Monday, September 6, 2010

Photo Challenge Balik Raya Dah Ready!!!

Berikut adalah tajuk-tajuk gambar untuk "Photo Challenge Balik Raya!"

Tarik nafas panjang-panjang..hehehehe...


Challenge dari Biqque;

1. Blogger bergambar dengan itik/ayam hidup, mesti tunjuk guna jari telunjuk kat itik/ayam tu
2. Blogger cangkung tepi sungai/tasik, mesti kuis2 air sungai/tasik tu
3. Blogger tengah mandi hujan, mesti basah kuyup lencun abis
4. Blogger tengah buat kesalahan jalan raya, tak kisah salah apapun, tapi mesti tengah buat salah
5. Blogger diri sambil makan kuih raya bawah palang goal, mesti nampak padang tu luas, tak kisah goal post apa pun


Challenge dari Chawanna;

1. Blogger bermain bunga api dalam hujan
2. Blogger pakai baju kurung/baju melayu, duduk atas troli shopping dan buat sign PEACE
3. Blogger menganyam ketupat di bawah lampu berbentuk ketupat
4. Blogger mencuci kereta di tepi sungai
5. Blogger melambung buluh lemang yang sudah dibakar dihadapan balai polis

 
Ingat, apa yang penting, CRITERIA tu mesti TEPAT dengan setiap tajuk dan se-DETAIL yang boleh! Pepandai la korang pikir alternative camne nak counter setiap tajuk tu. Setiap gambar MESTI ada subject, ada tarikh. Kumpul semua gambar, post pada 20hb Sept 2010, BEFORE 12pm.


-Originated and sponsored by Sekupang Team-

3 comments:

Biqque said...

terbaekkkkkk! (cam haram sume tajuk kan!)

BlueEwoke said...

memang macam haram....pengsan la nk buat semua nih...kah kah kah

3plepl8 said...

nasib baik tak kena amik gambar main mercun depan balai polis....