Tuesday, August 10, 2010

Moh Kita....

Setelah berpenat lelah mencari info tempat-tempat best, menyakinkan diri masing-masing dan pasangan, akhirnya, the majority voted Hong Kong as our destination. Both my sisters voted for HK (sebab Disneyland), so as Cawan (nak shopping toys, katanya BANYAK kedai toys kat sana). Si Aqilah and Maliki pulak remain neutral. I, on the other hand, just follow the crowd laa.. (eh ye ke??)

Mulanya Cawan beriya-iya sangat nak ke Perth, dia yang excited pilih tarikh, nak pergi sana sampai 10 hari plak tu!!! Dia beriya suruh aku cari info pasal Perth lagi, tengok apa yang best, tempat mana nak pergi. Tapi aku plak rasa tak best, sebab Perth tu macam boring sikit, kalau nak best, kena la keluar dari Perth..

Aku pulak suggest HK. Tapi Cawan pulak tak mau, dia macam takut tak best je. Mulanya aku pun pikir cam tu. Tapi lepas terbaca blog yang menceritakan pengalaman diorg pegi HK, terus teruja. Lepas tu teringat pulak Lily ada pegi HK, baca citer dia pulak..emm macam best..

Emm pikir lagi (berpuluh-puluh kali pikir dah ni) . Akhirnya, berjaya jugak kami purchase tiket ke HK tu, after buat timbang tara hahaha. Nak kata murah sangat tu tak de la, tapi ok laaa..Walaupun cost of living kat HK quiet high, tapi masih boleh lagi. Lagipun dah berbulan-bulan dalam mode hibernate je, tak pergi ke mana-mana, so why not perabis sikit kan??

Jadinya, kali ni jadi family trip la, kecuali Icam (mulanya kami nak pergi ber3 je, tapi lepas tu Lane pun kata nak join, Muni tak payah cakap la, pantang offer, ok je dia hehe..Biq, u camne? nk join x?). Muni sorang boleh la, itu pun flight, accomodation, dan F&B je yang aku tanggung halal.

Tempat-tempat menarik, memang banyak kat HK tu, kemungkinan besar ada plan nak melencong ke Shenzhen dan Macau sebab tak jauh dari HK. Itinerary dah siap malam tadi, cuma nak confirmation dari diorg je, kalau semua ok, tak yah buat balik, kalau tak ok, kena la adjust mana patut heheheh (aku suka bab2 buat itinerary nih, buat banyak kali pun tak pe:)

Emmm tak sabar dah ni....
P/s to Muni: Sebabkan yona dah belanja pegi HK, nanti tolong jaga Aqilah sama..sekian huhuhu..

12 comments:

Totty.Mat.Ali said...

hee. terok. suro budak itu jgn mengeliat byk sgt haaa.

BlueEwoke said...

Entah la si Aqilah tu, mengeliat dan kentut je tau..Jangan dalam flight nanti dia kentut2 jugak dah laa..kang busuk satu flight oo

Biqque said...

hoiiiiiiiiiii! pegi disneyland lak tuuuuuuuuuuu! arrrrrrrrrrgggggggggggghhhhhhhhhhhh! tensionnnnnnnnnnnnnnnnn!

(takpe, takpe, tinggalkan i ek...takpe...) biarku bawa rajuk ku ini...

ayang!!! i nak gi disneyland! siut la, lama i taram ni tau! tak kira, one day, u bawak i jugak2! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

BlueEwoke said...

Ala biq..kasi chance la kat kitorg...baru nk berjalan tahun nih..hehehe..korang dah merata dah..nk pegi Korea lagi nih..Nami Island, leh la u bermadu asmara ngn Sharul kat sana.. :D

Lily Riani said...

bunyi cam best, berapa ari pegi nih?

abis ke shopping nih.

BlueEwoke said...

8 hari Lily..i ingat nk spent 1 hari shopping jek hehehe

Laney said...

seharian bershopping.. AKU SETUJU sangat!! hahaha

Biqque said...

nanti bersuka ria ngan maskot2 disneyland tu, sila tulis nama i kat kertas, suh diorang SUME sign! okeh???

magnet jgn dilupakan, tak kisah la tempat apa yg u masuk! okeh???

nanti i order lagi :D

BlueEwoke said...

jgn risau biq, magnet tu mcm biasa laaaa..mesti i bli utk u punye..

3plepl8 said...

cantekk...nnt kita pg bersukaria di disneyland yg lg satu tu plak...tahun depan hahaha....

Lily Riani said...

kalau gi macau, must pegi tgk cirque du soleil in venetian.... MUST MUST.... RM100+++ i promise no regrets. i love it in vegas, i love it in macau.... MUST. i janji best!

juanita said...

Salam na,

Camne ng makanan ek..Ok ke...