Monday, August 3, 2009

Suatu Hari Nanti..

  • Aku tak mo dah buat keja yang dijawat sekarang nih..penat, bosan, nyampah, terseksa jiwa raga, sakit mata dan sakit segala2nya kalo kerja begini sampai tua..tak kisah la gaji nye best mana pun..

  • Aku nak berbakti pada tanah, ataupun bisnes sendiri, tak kaya pun tak pe la, janji dapat tanggung perbelanjaan aku dan Cawan pegi travel sana sini, sesuka hati dan buat benda2 lain yang kami suka..

  • Aku mesti kena ada lesen scuba diving!! Ini tersangat la wajib!! masih work in progress, sebab aku masih belum berjaya berenang sejauh 200m!! Setakat hari ni, aku baru berjaya berenang sejauh 20-30 meter sahaja!!! Harus la aku fail time diorg test nanti kan? heheheh, takpe, usaha tangga kejayaan kan??

  • Aku mesti juga pegi ke Pulau Perhentian atau Redang atau Sipadan!!! Ni dah long overdue..kepada kawan2 yang sedar siapa diri anda, tolong la kite ramai2 pegi tahun depan!!
  • Aku nak pindah balik IPOH!!! IPOH sahaja..IPOH BEST!!! KL SUCKS!!!! Bosan tahap cipan ini KL...

  • Aku akan cuba utk tidak gunakan computer dan internet, No FACEBOOK, NO BLOGGING, NO YOUTUBE, NO MEEBO, selama...errrrrrr sebulan? seminggu? ok, cam mustahil, selama 3 hari ok kot kan?

Agak2 possible tak??

4 comments:

biqque said...

no internet for the rest of ur life? neah...3 jam pun blum bleh confirm.

scuba diving tak reti berenang? apa guna berenang terkapai2 sedangkan u ada tong gas n bleh tenggelam!

perhentian, redang, sipadan next year? ONNNNN! sape tak sedar diri tu gi mampos la!

keje skang? oh tell me bout it! i kalo bleh, nak keje cashier or promoter je. tak pun tlg my dad meniaga sate. senang idup!

ipoh? tepen? perak mmg best! tambah2 duk kat kampung ke kan...sigh...bila la pak mentua aku nak buat rumah kat tanah besar dia supaya aku leh duk situ dgn aman damai...

BlueEwoke said...

ahahah memang i tak leh la kalo tak de internet tu, cam rase sengsara jek...1 jam tak de pun lum tentu leh survive!!!

nanti satu hari nanti kite mesti try scuba diving, mana tau nk dive kat great barrier reef ke, maldives ke kan? hahaha

Perhentian/redang/sipadan..KAMI DATANG THN DEPAN!!!

I pun kalo la ade keje yg tak stress kan otak nih, on jek (provided gajinye cukup utk sara hidup dan p travel, ade ke ek??)

PERAK ROCKS!!!!!

3plepl8 said...

bile takde internet:
1) takleh nk riki info2 travel
2) takleh nk masuk forum tgk update terbaru
3) takleh masuk website kapai terbang nk check harga murah2
4) takleh book tiket kapai terbang

bila dapat lesen skuba:
1) secara otomatik tau cara2 basic utk berenang (tidak termasuk gaya kuak kupu2 atau kuak labi2)
2) tak perlu susah nk berenang 200m, kan ada flipper.
3) baru berbaloi baloi pg sipadan, redang,perhentian,maldives,fiji,great barrier reef, bora2 etc)

ipoh mmg best sebab:
1) dekat dgn taiping
2) jalan tak jem
3) penduduk tak ramai

KL pun best sebab:
1) event menarik selalu ada kt sini
2) ada low yat, sg wang
3) seronok suasana balik kg time raya

BlueEwoke said...

hahahaha..sungguh banyak fakta2 dr en.3plepl8 nih..memang semua ada pros and cons, especially tang low yat dan sg wang tu, dan jugak suasana balik kg time raya. memang best sesangat!!

Yang pasal tak mo internet tu, aku dh surrender dah, AKU MENGAKU MEMANG HIDUP AKU BERGANTUNG PADA INTERNET. Tak de internet, memang cam patah kaki la rasenye!!

Scuba diving tu plak, aku tak berapa pasti la memang requirement dia betul2 kene leh berenang sejauh 200m atau sebaliknye, setakat harini aku tgk website2 yg buat kelas scuba, semua required participant nya tau berenang sejauh 200m. Tapi member aku ada sorang kate ckp cam tak yah je..emm kene cuba sendiri la gamaknye.. Yang instructor scuba kat DiveBorneo hari tu plak cakap, harus leh berenang sejauh 200m, in case la alat2 scuba tu malfunction atau sebaliknye, leh la selamatkan diri sendiri lagi, tanpa alat2 bantuan tu..heheheh..Ha bile mau cuba scuba diving nih????