Thursday, December 8, 2011

Merembat dan Terembat!

Korang kategory mana Merembat atau Terembat???

Hmm nampak gayanya ramai jugak travelholic yang berjaya MEREMBAT dan TEREMBAT tiket-tiket yang suam-suam kuku murahnya pada promo AA kali ni. Aku pun tak ketinggalan jugak! Eh tapi bukan merembat atau terembat ke mana-mana, sekadar pandang-pandang, test 123, test line Unifi aku, test server AA, semua la aku nak test, nak tengok ok ke tak hahahaha. Walaupun semalam takde idea nak pegi mana, selain macam teringin nak try Hanoi, tapi hati ni macam berat je nak tekan Purchase tu, tak tau la napa, mungkin timing salah satu faktornya.

Pagi ni lepas subuh, bukak lappy lagi, saja nak tengok lagi apa yang tinggal. Hanoi memang dah lesap, dari RM0.10, dah jadi RM200+, so memang confirm la aku tak beli. Lepas tu tertengok satu destinasi, rasa macam nak beli, terus capai handphone, calling-calling dengan Biq, cek itu ini..hmmm macam tak berapa kena plak timingnya jugak...zzzzzz..

Ok aku memang dah mati kutu lepas tu, lepas satu-satu negara SEA aku tengok, tapiiiiiii macam tak berapa mari..mungkinkah kerana aku rasa harga yang ditawarkan kureng memberangsangkan untuk SEA? emm entahlah, nak murah sampai tahap mana pulak lagi kan?? Emm so plan 2012 setakat ni masih lagi sama, tiada apa-apa perubahan, cuma mengharapkan ada promo lain akan datang ni, untuk mengisi kalender pertengahan hingga ke hujung 2012 yang masih lagi *available*, hmm cuti aku yang lagi berbelas hari untuk tahun ni dah approved untuk di carry forward ke 2012, so aku ada total 35 hari untuk 2012, cuma tak tau ada $$$ nak jalan ke tak!!..(takpe..usaha tangga kejayaan!! cewahhh)

Jadi pada kawan-kawan yang berjaya tekan BELI tu, TAHNIAH, yang masih mencuba tekan button BELI tu, teruskan usaha, bak kata pepatah, nak seribu daya.... so kalau korang nak, kena la bertenggek depan lappy/pc korang selagi tak dapat ok!!!, macam gambar rajah dibawah ni hehehehehe!!!



Zombie pun nak beli tiket promo AA...

Akhir kata..SELAMAT MAJU JAYA UOLssss!!!

22 comments:

Biqque said...

KALAU LA U TENGOK TARIKH TU BETUL-BETULLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL...

sigh...takpe2, kita aim yg lain ye :D

Ely Hasrul said...

aku lagik la.. ckp kt papi suh tgk teket. dia kata dia malas, nk tido kul 11 sbb nk bgn kul 3 nk tgk bola. patu dia ckp 'u pilih aje mana2, i letak ctbank kad kt meja' hamboiii kalu aku soping bende lein cemana? hahahah kesudahannye mampos aku pon xbukak sbb byk bende la aku nk pikir, nk settle. esok2 nk pg, kitorg pg aje.. tp agak nyesal la kalu aku main guna kan kad papi beli teket ke paris sure dia tokleh ckp ape kan? hahahahhaha

AKO @ retna said...

sama laaa....
me pun, tengok2 cari2, dah sampai nk bayar pastu leh lak pk lagi.. last2 terlepas masuk waiting room balik..

huhu...
ni saja la cuba2 nasib nk jgk beli barang seketul..

TottyMatAli said...

cari tiket ke bangkok le tuuu

kemang~ said...

haha, azab gila nak booking !


@ely

mak aih, gitu je? senang gila..kalo aku, aku beli je tiket pi london terus...since die letak je kad tu atas meja.. haha.. bkn stakat london, tmpat2 lain pon booking skali...hihi

bdk2 @ John said...

itulah kegigihan seorang yg bernama kaki berangan. actually na, aku dh taknak beli sbb aku rse mcm byk duit je nk pakai nexy year. sbb kiasu sgt dgn orang lain....rasa gediks nk beli2 tu membuak2. so, aku beli laaa phuket je sbb murah kan. so, aku bajet kat sana pun belanja pun x mahal sgt. hihihi.

tp dlm pada tu, aku rse mcm nk beli lg! boleyyyy??? wahhhhh larikkkkk!!!!

BlueEwoke said...

Biq: Hmm KALAU LAAAAAAAAAAAAAAAAA... tak pe la, takde rezeki..kite cube lain kali plak..

Ely Hasrul: Hahaha baguih betui laki ko. Laki aku, aku tanya nk p sini, nk p sinun, berbulu aku tunggu dia nk jawab, dh la smlm dia shift malam, uiii berasap aku tunggu dia reply msg! Nasib baik la aku takde hala tuju smlm, kalau tak memang aku tukar solex mangga kat pintu rumah hahahaha..

