Tuesday, December 20, 2011

QA session Bersama Travelholics

Lokasi: Food Court bersebelahan Petronas, McDonald, MaxValue Ampang (alah belakang Spetal Ampang Putri tu)
Tarikh: 17 December 2011
Masa: 8 malam - tengah malam buta, sampai mamak kedai pun naik bengang kitorg asyik order air kosong! (air kat mamak tu mahal nak mampus, air kosong pun 50 kupang!!!)
Aktiviti: Lepak sampai lebam
Peserta yang hadir: Biqque, Sharul (laki Biq), Lily Riani, Cawan (laki aku), Na (aku la tu), John@bdk2, Shah_rule, Ely@Skin (dan keluarga).
Peserta yang tidak hadir: Fatt (ada kenduri tahlil disaat akhir, so terpaksa cancel!), Kemang (masuk spetal sakitnya tidak dapat dikenal pasti), Janggel dan MasMZ (diorg kawin lari), Kak Anash (tidak pasti sebab apa ye?)

Minit mesyuarat: Omong kosong.. Tah apa-apa, dari sessi berkenal-kenalan, masuk ke topic travel (yang hanya dibincangkan seciput je), isu-isu semasa (kes panas student kat Ireland yang kawin dengan bf dia kat sana, siap cium molotttttttttttt) dan isu-isu 18 Sx yang tidak patut ada dibincangkan pada malam itu (John yang bertanggungjawab bawak citer nih..ish ish)

Ok sebabkan banyak sangat benda yang diceritakan pada hari perjumpaan yang pertama secara besar-besaran tu, jadi aku tak dapat la nak rekod segala maklumat, camera pun aku tertingal kat rumah, so takde la muka sekor-sekor yang hadir ok!

Tapi secara conclusion nya, aku nak bagitau semua orang sangat sempoi dan semua senang nak beramah mesra walaupun baru jumpa. Jom aku nak QA sorang-sorang, mengikut pemerhatian aku la kan..

Kite mulakan dengan...bismillah...

1. Biqque - Aku no comment boleh? Sebab aku dah kenal dia lama, jadi takde segan silu.. ok nexttttttt (hahahaha...jangan marah ye Biqque!... kalau korang nak tau Biqque cam mana, kena jumpe dan lihat dengan mata kepala dan rasa sendiri..haaa baru tauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu)

2. Sharul (laki Biq) - Hmm yang ni pun aku tak leh comment banyak, yang aku boleh cakap, dia ni pendiam, TAPI, kalau betul suis nya, boleh byk cakap..so korang try la tekan suis yang mana satu ye..selamat berjaya!!

3. Lily Riani - Ok yang ni aku baru je berkenalan secara face to face awal tahun dulu..sangat bubbly dan BANYAK CERITA..ko cakap je nak citer apa, citer lawak? citer orang gaduh? citer geli-geli..ko kasi je mic kat dia..tau la dia nak cakap apa! Dannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn dia ni boleh tahan lawak dan creative! ada je la benda ni nk buat yang orang tak penah terpikir pun...... DAN YANG PALING PENTING, DIA NI SANGAT PEMURAH, macam-macam kitorg (aku dan Biq dah dapat dari dia, ok tak leh ckp lelebih hahahah) timer kasih bebanyak ye Lily..sampai aku ngn Cawan pun kekadang malu nak terima (eleh ye ke? hahaha)..so sapa baik ngan dia, memang ada ganjaran, tapi jangan sebab tu pulak korang nak kipas2 yek..Lily ni ada kelebihan leh baca air muka org..hahahahah!!

4. John: Paling jambu la antara semua hahaha..konon macam suci gitu.(eh ye ke John? ko pasti?? hahahah).. Tag line dia --> Ko mampu???? haaa sapa nak jawab? mampu korang nak jawab? John memang banyak cakap, dari aku first jumpe dia, sampai kali ni, memang tak henti-henti cakap, ada je la benda mamat ni.. Sampaikan adik aku sanggup nak ikut aku p gathering ni, sebab nak dengar John gossip!! Dia dengan Lily kalau dapat pegang mic, memang non stop..sila bawak ear plug kalau tak larat dengar yek!! (jgn marah John hahaha)

5. Shah_rule: Ok yang ni boleh tahan jambu, tapi John masih lagi diatas, tapi part suci murni ni, aku percaya dia masih suci, berbanding dengan John. Nampak macam pemalu, mungkin ni first time kot..first time kan selalu malu-malu hahahahah..ok tak pe, next gathering kalau leh datang, sila la yek. (ari tu Shah_rule datang lambat, so tak sempat nak edisi siasat sangat, sebab time dia sampai tu, kitorg dah masuk gossip student Malaysia kawin ngn gay kat Ireland..hahahah)

