Sunday, August 8, 2010

Mana Mau Pergi Ha??

Tempias tiket murah AirAsia ke destinasi baru - Seoul, South Korea memang dirasai. Mula-mula Lane roger kat YM, cakap murahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh gila. Member dia dapat beli return ticket ke Seoul dengan harga RM300++ je...

Lepas tu, tertengok pulak status Biq kat FB dia..dah main tekan2 button AirAsia pulak, sambil bergelak-gelak setan..huhuhu..ni aku suspect confirm ke Korea nih..Makanya, aku pun berkonspirasi dengan Cawan nak korek rahsia dia..hehehe..Sekali betul la pulak, tidak lain tidak bukan, memang dah tekan button untuk ke Seoul, tarikh November ini..huhuhu..So kitorg pulak cam mana? Nak join pergi Seoul ke?? Emmmm (sambil mengaru kepala)..

Kalau ikutkan hati, macam ok je, tapi ada sedikit tidak ok dari Cawan, sebab timing tu tak kena sangat. Sebab waktu tu, cuti Deepavali, so susah la sikit, ramai team mates dia yang akan pulang ke kampung halaman iaitu India..So angan-angan nak pergi bercuti pada first week of November 2010, musnah sama sekali..Oleh itu terpaksa la ditunda ke minggu-minggu berikutnya.

Tetapi..........................
ke mana????

Seoul? - musim autumn, confirm cantik gila babas nih..tapi tak pasti pulak dengan places of interest kat sana..Apa yang ada?? Jari ni macam malas nak tekan button google, sebab karang aku meleret-leret cari macam-macam..So kena la tanya kepada orang yang bakal pergi untuk kepastian. (Biq/Sharul, sila respond kepada soalan ini)

Langkawi? - Emm boleh jugak, janji nak bawak Icam, sebab dia nak sangat naik flight, dan nak test Aqilah, tengok tahap ketegaran dia untuk menjadi travelholic huhuhu.. cewah cam Man vs Wild plak dah.. Tapinya, tiket flight ke Langkawi punya la mahal...macam lebih baik beli tiket ke destinasi lebih jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh je.. (Emm pikir..pikir..)

India? - Cawan ada kasi suggestion untuk ke India..tapiiiiiiiiiiii aku agak skeptikal, sebab India tu punya la besar, so tak tau nak pegi tang mana dulu huhuhuh...Emm pegi dengan geng lebih baik kot.. (Darjeeling! Darjeeling! Darjeeling!)

Beijing China? - Salah satu *Must Go* punya destinasi, boleh bawak Aqilah tengok panda, dan suruh dia panjat Great Wall of China tu..

Perth, Australia? - Cawan asyik ajak pegi sini je. Sebab kononnya boleh la tawan habis Oz tu hahahaha.. Tapi aku nak cop passport dari negara lain plak, asyik Oz jek.. (huhuhu lain kali laaaa)

Susahkan nak buat decision pasal nih?..Balance cuti ada 19 hari lagi. Planned nak habiskan seminggu purposely untuk vacation bulan Nov or Dec 2010.. Tapi destinasi masih tak tau ke mana. So anyone ada suggestion lain selain dari di atas tu?? :)

P/s: Aqilah pun follow sekali nanti, tak sanggup nak berpisah dengan itu budak...

18 comments:

Cawan said...

Cala Cala Cutta Cutta hey hey heyyyy.. India, here i come!

Aus bleh on hold dulu, tgh cari2 places yg same hage tic nye, bleh shopping sakannnn.. ha haa..

India tu joke je, tunggu laa kalo dh basi ngan tpt2 lain, ke India jugak aku guling2..

Yg dh ade tic, jgn pening2, yg blum ade tic pun jgn rungsing2..

next trip pleaseeee...

Lily Riani said...

are you bringing you kids? if yes...

perth - very baby frenly, we all drove the 1st time and on DIY the 2nd. but i always suggest jgn gi sqame negara byk kali, sayang duit dok gi yg sama :p

india - not sgt... tak hygene if you eat outside, but really beautiful city. i gi new delhi, agra & jaipur.... end of the yr sejuk :D

beijing - ask biqque nye experiece ler... ehheheh

i suggest chiang mai (sejuk), hk (sejuk) and ada disneyland and they speak english. i wld suggest NZ!

btw, i manage to gte seoul at rm74 per way both way. hehhehee..... going in april ie spring - the week sakura blooooooom...