Ako: Dia kalau betui2 nak, memang tegar akan cube sampai dapat hahaha..lain kali cube lagik yek..

Totty: Bukan daaa..ke lain..

Kemang: Ye seperti sebelum ni, memang azab, bersabor je le..

John: Hahaha tahniah kat ko kerana berjaya merembat sebanyak boleh. Dah nama pn kaki jalan, so aku tak heran la ko keje nk merembat jek selagi peluang dpn mata... Memang tamak ko ni, sb ko la aku kt waiting room je smlm!!! Siap ko John, tak cukup tanah la ko lari!! HAHAHAHAHAAH

bdk2 @ John said...

hahaha...tulah. actually tahun ni pun dh tak terdaya nak catch up dah. tp sbb nafsu melebihi segala-gala, aku pejam mata je ni. actually, ko and biq nk rembat pi mana? *ehem-ehem*

btw, tauhu sumbat ko dh siap blom? wakakakaka

Ely Hasrul said...

tuka solex? hahahahha haru tuh hahahhaha laki aku dh malas nk layan la sbb ape2 aku yg buat keputusan hahahhaa, seb beik dia tu senang cuti tu yg leh suka suki nk book cuma ntah.. aku tunggu bersalin dulu la baru nk jalan pon tp mana tau ko g europe kang tgk2 aku dok kt sblh dlm flight hahahhaha

Janggel said...

Oh Ely...alangkah bagusnya kalau kad tu digunakan......

BlueEwoke said...

John: Ye nafsu itu memang jahanam!! Aku sumpah tak beli ke mana2 lagi..aku takde idea, dan aku tak prepare apa2 pun, aku sendiri pn pelik napa aku tak beli..(emm mushkil)..Tauhu sumbat aku dah siap malam tadi, tapi tak sempat plak amik gambo, ngap je terus huhuhu

Ely: Hehehe, boleh la sama2 kite lambai2 kt dlm flight nanti..Aku pn rase elok tunggu ko bersalin dulu, kang haru plan awal2 kan..

Janggel: Itu la, aku pun berpikiran yang sama macam ko..

ju said...

hehheh...entry travel motivasi ni

Lily Riani said...

AKU DAH BERJAYA!!!! BERJAYA! BERJAYA!! BERJAYA untuk tidak membook. MUAHAHHAH.... angin dak?!?

masMZ said...

Lily,

Aku pun takat ni bertahan lagi... Takut laksss nak nunggu lelama nihhh...

Ingat tahun depan nak masuk hutan, pulau balik larrr... kalau ada ad-hoc yang terasa best t, baru sambar...


Ely,

Kalao dapat kad tu fiuuuuuuuuu mao jugak book merata-rata dengan syarat ongkos pelancongan termasuk sekali larrr dalam kad tu! Hehehee

Flight AA g ipoh-kl ada tak??? hahahaha

Ieda Iar said...

kite pun tengok gak hrga tiket tu .. uih susah btol nak grab yg sposen tu.. gamaknye tggu promotion lain hari la.. jumpe2 sbijik je yg sposen tu.. sdey btol..

Laney said...

kalau nk p korea or taiwan roger2 lah.. aku ada satu destinasi misteri tahun depan yang mahal nak mampus tapi terpaksa reda.. zzZZZzzz~

AieSha said...

minta tolong...

http://travelog-aiesha.blogspot.com/2011/12/kaji-selidik-tentang-corak-pengembara.html

bdk2 @ John said...

salam ziarah. silalah lawat blog saya untuk membaca travel journey saya sebanyak 5 buah. Sekian.

BlueEwoke said...

JOHN: Hahahahahah buduh la koooooooooo...HAHAHAHAHAHHA CAM HARAM JADAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH... aku tau siapa yg ko maksudkan..org itu memang desperado!!!

wa said...

Tak rembat..tgah syok holiday kat Japan masa tu..:) ..kalau tak, mau tergoda jugak..heh..heh..

BlueEwoke said...

Lily: Hahahah lawak2..lain kali beli yek..

MasMZ: Aku pn gigih bertahan ni, tgh buat paperwork utk destinasi lain, kalau ada promo nanti terus rembat, tak pn rembat je terus!! huhuhuh

Ieda lar: Sapa cepat dia dapat konsepnye heheheh, takpe lain kali cube lagi..

Ju: Hahaha motivasi la sangat...

Laney: Aku tahun depan ada byk cuti nak abiskan, tapi konfirm korea tu aku tak berminat lagi, tunggu demam korea dah abis baru aku nk pegi, aku tgh riki 1-2 tempat nih, tengok la cam mana.

Wa: Takpe, insya Allah masa akan datang ni confirm ada promo lagi, entah2 minggu depan jek hehehe

fatt said...

KUANGASAM PUNYE JOHN LABU!!! aku dah tergelak2 ni...camsial jek. troll! hahaha :D