6. Ely/Skin : Yang ni aku dah jumpa 2-3 kali, mula-mula tengok muka nampak macam sombong (FYI, sama la cam aku mula-mula jumpa Biq, mukaaaaa sombonggggggggggggggggggggg, nasib baik tak ropenya!!) tapi ati baik rupenya..ramah tamah..boleh laga-laga pipi..baru kenal 2 hari pun dah boleh gosip tau dengan dia nih..ade je la citer dia.. tapi sayang, ari tu Skin kena balik awal, sebab Sami nak berak!! (sami saja la tu..dengki org nak lepak lama-lama!! dah la sami kidnap dulu Timeout aku weh dari kotak cekelat John kasik tuuuuuuuu) Lain kali ko bawak menan dia yek, kasi dia lupe nak berak2 tu..hahaha

7. Na (aku la tu) - No komen jugak, kena kenal sendiri la kot..ye dak?? Tak kan aku nak komen diri sendiri..ish tak sesuaii..

8. Cawan (laki aku) - No komen jugak, sila kenal sendiri ye, tapi sekali sekala, Cawan ni kalau buat lawak boleh sampai orang sakit jantung masuk spetal, ada la orang penah terkena, ye tak Biq? hahahahha

Disebabkan Janggel, MasMZ dan Kak Anash aku dah pernah jumpa hari tu, so aku nak review diorg jugak ahahhahhaha

9. Janggel - Tak ku sangka ni pun pandai gosip gak. Tapi dia macam selenga sikit, macam takde perasaan..kadang-kadang aku rasa nak tampor je kasi sedor (kot-kot la dia mamai time tu kan! hahahaha). Tapi kalau gelak, kasi je kat dia, tambah lagi dengan John punya gelak, boleh runtuh kedai mamak tu hahahah..

10. MasMZ - Aku baru jumpe sekali je, tapi peramah, banyak jugak citer dia, tapi macam cover2 lagi..hehehe engin lambat panas kot..maklum la first timeeeeee..nanti kite jumpe lagik ye..

11. Kak Anash - Kak Anash adalah travelholic yang paling sopan yang penah aku jumpa. Cakap lemah lembut je...gelak pun sopan je..(ihikss malu i tau gelak cam pontianak hari tuuuu)

Ok sekarang tingal lagi 2 travelholic yang aku tak penah bersua muka, melainkan di blog saja..jeng jeng jeng....

12. Fatt - Hari tu dia tak dpat datang, padahal dia yang suggest tarikh tu. Tapi nak buat cam mana kan, dah last minit ada ahli keluarga terdekat meninggal dan ada kenduri tahlil, tak kan la kitorg nak paksa datang kot..so mebi next time kite buat QA session bersama yek..tapi aku rase ko ni kelakar jugak kot, sebab kat blog ko cam kelakar hahahaha

13. Kemang - Skin kata ko cam sopan-sopan, siap cium tangan Skin lagi time jumpa.. Aku rasa ko memang sopan santun la kot orangnya..katanye sesuai dibuat menantu hahaha..

Tak sabor nak jumpe korang berdua, mungkin patut buat cam ujibakat Akedemi Fantasia tu.. siap suh nyanyi lagi...

Nota kecik: Psst aku dengor ada orang nak karoake kat Redang nanti..ehemmmm..(aku tengah asah suara ni, dan makan telur kuning mentah ni hahahah)

Nota lagi: Kepada yang tidak hadir hari tu, korang memang rugi besor, sebab Kek Choc Cheese yang Lily bawak tu sedap gile....aku sampai ngigau2 pasal kek tu, masa bangun pagi Ahad tu..siut betul..

Kepada semua yang sponsor makanan;
Lily: Kek tu memang marbeles, lain kali gathering sila bawak lagi yek...konfirm aku nak makan banyak2!
Biqque dan Skin: Tq atas ole-ole dari Melaka tu..sagun tu memang terbaik, nyesai aku tak rembat semua bawak balikk..hahahaha
John: Tq jugak coklat yang ko bawak tu, tapi Icam dah abis rembat semua..sedih betul..

