Monday, December 19, 2011

Eh Tersilap La Pulak!!

Kenal tak muka dua orang makluk dalam gambar di bawah ni?? Pasti kenalkan? Sebelum tu, aku nak mintak permission dari Biqque, sebab curik gambar dia dari FB, sebab apa aku curik? sebab time ni aku tak sempat nak amik gambar, aku sibuk ke lain....so aku takde la gambar ni..hehehehe (penat aku korek koleksi gambar aku tau, rupanya memang takde!!)

Ok dua orang insan dibawah ni, diorg memang antara orang-orang *teristimewa* dalam hidup aku..pergh ayat macam drama!! Tapi takpe, biar aku teruskan.. 



Disebalik kegembiraan diorg sebab berjaya membeli tiket untuk masuk ke Jantar Mantar pada suatu ketika kami berada di Jaipur dulu, diorg siap berposing dengan tiket entrance lagi, dengan muka masing-masing yang sungguh FIERCE!! (bak kata Tyra Banks..FIERCE!!!) ..Ha tengok tu si Cawan, tak penah-penah nak berposing, kali ni tetiba nak bergambar pulak, excited sebab success beli tiket ke? hahahahahah ..huh podacitttt..

Selesai sudah aktiviti berposing, maka aku dan Shahrul dengan perasaan excited (takde la terkinja-kinja sangat), pegi collect untuk tiket masing-masing dekat pasangan masing-masing.. Aku pandang tiket tu.....entah kenapa seperti ada magnet di mata aku time tu, seolah-olah suruh tengok harga tiket tu.. dalam hati..hmm pasai apa mahal sangat nih, kalau macam ni lari la budget aku..ish biar betul.. Sambil tu pandang ke Shahrul..dia pun seakan-akan kepelikkan, tapi belum bersuara lagi, mungkin cuba meng'digest' apa yang dilihat oleh matanya.. Hmm ish takkan la..ari tu aku tengok kat internet, rega lain..hmm mungkin dah naik harga kot.. aku berterusan bermonolog dalam hati dan bertubi-tubi tanya soklan pada sendiri, sebab aku pasti apa yang aku lihat di tiket tu tidak benar sama sekali.....sehingga lah Shahrul bersuara..Eh korang dah salah beli tiket la..ni bukan tiket Jantar Mantar nih, ni tiket combine dengan City Palace ngn Museum dia sekali nih..kita nak masuk Jantar Mantar nih....

Hmm itu la kisahnya, tersalah beli tiket diorg nih, tapi nasib baik Biq pandai berdrama, jenuh dia pusing-pusing pala mintak tukar tiket dan refund duit, nasib baik la orang tu kasi, kalau takkkkk..memang takde shopping saree la kitorg lepas tu hahahah, tiket yang diorg salah beli tu dekat RM20-30 gak kot per entry, padahal tiket Jantar Mantar tu sebenarnya dalam less than RM15 (aku tak ingat dah).
Ok bukan setakat salah beli tiket, ada lagi beberapa insiden yang boleh memerbahayakan kami sekumpulan, (hahahahahah) disebabkan kesalahan pemahaman contohnye, masa di India, senarai restoran halal kami nun berada di seantero dunia, cakap je mana, Sydney? Tandari Chicken di Kowloon HK? New York? London? haihhh satu DUNIA ok!!!!!! what the ........?? Ring a bell Biqque? Ish ish..:p dan masih ingat lagi masa naik cruise di Milford Sound yang Cawan tersalah amik gambar boat tu? hmm aku tak mo komen panjang, nanti panas hati!! biar la aku simpan sendirik hahahah

Kelebihan dua orang yang ter*istimewa* ni, bila tiap kali nak pergi travel, atau pun ketika merancang apa-apa plan yang berkaitan, memang diorg berdua akan jadi orang yang terakhir sekali tau segala detail.. Bukan setakat itu saja, kalau time lepak, bukak story pasal trip akan datang, dua orang ni akan terpinga-pinga ternganga sambil buat muka tak bersalah, diorg slurpp slurppp makan minum je time tu.. dah tingal lagi 2-3 minggu nak pegi, baruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu la diorg pickup apa yang kitorg cakap...time tu la diorang baru nak tunjuk HEBAT..dan dan tu tanya, pegi tak sini nanti? buat tu kat sana nanti? eechehehehehe..kadang-kadang aku terpaksa buat-buat tak tau apa yg diorg tanya tu, konon-konon diorg hebat la dapat cari info pasal tempat/aktiviti tu..sebab apa, kadang-kadang kesian, bila diorg start bagi link macam-macam suh aku pi tengok dan add dalam list/itinerary..so nak ambik ati, aku buat2 la *wahh pandai u cari info ni...nanti update i lagi yek*... heee penat aku berlakon tau.. aku percaya Sharul pun mengalami situasi macam ni bila dirumah bersama isteri tercinta ko kan???

