Sunday, August 29, 2010

Aqilah's Shopping Craze..

Heheheh..Aqilah shopping craze ke, aku?..Emm tak kisah la sapa-sapa pun. Tapi yang pastinya duit dah habis sebab asyik shopping je, sejak 2 minggu ni (adeh lambat betul nak tunggu gaji bulan ni)

Tapi kali ni shopping bukan untuk hari raya, sebaliknya beli barang-barang keperluan Aqilah untuk ke Hong Kong nanti. Antaranya, baju sejuk untuk Aqilah. Berjaya juga jumpa baju sejuk yang comel untuk dia di FOS Mid Valley. Nasib baik harga murah je..Tapi susah betul nak cari saiz untuk dia, semua saiz yang ada besar-besar je. Sampai aku naik give up, tapi nasib baik Cawan jumpa sehelai yang betul-betul ngam untuk Aqilah..huhuhu tension betul. Banyak baju sejuk comel-comel kt situ, geram aku tengok..tapi sayangggggggggggg saiz tak de (nangis).

Lepas tu carikan baby carrier untuk dia di MotherCare, kot-kot la nanti dia tak mo duduk dalam stroller lama-lama, so boleh la guna baby carrier tu kan, sangkut je kat badan. Emm sekali lagi dugaan mendatang..Berminat dengan BabyBjorn tu, tapi harganya mencecah hampir RM400++!!! Selepas pikirkan pengunaannya mungkin tak sekerap mana, we opted for cheaper one laa..brand MotherCare, RM 119 je..jimat sikit, walaupun murah, tapi tetap selesa juga..huhuhuh..


(Left top)Stroller Aqilah, dah penuh dengan beg shopping je, (left bottom) Aqilah rehat jap lepas shopping, (right top) Aqilah test baju sejuk, (right bottom) Baju sejuk Aqilah..comei tak?

Bila la turn mummy Aqilah untuk bershopping barang-barang sendiri nih, asyik untuk Aqilah je (nyaris-nyaris nak beli baju Aqilah kt JJ MV tu jgk, nasib la sabor)........emm (ponder)

6 comments:

Lily Riani said...

kat ampang point ada branded shop (1st flr), kids section dia cute cute giler... please go check out. ada mother care, gap, pepe, guess, laura asheley, ish byk lagi.... very dainty and english, pegi ler... i salalu borong situ for pressie.

BlueEwoke said...

wahhh ye ke..tq for the info..nanti i nk ajak cawan serang ampang point...huhuhuh (tak sabar dh ni)

Biqque said...

hahahaha mak anak dah gila shopping nampakkkkkk...

Ely Hasrul said...

aku suka gak carik baju sami kt ampang point tu. ko jgn, dulu before g bandung konon bwk sami g cameron dulu betoi2 pas pantang. amik ko 100 lebeh la sweater dia beli kt marknspencer seb beik dia kecik aje so smpai setahun la bleh pakai kahkahkahkah.. papi beli baby bjorn tuh, tau dak smpai skang ikutkn leh guna sbb sami masih 11kg. carrier tu smpai 11-12kg tuh hahahhaa..last trip g bangkok masih guna tau hahhaa jimat.. jimat..

BlueEwoke said...

oo kt mark & spencer xtgk lg..leh pegi gk ni..hahaha

Cawan said...

Ely, baby bjron yg kiteorg target tu with "Back Spine Support", yg low end ni xde menda tu, then we skip.. hope u punye ade..

eh mark & spencer klcc kn dh intai, kurang pilihan.. will hunt on ampang point then..