Ely Hasrul said...

belgium. turun dari amsterdam. lompat ke italy terus g venice. dah cam james bond la plakk berangan tulll

kitorg tunggu mmber kawin aje kt sana or yg lebeh realistik nye tunggu aku kayas haha

BlueEwoke said...

wow byknye suggestion..NZ cam menarik jugak..dh lame gile i berangan nk ke sane huhuhuh..

Belgium? huhuhu byk budgetnye tu..xsempat la nk kumpul kalu nk pegi thn ni gk..thn depan bleh la kot hahaha

Biqque said...

hoi! NZ i nak pegi! tak aci! (berlari ke langit...)

Laney said...

moh la kita ke hong kong!!

BlueEwoke said...

hahaha rileks2..baru lepas cek tiket ke NZ..mahal gile..sorang dekat RM3000++..lain kali la..

YOI said...

aku pon survey gi langkawi na. bapak mahal. baik gi sidney je kalu harga camtu..kan?kan? huhuhu...tp aku, passport pon tarak..jadik, duk diam2 lam msia jekla..haha..

BlueEwoke said...

itu laa..mahal oo p langkawi..baik p tmpt lain..takpe Yoi, passpot dh murah la ni..:)

Cawan said...

Lily; Perth mmng idaman kalbu, tp put on hold.. asyik repeat country same jek ;p (beraya pun kt country ni aritu.. ha ha) NZ plak lebih kurang..

Elly; Belgium? klo laa hage tic dia murah mcm p Gcoast AAsia aritu, mmng laa sambar.. MAS pun mahal..

Biq; Korea kiteorg hold gak.. kenapa yek?! ...

Laney; Hong Kong? wahhh end of year sales! Toys Toys!

Yoi: Filipino maybe?

YOI said...

itule, laki den ade gak cakap. tp bukan dalam masa terdekat kot. dia sibuk kerja kuar pagi, balik pagi. kang aku free2 tertonggok kat hotel..huk3..bila line clear sket..insyaAllah.. tak dapat oz, manila pon jadiklaa...haha..

BlueEwoke said...

wah si cawan ni, tunggu i bentang paper work, baru leh tau nk pegi mane hehehe..

Yoi, manila pun ok..dpt bersama org trsayang...

Biqque said...

HK jgn pegi! itu kita kena serbu Disneyland sama2! (wah banyak gile tempat korang tak leh gi without us kan? hahaha! TAK KIRA!)

BlueEwoke said...

hahhaha..Biq, i pun tak tau lagi nak pegi mana, i tengah research lagi dan buat budget, Lane dan Maliki pun nk follow. Muni jugak huhuhuh..Kene tunggu suara majoriti nanti..Kita tengok mana yang kena..

3plepl8 said...

autumn in korea syok ooo...sejuk and not too crowded. lupakan yg lain....places to visit?? err...google la.

BlueEwoke said...

hahaha..susah nk ckp nih..kite tgu dan lihat..

Lily Riani said...

NZ no regret - rhyme ler pulak.

i cari balik nz entry i... i ingat we all ada cara dpt tix murah. my colleague pun ikut tactic ni.

the start of nz blog : http://lilyrianitravelholic.blogspot.com/2009/09/new-zealand-mind-gathering.html

costing : fly via AA or MH promo to either Brisbane/Sydney/Melbourne, then take Virgin Blue or Pacific (low cost carrier) to NZ, its about 2-3 hrs flight jek. We did it via Brisbane to Christchurch and return via Wellington, total nett nett RM2875 if am not wrong. My colleague manage to get RM100 cheaper.

FB NZ pic : http://www.facebook.com/album.php?aid=145674&id=714024433&l=892306bb6d

BlueEwoke said...

Lily, i dh search tic to nz, mcm u buat tu, but too bad, utk nov this year xde laa..For nx year adelah..memang murah...huhuhu..mybe nx year la..i dh purchased tic for this nov oredi :)