Wednesday, July 1, 2009

Trilogy Kebosanan Bermula...

Hari ini secara official-nya, bermulalah Trilogy Kebosanan aku, sebab aktiviti berjalan kami semakin kurang dari bulan July sampai la October. Antara sebabnya, macam tak de tempat dah nak pegi. Eh, sebenarnye ade jek, cuma aku je yang rasa cam tak best nak pegi..Hah cam mane nk buat tu?? Nak tunggu bulan 11 ni punye la lambat...macam siput betul!!

Kalau ikutkan plan dengan diorg nih, end of July maybe nk ke Lost World of Tambun, atau pun ke Tasik Banding. Tapi tak pasti la jadi ke tak? Sebab ada yang senyap je dari hari tu...

Adui mati kutu la aku macam nih, kenapa la KL ni bosan sangat!!! KENAPA!!!!!! Apa lah agaknye Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan tu buat yek?? Makan gaji buta ka??? Mana project2 yg berkaitan dengan pelancongan yg leh attract orang2 cam aku nih?? Tak kan tak de kot!!!! Sia2 betul la orang2 cam kami ni bayar income tax!!!!!

Tak mustahil aku ajak Cawan lepak kat Borders lagi minggu nih..sigh... ataupun "bertukang kebun" kt verandah rumah ke??

10 comments:

saad said...

Ko pegi Tasik Banding amik gambar banyak2. Semalam aku lalu situ macam best je..

3plepl8 said...

yeah, tasik banding satu! tak puas lagi main2 kt theme park GC, Lost World pulak menjadi tumpuan...tapi oklah jgk, Perak ada 2 theme park - Bkt Merah + Lost World. Negeri paling besar kt Semenanjung ada ke?

BlueEwoke said...

Hahahahaha..memang Negeri paling besar kt Semenanjung tak de ape2..nasib baik la Perak ni ade..kalo tak, tak tau la ape jadi kat org2 cam kite nih hahahahaha...

biqque said...

siut je! hahaha! i tak kisah, mana2 je i on, janji jalannnnnnnnnnnnn!

Cawan said...

http://www.cuti.com.my/hotel/info.php3?id=2837&oid=140627&doit=process_reorder

http://www.sentoria.com.my/leisure_hospitality_waterpark.html

Cawan said...

http://www.bgrc.com.my/

Cawan said...

xheran kalo kt ipoh ni.. sbb negeri terbesar pun dh prepare ngan wave yg lebih hebat.. jadi kalo i xpergi ipoh pun xpandang laaa.. tingal kan sisa boleh laaaaaa.. kui kui.. tungguuuu..

BlueEwoke said...

BGRC tu kan, CLOSED UNTIL FURTHER NOTICE!! ape hal??? tak rock la cam nih...tak cukup air ke nk letak dlm theme park tuh??

3plepl8 said...

belum rasmi lagi dah closed ke BGRC ni? ada isu kot...politik MB pahang kot...

Lily Riani said...

few suggestions...

1. Broga Hill : http://www.kuanhoong.com/2009/05/02/hiking-at-broga-hill-semenyih/

http://www.sweechingphotography.com/2009/04/broga-hill.html

2. Sabak Bernam : http://www.kelongparadise.com/home/content/view/2/7/

3. Morib : http://www.facebook.com/album.php?aid=105382&id=714024433&l=2ac57b454e