Tapi Cawan lagi worst..dalam kapal terobang baru tanya aku, kita sebenarnya nak buat apa ni nanti kat sana..boleh??? (kecuali pegi NZ ari tu). Perasaan aku masa tu, rasa nak tampor seliang, cium mulut jeeeee..hahahaha..memang tak patut betul tanya soklan cam tu kan...menyirap darah aku kejap..kalau kat rumah boleh gak main hempas-hempas pintu bilik, tak pun baling pinggan ke, ni duk dalam flight, aku nak hempas pintu apa? toilet?? huh tak koser!!

-------------------------------------------------------------


Cons: Semua kerja mencari info, study berkaitan tempat travel itu ini aku buat sengsorang (kalau trip berkumpulan, dengan Sharul skali la)..kadang-kadang berpinau mata..(tapi nasib baik aku suka, so aku tak komplen!! hehehe)

Pros: Bagus ada pasangan yang tak berapa amik port sangat mana hala tuju aku nak pegi, sebab aku boleh buat decision sendiri, hahahaha..(dia cuma ikut dan tolong amik gambar je..dah sampai sana baru dia tau..so dia lagi teruja la kot tengok tempat tu, berbanding aku yang dah tau info sedikit sebanyak ni kan?? heheheh..)



14 comments:

fatt said...

aku matik2 ingt ko nak tepek gambar gathering haritu....hampeh! hahaha..korang tak amik gmbr ke? buatla entry....nak tengok apa minit mesyoarat kali ni

sebenarnya tiket yg tersalah beli tu brp harganya? terpaksa tolak tiket tu sebab dah masuk tempat2 lain ke mcm mana? aku kurang paham kat sini

haritu ada reader aku pun ckp somi dia penah tanya soalan sama masa naik flight...kita nak pi mana ni? hahahaha...aku rasa benda tu serius...nasib baik pegi dgn org yg betul kalau tersalah ikut org dah susah

BlueEwoke said...

Fatt: Alkisahnya hari Sabtu ari tu aku tak bawak camera, so aku tak tau sapa yang amik gambo, yang aku tau sampai kul 1 pagi aku lepak ari tu, memang satu camera pn tak amik gambo..tak tau la pas aku balik ada ke dak..kite tunggu org lain update hahahah..

Tiket tersalah beli tu, aku tak ingat rege bapa, tapi mahal la, patutnye less than RM15, tapi masa diorg salah beli dekat RM30 gak kot..

Tu la, nasib baik pegi org yg sama, kalau Biq pegi ngn Cawan je, aku tak tau jadi apa dah..hahahah

Janggel said...

eiiii manisnya entry ni! Muahahahaha!!!!!! Aku penah baca pasal ni pastu aku gelak.

Cawan said...

ni nk troll ke ape ni? entry boleh buat jiwa sentap ni..

jap nk p layan lap..

jaga laa na, nanti cawan balas..

BlueEwoke said...

Janggel: Manis? Apa ko dah sewel?bila masa aku tabur gula dlm entry ni!! ko makan stoberi byk sgt la tu, sampai mabuk2 nih..ish.. hahaha

Cawan: Eh eh sentap plak..ini kenyataan, bukan rekaan semata-mata! Nak layan lap? Ha lap mana? ckp2, i p tunggu kat tepi simpang tu..leh bonceng sekalik hahahah..

Biqque said...

HAHAHAHAHAHAHAHA SUMPAH AKU BACA ENTRY NI SAMBIL MATA BERAIR! GELAK TAK BENTI OKKKKKKKKKKKKKKK!

YA ALLAHHHHHHHHH AKU NI KAN TATAU LA...NASIB BAIK CAWAN SPESIS AKU JUGAK, KALO TAK, TATAU DAH NAK WAT CAMNE...

bab salah beli tiket tu, serius, korang antar si berdua ni pegi, ha, mmg cantek benor la kannnn! amik hobat! serius, i punya la geleng pala, nasib baik dapat! hahahaha!

come to think of it, selama i travel, info sume dari u ngan sharul...aku percaya, aku dgn cawan sungguh PERCAYAKAN korang :D dan aku gumbira kerna korang buat2 tatau so that kitorang rasa cam hebak sekali sekala KAHKAHKAHKAH! sumpah, kadang tak paham apa yg u ngan sharul dok cakap...penyudahnyer, aku pandang cawan, cawan pandang aku...sama macam nz la, jenuh dok gaduh semata2 pasal lake tu lake ni. hahahaha!

