Sunday, July 26, 2009

Tak Kenal Maka Tak Cinta..EP 2

To make long story short..

Setelah bertahun2 aku dan Cawan "berkawan", tanpa hala tuju dan masa depan yang tidak diketahui mana penghujungnya dan tanpa dia atau pun aku mendeclared "U girlfriend I, or I boyfriend U" ..

Akhirnya, satu hari, dalam tahun 2007, semasa hantar aku pergi kerja..tiba2 je dia..

U, nanti petang ni kite pegi beli cincin ye... Aku kehairanan jap, beli cincin? utk ape?..
Dia jawab, beli cincin tunang la..u nak ke tak nak? tak nak sudah..sambil buat muka takde perasaan.. Aku terus tersengih pas dia cakap cam tu..aku jawab OK!!!, tak de pikir-pikir dah..Emm dia bukan seorang yang romantic cam citer2 Hollywood mahupun Bollywood, tapi aku tetap teruja time tuh, sepanjang hari aku kat office, rase cam best je...Sebab selama ni, aku ingat, dia dan aku hanya main2 je, tak de nak serius2 ni, walaupun selalu kuar "berdating", tapi kitorg more to friend type, bukan cam lovey dovey type.. Dan kalau nak tau, sepanjang kitorg berkawan tu, aku pernah jugak teased2 dia, tanya nak kawin ngn aku ke satu hari nanti, tapi jawapan dia langsung tak pernah memberi harapan atau pun janji-janji manis utk berkahwin ngn aku, dia cuma cakap biar tuhan je yang tentukan semua tu, sebab dia sendiri tak tahu..

Lepas dia bawak aku jumpe mak dia, dah kenal2 semua, akhirnye, mak dia nak datang merisik dulu, sebelum kami bertunang bulan September 2007.

11 bulan kemudian, 26 July 2008, kitorg diijabkabulkan.. Sehingga saat ini, aku masih rase cam tak caya je dah kawin ngn Cawan, dan paling tak percaya, kami dah genap 1 tahun mendirikan rumahtangga...hehehe..harap-harapnya, kami akan terus bersama dan bahagia selama-lamanya..Amin..

----------------------------------------------------------------------------------

Entry Our 1st.. kat bawah nih, Cawan yang buat..Dari jam 10 malam tadi, dia cam busy je kat dlm bilik stor a.k.a gudang Hotwheels. Dia suka amik2 gambar mainan dia yang baru beli atau pun dah berkurun beli..So aku biar kan aje dia kat dalam tu, sebab aku tengah syok layan Gangs of New York (Leo berlakon daaa).. Pastu tiba2 je dia ckp dia nk guna pc, aku pun tension la, time aku nk guna, dia plak nak guna...Katenye nk upload gambar kat blog. Aku dah agak dah, mesti gambar kereta2 dia la kan? apa lagi.. Aku pun kasi la dia 30 minit utk upload gambar2 tu...Dah siap tu, dia tutup monitor semua, Jom bebeh, kite pusing2 KL midnight nih.. Emm aku terus cergas tukar suar, on aje, dah lama tak pusing KL midnight2 ni, mcm2 scenes leh tgk..

Tepat jam 1 pagi, baru kitorg sampai rumah..adeh..ngantuk gile..Pas tu Cawan ckp, pegi la tgk blog u tu..ade sesuatu..

Apa dia? aku tanya balik..tgk je laa..eh eh..paksa2 plak dia nih.. Aku pun tgk la..pas tu tersengih2 la sorang2..terus pi peluk2 dia..heheheh..
I dah lama dah pikirkan nk buat cam tu tau..dari tahun lepas lagi i dah cari idea nih..kate Cawan sambil gelak2.. Ye ke?? ala..terer nye bebeh nih.. Baik u ckp u suka sekarang jugak..kalau tak u nyesal la seumur hidup huh..
Aku terus jawab, mesti la suka..tengok la i sengih2 ni ha..suka bebeh..suka sangat.. ha bagus pun.. dengan selamba je dia jawab, cam ape je kan?

11 comments:

biqque said...

oooooo dia duk diam2 dlm gudang hot wheels tu sebab nak tangkap gambar kad ngan cincin tu ke??? u tak sedar ke dia amik cincin u tu??? ke gambar tu mmg dah ada dari dulu??? hahahaha!

sumpah romantik! *awwwwww*

BlueEwoke said...

Malam tu i sibuk layan leo berlakon, so i tak perasan langsung, dia memang tau tempat i letak cincin, dia amik dr situ la..i memang mati2 ingat dia amik gambar robot2 dan keta2 dia..i tak suspect ape2..kad tu dia dh beli ari jumaat, tanpa pengetahuan i..last2 dia buat photo shooting kat cincin tu ngn kad2 skali..konon2 kreatif la kan..kah kah kah..

biqque said...

u mmg tanggalkan cincin ke? i tak penah seh...berbirat dah jari ni...hahaha!

*tengah imagine lagi ni adakah sharul akan berbuat demikian?*

BlueEwoke said...

ha a i tangalkan cincin tiap2 hari, cam rimas kalo masak2 ke ape ke pakai cincin..:p sebab tu la Cawan tau kat mane i letak..hehehe

saad said...

aku ingat korang dah declare lama dulu lagi

Cawan said...
This comment has been removed by the author.
Cawan said...

ha ha saad.. mane de dilamun cinta cintun ni.. we r rock man!

dah lame2, baru laa terpaut hati dan perasaan..

oh bebeh!

3plepl8 said...

aik ada post removed la...jeng jeng jeng

biqque said...

oh bebeh??? kahkahkahkah! rasa cam nak bela je cawan cam benda yg comel!

BlueEwoke said...

hahahaah lawak la u nih..Cawan cam benda comel?? huhuhuhu ni i nk tergelak nih..

Lily Riani said...

comeiiiiiii