SO BILA NEXT GATHERING? AKU NK PIKIR BAJU APA AKU NAK PAKAI NIH HAHAHAHAHHA

25 comments:

Biqque said...

hahahahaha! ingat tak topik khunsa? camne nak main? nasib baik ada doctor in the houseeeee! hahaha tx shah_rule, so ko paham dah kan john? yg nyata, jgn jadi gay sudah! comolot pakai tanjak! bodohhhhhh!

uish john mmg jambu! rasa nak picit2 je muka dia! tapi betul, shah_rule lebih suci tanpa was2.

john, laki aku cakap dia macam penah tgk ko...tapi dia tak ingat kat mana hahahaha!

janggel bulat2 comey macam nak kasi pecah mcm belon! lembut je suara dia :)

cawan memang! walaupun aku tau sms tu dari dia or kata2 tu tak leh dipercayai, aku terjatuh jua ke kancah penipuan dia! huh! tanak ajak aku bonceng ke???

SKIN, SILA AJAR SAMI BERAK KAT TOILET DI LUAR KAWASAN RUMAH YE, SEKIAN.

na? NA? NA??? dia ni kecik tapi asset beso i loikeeee! hahaha buduh! bak aqilah satu bleh? :D

Biqque said...

lily? SHE'S THE BEST LA PART2 NI. I LAP U LA LILY :)

tak sabar nak jumpa yg lenlain...bilakah?

fatt said...

ha dah kuar!! dah kuar entry ni!! hehehe

argh ruginya aku tak datang tapi nak wat guane..berada di luar kawasan. pfftt! aku dah jumpa skin & kemang aritu...ahahaha...skin aku ingtkan beso longjong mcm dlm skrin kompiter sekali halus je saiznya...matilah aku kalau dia baca ni haaa....hahahaha~

haritu jumpa skin pun aku dah berebut2 nak cakap ni guane aku nak hadap korang2 terutama sekali john, lily, biq & skin...habislahh..

nti sape nak cakap kena tekan buzer baru leh cakap. aci dok?

aku sbnrnya teringin gak nak rasa kek lily tu, sbb dia ckp oder banyak kan...mesti sedap. cheese tu my feveret. nti next gath bole la kita bwk makanan lain...contohnya kenduri durian ke...mesti lagi meriah..aku rasa venue kita kena pikir yg paling sesuai. venue tu cam ok cuma masa klu dpt diawalkan lg ok kot. yg mamak tu bkn 24jam ke? aku ingt 24jam..

korang usulkan tarikh seterusnya...bila time sume org ada. baru gegar~

kemang~ said...

arghhhh ruginyee ! tp what to do...ah lepas ni nak bwk telor berpapan2, pastu nak baling kat muke sorang2 haha !

aih buat mini gath jom :D

Janggel said...

Hamboih hamboihhhh nak nampor aku je keje nyer! Hahahaha cer cer belanja makan ke, blanje tiket AA ke, ada gak pekdahnya. Kannnn hahahahah.

Bilelah gamaknya dapat merasa kek coklat cis lily beli tu..... :hmmmmm.

Apa² pon memang seronok jupe korang, bile dah depan mata, memang lain dr dalam blog. Kekekeke.

Anash said...

Na,
haiseyman....traveler paling sopan??? ala..sucinyer statement (sambil jari dok memain tepi pinggan, ....)...akak tengah kontrol ayu masa jumpa first time di danau kota sebab kena apit dengan jon jambu n janggel jambu....(hahahaaaa...)
Redang....please make this outting happeninggggg!!!!

BlueEwoke said...

Biq: Topic khunsa tu paling panas sekali, paling tak leh blah, bila john mula tanya macam mana naik main??!!! HAHAHAHHAHAAH tutttttt 18sx betul!!

Asset beso? hahahah... miang! Nak Aqilah satu? ok nanti i process kan utk u..cek peti surat okay!!!

Mana tah Lily Riani ni, bz la tu kot tengah pilih luggage mana nak bawak hahahaha

Fatt: Takpe, next time make sure ko datang, takde excuses dah! Ha aku rase sesuai sgt kalau buat buzer, next gathering leh gune. Kenduri durian? WAHHH I LIKEEEE!!

Kemang: Ko nk bawak telur berpapan2? ko pasti? ko mampu? haaaa jgn main2..hahahahha silap2 ko yg kena telan telur berpapan2 tu kah kah kah kah!!

Janggel: Belanja makan? ok nanti aku dapat durian runtuh, aku belanja hahaha.. Humm lain ye bila dah jumpe face to face?? hahahah .. aku gemuks ke?? baik ko ckp sekarang!!! (sambil pegang pisau)

Kak Anash: Sumpah tak tipu, akak la yg paling maintain ayu, sopan jek...ok next gathering kiteorg review kak Anash lagi, kot2 tiba berubah menjadi monster ke pulak hahaha.. Redang tu Insya Allah, jom kite doakan ramai2 mudah-mudahan jadi..