(istimewa tu macam oku skit2 la kan hahahaha!)

yg pasti, aku, cawan, hasrul, SUKA BIG BOOBIES! hahahaha!

Ely Hasrul said...

aku ingatttt.. biq tersilap laki lagikkk hahahahhahahhaa..

cawan tnya kt dlm flight xpe gak.. papi penah dh touch down tgh amik luggage dia tnya.. kite nk buat ape nih? nk lepak hotel ke? g soping ke? sight seeing? jgn kan comolot Na, mau aku ajak main terus cmnih! hahahhaha

aku setuju part biqq ckp lassst skalik tuu hahahah pervert!!

BlueEwoke said...

Biq: Gelak sampai mata berair ok la tu..jgn sampai terkencing sudah HAHAHAHAH..

Ha a la, baru aku pasan memang selama ke nih, ko ngn Cawan memang caya je apa yang kitorg kasi, mungkin satu hari leh p dajal korang hahahahaha. *Istimewa yang dimaksudkan lebih kurang mcm OKU la tuuu hahahah*

Big boobies tiada dinyatakan di sini hahaha buwekkkk..sila ke channel sebelah :p

Ely: Tak salah kali ni, betulllllll belaka..kalau salah lagi, elok la Biq tu mandi bawah jambatan pulau pinang sambil buat boria!

Laki ko lagi overst dari Cawan cam nih hahahahah bengong!!

masMZ said...

suweettttttttttttnya lalalalala.....


biqque,
apakah petua untuk membuat drama sekiranya kejadian yang sama berlaku kepada kami (walaopun oiiii choiiii, aku tak pandai berlakon mahupun memujok rayu)...

*word verification "ressi" cam "redho" dengan peel pasangan/ partner memasing ;D

fatt said...

sampai kul 1pagi korang lepak?? lama gila..mesti dok berlawan sape nak bercakap. aku sure skin, lily & biq berebut2 nak cakap...hehehe..korang lepak dlm mekdi ke kat mamak luar tu? ha takpe nanti aku tunggu sape nak hapdet. john pun tak bwk kamera eh? psst, shahrul jambu tak? kihkihkih..

biq, ko ni pervert, takut aku! *cek baju* HAHAHAHA

3plepl8 said...

ewoke:
haha...benda ni mmg selalu berlaku kt aku time nk travel....time nk tekan button kt web AA tu bkn main laju, penuh semangat tapi time nk plan iti, senyap sunyi je org tu (gambar, kanan)....tinggal la org2 yg berkenaan je yg berkomunikasi dgn abang google mcm nk rak. setelah iti dh siap, lg 2-3 hari nk depart maka bersiap sedialah nk menjawab soalan ala "nape tak pg sini, nape nk pg situ, apa ada situ, apa xde sini" dr org tu (gambar, kanan)

biqque:
tetiba boobies plak....hahahah...but who doesn't?

Lily Riani said...

leerrr.... korang tak masuk ler museum & palace tuh? masa i gi kaum royalty dia baru nak kluar, nampal ler bayang dia... dlm lawa gak

i suka trabel org tak byk songeh ni. senang keje. trip i yg akan dtg nih, all travelholic sila tunggu sms stress i! berdebar gak!

shah_rule said...

ehek ehek ehek *batuk berdarah!! ekh perasan tuh name laki biqque la~ haha

wah kak lily nak g mane kah? berdebar ni!! haha

BlueEwoke said...

Masmz: Ni sorang lagi, apa tah yang sweet nye..aku lempang jugak karang..ko tak nampak ni entry lepaskan stress? hahahahha.. byk ke makan stoberi?

Fatt: Memang berebut pn diorg cakap, dah le berebut, non stop plak tu, sampai aku nk pegi kencing pun tak boleh tau..gile betul.. John bawak kamera, tp simpan bawah meja..aku tak pasti apa motif dia hahaha..

Ko kena hati2 ngn Biq, dia kadang2 boleh jadi perogol bersiri, tambah2 yg dara macam ko..lagi abisssssssssss..hahahaha

3plepl8: Aku dah boleh agak dah..apa lah nasib ko kan..hahaha, tang part tanye soklan bila dah siap iti tu yg aku rase nk lempang2/lambung2..eee kecik je diorg aku rase hahahaha..next trip suh diorg plak la buat, kite tgk apa hasil hahaha!!

Lily: Idak sempat masuk, time kitorg pegi tu memang dah lewat benor, dalam kul 5 lebih cam tu..memang ada kebarangkalian akan repeat la kot di masa hadapan hahaha..

Ok kitorg tunggu sms berdebar dari Osaka nanti kah kah kah..

Shah_rule: Ha terus cancel batuk berdarah ko yek..hahahah..Kak Lily nk pegi Osaka nun, minggu nih..