Monday, August 30, 2010

PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA KEMBALI LAGI!!!!

Yaaaa..PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA KINI KEMBALI!!! Anjuran oleh Sekupang Team woot..woot :))

This time, even more interesting!!! Sebab? Ada HADIAH! Contest ni terbuka pada sesiapa saja yang ada blog. Setiap satu tajuk, hanya satu gambar saje yg bleh diuploadkan. Apa tajuk2nyer? Akan disenaraikan dalam post yg akan datang! Tungguuuuuuu! (Be prepared ye?) Tapi, silalah baca syarat2nyer dulu...semuanya telah ditetapkan seperti dibawah :


Camne nak main contest ni? Tengok post ni dengan post ni sebagai contoh.


1. Setiap gambar MESTI ada subject (iaitu BLOGGER tu sendri, adik bradik, anak, mak, pak, sume tak bleh) dan object (tajuk criteria yg diminta nanti)

2. Setiap gambar MESTI terang dan jelas (blur2 blakang tak main, kamera hebat2 ke cabuk ke tak kisah) dan kualiti betapa cunnyer dan cantiknyer gambar itu dek kerana kehebatan kamera kepunyaan blogger semua adalah bonus yg paling last skali

3. Setiap gambar AKAN diadili mengikut KETEPATAN tajuk criteria yg diminta (if kata depan, depan la, bukan tepi...if kata berdiri, berdiri la, bukan duduk)

4. Setiap criteria MESTI general, tak boleh ada NAMA tempat, benda, orang, apa2 kata nama la senang cite, or else, tak adil la if ikut negeri, bilangan family, and such

5. Setiap gambar HANYA boleh diambil bermula dari tarikh 6hb Sept 2010 sehingga 20hb Sept 2010 sahaja, maknanya setiap gambar MESTI ada printed date and time supaya takde yg menipu gambar tu gambar lama (mana la tau kot2 kena topik, tapi gambar lama, tak aci la kan) so set la kat kamera korang tu ye, kang kalah plak

6. Setiap entry post MESTI dikeluarkan pada 20hb Sept 2010 before 12.00pm di blog masing2 (tak bleh awal tak bleh lewat, mesti PADA tarikh ni ye) dan tinggalkan link email korang kat the next post yg akan dikeluarkan nanti

7. Pengadilan akan dibuat HANYA pada 21hb Sept 2010 pagi dan keputusan akan dibuat pada 22hb Sept 2010 pagi, so nak tau menang ke tak, datang ke blog ni ok?

8. Keputusan pengadil adalah MUKTAMAD dan semuanya berdasarkan KETEPATAN criteria dan PEMBAHAGIAN markah (sape kalah, terima je la ye...)

9. HANYA akan ada SATU pemenang, dan hadiahnyer? MISTERIIIII...(tapi kompem best gile la...mana la tau kot2 tiket kapal terbang ke destinasi rahsia ke haaaaaaaaaa...tak janjiiiii!)

Amacam?? Ada berani?????? Mari mari..meriahkan contest ini lagi.. (Challenge ni hanya untuk suka-suka..jangan ada yg sampai bergaduh sudah la yee)


Perlu diingatkan, challenge ini bukan PHOTOGRAPHY Challenge ok!!! So kepada sapa-sapa yang teringin nak join this challenge, tak perlu risau akan skill photograhy anda :D

5 comments:

Lily Riani said...

cam best.... hehehhe

Ely Hasrul said...

kena amik gambo perut lembu before jadik lauk . hahahhahaha hahahahha aku gelak lagik..

Cawan said...

asai join jek boleh dh ni.. adiah tolak tepi dulu.. ely and lily pun bleh join same ni, especially yg ade blog..

Biqque said...

ha lily, skin, korang if tak masuk, aku bakar blog korang! hahahaha!

BlueEwoke said...

Lily dan Skin, meh la join challenge ni, the more the merrier...

come on!!! come onnnnnnnnnnnnnnn!!!