kitorg pegi tgk wayang ramai2, kat TGV Bukit Raja, time tu kire cam happening gila laaa..hahahaha..bukan pegi 2-3 org, tapi hampir satu kelas memenuhkan panggung!! Aku dan beberapa kawan yang lain pun cam biasa, tumpang la keta Cawan lagi hahahaha..buat2 muka tak malu..

Tapi bila dah masuk semester 4, kami diberitahu, kami semua kena pindah ke kampus Puncak Perdana. Dengan rase tak puas hati, nak tak nak, kami semua terpaksa jugak pindah ke dlm asrama tu..Adui..Aku memang tak suka duk dlm asrama, sebab kena ikut macam2 peraturan, pas tu kena attend macam2 aktiviti. Dah la memang aku nyampah gile ngn aktiviti2 tuh semua..so memang sakit jiwa la time pindah tu!!!

Disebabkan kitorg senior time tu, kitorg cam leh choose la sapa yg nk duk sekali. Nasib baik asrama kat Puncak Perdana ni cam apartment, ada 3 bilik. Last2 budak pompuan kelas aku semua duk sekali, ada la yang 4-5 orang yang terbabas duk ngn org lain..Begitu gak ngan budak2 laki.. Paling bestnye, asrama lelaki dan perempuan ni dekat2 je..kalo dulu kan asrama pompuan ngn laki jauh2..tp kali ni dekat gile..memang leh jerit2 la pangil2 name ikut tingkap umah..

Disebabkan dah terlalu dekat, kami pun jadi lebih rapat lagi, mana kan tidak, makan pagi pun sekali, lunch dan dinner sekali!! Kiranye pagi petang siang malam asyik2 muka kitorg dan member2 je kat kedai makcik tuh!! Bukan takat tu je, dlm asrama tu dibekalkan dengan internet free. Emm lagi rajin la kami berchatting..hampir tiap2 malam aku berchatting ngn Cawan, tapi tak de la membicarakan soal hati dan perasaan pun, sekadar layan2 lawak bodok dan isu2 semasa dan tukar2 lagu..heheheh..

Lama-kelamaan, ada member2 yg bertanye, aku dan Cawan ada 'apa2' ke? Aku jawab la tak de..tp diorg cam tak leh terima jawapan aku tu..so lantak diorg la kan..Time ni aku memang sedia maklum Cawan dah ada girlfriend. Tp sebab aku angap cam tak de ape2, ape nak kisah kan? So Cawan dan girlfriend dia, masih bersama, ada kuar bersama2 jugak, tp aku tak heran pun..aku cam biasa jugak, malam2 chatting gak ngn dia..siap buat conference ramai2 lagi..so aku memang rase cam tak de ape2..

,p>Sampai la satu hari nih, Cawan tanye kat aku dlm ym "U syg kan I tak??" aku seperti terkedu jap.. Err syg la kot..as kawan...err tak tau aku nk jawab ape kan, sebab tak expect pun dia nak tanya mcm tu.. Malam tu, dia main badminton, aku p la jalan2 ngn member aku, konon nk tgk dia main la..pas tu, skali tgk dia cam tak mo pandang aku pun..aku cam heran, eh apsal mamat ni kan, selalu happy2 jek, ari ni cam monyok je..alamak, aku ada buat salah ke?? so disebabkan dia cam tak happy, aku pun jadi cam serba salah..lewat malam tu, kami berchatting lagi..dia cam jawab nak tak nak je..tp dia masih lagi bertanya kan pasal sayang kat dia ke tak..ee pening aku..last2 aku jawab sayang je kat dia..ha pas tu baru dia cam ok balik..fuh lega..

Esok hari nye, kami masih lagi berkawan cam biasa, cuma cam ngada2 lebih sket la..tu je..aku no feeling nye org..and then satu hari tu, dia ckp nk balik KL jap, sebab dh lama tak balik..pas tu tak lama kendian, dia called, cakap nak jumpe kat bawah..Aku pun terkedek2 la turun, ingatkan nk kasi nasi lemak ke ape ke kan..rupe2nye, dia kasi teddy bear, siap bau perfume dia lagi!!! hahahahah.. Aku tergelak besar la kan, ee bukan permainan aku la teddy bear nih, tp org dh kasi, aku amik je la..nasib baik comel..Balik je umah, aku terus masuk kan teddy bear tu dlm almari, sebab tak tau nk letak kat mane, emm nasib ko la teddy oiii..

Sampai la ke akhir semester, time final exam nih, walaupun aku main2 couple ngn dia, tp study tetap study..gred kena maintain, baru la gempak kan!!

2 comments:

biqque said...

hahahahaha cerita yg ditunggu2 telah tibaaaa!

Lily Riani said...

cute nye.....