AKO @ retna said...

alaa..... terlepas pandang sesi QA gathering kowang nih...

haha... part Ely, ako 'jumpa' dia thru tipon je la.. Konpom dah tau dah klu jumpa face to face, harus ako bawa tape recorder gak hahaa.. wooppsss... ! Jgn marah ek ely :p

Na,
jumpa hari tu, walau kejap tapi ako rasa dia ni malu2 jgk ko pestime jumpa (cam ako jgk la kot hahaha) tapi bila ada dah start borak, ok la asal kena ngan topik nya..

Biqque,
ako jumpa dia sekali gak kan biqque... time konsert BSN dulu tu.. ako jenis ssh gak nak borak ngan owang yg pestime kenal, tapi ngan ko, pestime ckp lam tipon, ermm rasa cam ok la leh get along.. cuma dat day x byk borak sangat kan sbb memasing wat hal hahaha ,

Laki si biqque,
aha la tak byk ckp sangat..
susah gak ek nak ON suis dia.
Tapi ako rasa klu kena ngan gaya dan topik, musti layan punya borak jgk dia tu ek :p psstt biqque, laki ko jenis yg suka memerhati keadaan sekeliling ek? :p

Lily oo Lily,
tingin gak nak jumpa.
Sonok tgk n baca ur travel story..
maybe one sweet day..

Yg lelain,
klu ada 'jodoh', nak jgk jumpa.
Sekali jumpa pun jadi la.. saja nak tgk perwatakan kowang sama x mcm dalam blog hahaa :p

*terbayang suasana malam tu, konpom kecoh satu warung mamak tu :p

Ely Hasrul said...

haha aku baru nk buat entry nih tp xsempat. aku muka sombong ke? bukan muka belagak? hahaha..

yg pasti betoi ka cawan mcm laki aku ngan biqq? suka boobs beso? hahha

BIQQUE, KO SORG AJE LA KAWAN AKU YG LEH BERAK MERATA, CAM AKU SAMI TOKLEH BERAK SUKATI, KT UMAH, KT HOTEL KT TMPT SANTEK AJE BULEH.. MCM PUTIH SGT BONTOT DIA TUU hahhahahahahahah

BlueEwoke said...

Ako: hehehe biasa la first time..memang malu2 kucing gitu..

Ely: Muka ko ada la cam sombong2 tu..sipi nk berlagak pun ada hahaha..

Aku pun hanya boleh berak tempat lawo2 jek, tempat tak lawo aku tak hingin..hahahahah (ok kite geng!)

fatt said...

takleh escape eh? wuhuuuu....cuak dah ni. aku dah tgk gmbr kek kat blog shahrul...peh, gmbr je dah menyelerakan...rasanya kompem sodap

ha korang pi baca blog doktor tu..ropanya depa klasmet dulu...wah...siap ada komen menyokong lagi si arip tu jadi gayah...pitam aku

shah_rule said...

hahahahahaha ni pun leh dibuat entry~ ok2 pape ade gathering aku on jew, arituh datang lambat pasal ade hal sikit.. hehe yup rase cam dah lame je kenal walopun 1st time jumpe.. tp mase time datang tuh pun dah ade orang cam muka aku.. hehehe ingatkan aku kne tggu 4 jam baru korang nak panggil!! haha

muka biqque dalam gamba tak same sgt la, haha tp sume perangai sempoi. cakap semua benda kuar takyah tapis2 ye tak!! hahahaha best2!!!!

shah_rule said...

fatt: ooo aku ade bace jugak. yg sebutir pasir tuh... HAHAHA ok teringat ape lily cakapkan arituh~ haha

Lily Riani said...

tutttt.... aku nak cakap gak!!!! attention seeker gilos ok! betui2, ari2 bz sbb company next week tutup sminggu sbb company sakit (HAHAHAHHAH...., company ambek MC gi tgk wayang cam Na!), nak clear keje.

Shahrul > mmg shy giler, bagi mic pun diam gak lagi... kene cari jln bg dia ckp nnt. but bab 18SX tuh... laju lak mamat tuh... ada sedikit risau disini. topic ni mmg lawak, ada ke patut first time jumpa talk about 18SX. tak nak jumpa geng cam nih lagi. hahhah BEST!

John > dok nak berebut mic ngan i awatttt!!!! ish! but sbb dia lelaki, leh buat duet! hahha...

Anash > travelholic melayu terakhir OKAY! nuff said.

janggel > mmg comei ok! dia leh ketawa sampai nangis ok! banjir kat kl 2-3 ari nih, si janggel ler punca nye kalau nak tau.

biq > dah tau, awai2 sure leh click nye... dari segi penuliasan (i saund like john lak)... mmg leh baca. ehheh... biq nih kan saiko, kan biq? ehheheh...

laki biq > mmg diam but bab 18SX dgr lak suara dia, itu ke suis nye. AHHAHAHHA....

na > dia pun konfem leh click nye(ampu sbb nak colek si aqilah), satu2 nye travelholic yg angkut anak gi off-beaten-track to india. ko manpu? sepatah kata john!

cawan > nampak pendiam, tetiba ajak rempit.. cercite? lawak2... bapak mithali dok kendung aqilah.

ely > blog lawak, orang lagi lerrrr.... need not elaborate. sampai siap cite kat adek... adek dgr pun ketawa, if dia jumpa terkencing2 apa kot.

suami ely > timberland, buaya, warranty. tuh jek i ingat.

sami > ishishsishshishsishsi... tuh jek i dengar, then nak berak. ehhehehhe....dah transform belum?

sapa nak mic lak lepas nih???? btw,

fauziah latip > sapa kenai & dah dengar, angkat tangan?!?!?!? HAHHAHHA... serious!?!?! pebbles!

BlueEwoke said...

Fatt: Weh sapa yg jadi classmate ni? Shah_rule dengan sebutir pasir tu ke? hahahahha sokong jadi gayah? apa kejadahnye weh..hahahaha (aku nk terkencing gelak dah ni hahahah bodohhhhhh)

Shah_rule: Hahahah dah ko sorang je masuk ikut celah lorong MCD tu, tau sangat dah rupe muka ko tu..hahaha.. Tak rugi kite berkenal-kenalan nih hehehe..

Lily: *Aku sebutir Pasir* bak kata lily lagu fauziah latif..aku sumpah tak penah dengar lagu tu, sikit lagi aku nk pegi layan jap hahahah.. Memang jadi bahan la mamat Aku Sebutir Pasir tu hahaha..

*sumpah aku nk terkencing baca komen korang nih.ade semua gile*..


John ooo john..mana ko? ko ceri beri lagi ke? rumah takde letrik ke? pasai apa diam?? kitorg rindu kat ko nih....

Janggel said...

Kekekekek bulat2 comei! I like hahahahaha. BONGOKS!

Na:- Rujuk description biq untuk jawapan soalan ko tu hahahahaha.

Kak Anash...hahaha buah jambu ayor je...jambu batu milik john.

Lili! Hahah i lap u lah bebeh!!!!

BlueEwoke said...

Fatt: Ok aku dah dah baca blog sebutir pasir tu jap ni hahahaha... classmate rupenye..kah kah kah.. Ada plak yg menyokong..adeh..memang aku pun nk pitam sekali la..hahaha gile punya org!!

Janggel said...

Ehhhh mana Icam??? hahahahahah

Janggel said...
This comment has been removed by the author.
Ely Hasrul said...

lily, laki i mmg tak ckp sepatah ape pon.. sbb ntah2 dia xpaham ape kite ckp.. hahaha.. kalu sempat ckp psl porn mungkin dia byk bersuara hahahaha

Biqque said...

shah_rule, aku kat blog dgn kat luar lain? di part manakah? yg mana lebih cantek kah? kah. kah. kah?

bodo la peeble tu! (takde s, sebab sebutior katenyer)

BlueEwoke said...

Janggel: Icam ada, tapi dia low profile malam tu, dapat main PSP hahaha..

Ely: Hahaha ye ke kena tanye pasal porn baru dia masuk?? hahahahah

Biqque: Kena suh Shah_rule buat post khas ni, utk penerangan lebih lanjut hahahaha

aremin said...

erm..menarik..korg nk g redang..follow bole..

wa said...

Chawanna , kemang memang sopan santun dan berbudi bahasa sangat2 ..tambah lagi rajin kemas umah dan rajin masak hahaha...
kalau aku balik kg dia ada, dialah yang masak...aku rileks je...
aku pun tertungu-tunggu siapalah gadis bertuah yang akan jadi adik ipar aku ni...:)

Ainul Arina Madhiah said...

best giler baca semua orang buat perjumpaan. haha. nasib anak rantauannn~ tetiba melalak sorang. =p