Friday, November 25, 2011

UPDATE: Quiz Untuk Travelholic yang bakal ke India!

Ok aku nak announce winner Quiz ni huhuhu..readyyy???

Drum roll..dan bunyi mercum dum dam...

Sila berikan tepukan gemuruh untukkkkkkkkkkkkkkkkkkk...


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





Tahniah ye, sebab jawapan ko sekali jawab terus score 100%..lulus dengan flying colors bab kata omputih hehehehe...

Jawapan no 1: Budak tu mintak botol air aku dan Cawan, merayu-rayu dia mintak, sambil geleng-geleng pala, kitorg time tu pun suprised benor rasanya, sebab tak penah lagi selama ni ada peminta sedekah mintak botol air, selalu mintak duit je!!

Jawapan no 2: Kereta Ambassador ni memang banyak bersepah di India. Kebanyakkan taxi di India pakai kereta model ni. Kami dah merasa naik, niat di hati nak nyanyi lagi Kalkuta (Dr. Bombay tu) berangan nak buat video klip sekali, tapi semua ke laut, mungkin lain kali la kot buat video tu huhuhuhu....

Nota kecik: Hadiah aku masih belum pikir lagi, sebab sibuk sikit sehari dua ni, nanti dah jumpe aku mintak address ko ok?? Jangan risau aku akan tetap akan tunaikan janji nak kasi ganjaran :)

Untuk orang lain yang telah cuba menjawab soalan2 tu, terima kasih bebanyak, lain kali cuba lagi ok??:p





---------------------------------------------------------------------------
Calling all travelholic yang dah tempah tiket ke India tu, yang belum tempah pun nak calling jugak nih..ha mari mari..cer korang cuba teka jawapan untuk soalan quiz bertaraf tadika di bawah ni..agak-agak boleh tak? Kalau sapa boleh jawab, insya Allah gerenti korang leh survive Yindia..hahaha


Amaran Keras: Orang yang bernama Biqque (dan pasangan) (hahahah padan muka! buwekkkk!!) tidak dibenarkan sama sekali menjawab soalan ni, termasuk la KIKI!! (sebab diorg berada di tempat kejadian, so mesti la diorg ingat apa yang berlaku, Kiki tu sebab mesti dengar2 gossip2 dari Biqque dan pasangan so mesti dia tau jugak hahahah)

Ok sila lihat gambar betul-betul...
.
..
...
....

Tengok muka tension budak ni, tak boleh blah kan? Tapi sempat lagi nak posing hehehe. 
Ok soalannya mudah je: 

1. Cuba teka budak ni nak apa dari aku dan Cawan masa kami baru turun train dari Agra Cantt Station??

2. Apakah jenis/model kereta warna putih yang tertera di dalam gambar tu? 
Hint:  (sila nyanyi) One day I got hungry I sold my wooden house, I had to visit uncle Gundij, who lives in Ka Ku Ka town, Uncle Gundij he is rich, he's a taxidriveman...


Ha mudah kan?? Kalau soklan SPM Fatt sebanyak 26 soklan korang leh jawab, tak kan soklan kategori tadika ni tak leh kot??? *wink *wink huhuhuhu..

AKHIR KATA, SELAMAT BERJAYA..


P/s: Saja je buat kuiz ni, tapi sapa jawab betul, ada ganjaran ok! Biqqueeeeeeeeeeeeeeeeee zip it!!!!

22 comments:

BlueEwoke said...

Testing 1 2 3..ok dah boleh komen huhuhu..

Janggel said...

Hahaha jenuh tau aku cari tempat komeng! Haish ko ni bikin saspen je tau..

Setelah puas korek kat blog Biqque akhirnya ini jawapan aku:-

1. Budak pompuan tu mintak air mineral dalam botol kat korang. sambil rayu2....

2. Jenis kereta / teksi warna puteh kat belakang tu adalah Ambassador Taxi. Betol tak?????

Fuh lega dah terluahkan jawapan yg terpendam dari tadi.

BlueEwoke said...

Janggel: Huihsss semangat ko menjawab yek. Hahahaha aku tengah tergelak2 dengan Cawan ni, petang esok aku kasi tau jawapan nya, kite lihat sapa yang kenaaaaaaaaaaaaaaaaa

P/s: Aku tengah pikir nk kasi hadiah apa la kat pemenangnya nih hehehhe..

Biqque said...

Cam harammmmmmmm! Hahahaha! Ha, jawab korang, jawab!

Janggel said...

uittt siap gelak2 ngan cawan lagi eh???? ni yg saspen ni!!!

mesti la semangat, sebb tak sabo na pg india!!!!!!!!!! yennnadeeeeeeeee

3plepl8 said...

oooo....cek tau jawapan dia...bdk tu mintak tuutt...kereta tu kereta tuut....

fatt said...

aku pun dari tadi la dok cari mana la kotak komen ni..aku ingt kena email jawapan ke hape. sbnrnya aku takde idea ape lagu yg ko kasik tu tapi aku cuba jelah ok

1. dia mintak duit nak beli makanan
2. jwpn aku sama cam janggel sbb teksi jenis tu byk kat sana. hehehe


amacam betoi ka??? :D

masMZ said...

hhahahaha.... alahhhh janggel, siap pi studi blog biqque lagi!!! Tu dah kira meniru taw!!! Cam peksa bukak buku :p

Apapun, sat lagi tido baru nak mimpi ini adek kichik cakap apa....
Picture ini memang eye catchy, ada macam-macam dalam muka budak perempuan ni... Mata dia direct menusuk kamera... Boleh masuk Next India Top Model... Ok cauuuu sok baru jawab!!! HAhahahaha

BlueEwoke said...

Biq: Hhahahahahaha memang punnnnnn...

Janggel: Bagus dengan semangat jitu ko nih...

3plepl8: tutttttttttttt

Fatt: Heheheh terima kasih kerana mencube..kite tgk sapa yg kenaaaa :))

MasMZ: Jangan mimpi yang pelik2 udahhhh. Hmm memang ada gaya top India Model dah ni...fierce bak kata tyra banks hahahaha

bdk2 @ John said...

YA ALLAHHHH!!! penat aku carik mana button comment nih! ingtakn laptop aku bwt hal. rupenye ramai yg dh terkena. hahaha.

1. gadis tu merayu-rayu kat korang supaya amek pic dia. tang-tang tu jugakkk dia pose ala-ala kimora lee simmons! hahaha...

2. taxi tu nk ckp cmne ni, sbb jenis tu bykk bersepah kat india nih!

p/s: semlm hmpir nk sms ko tnye mana button comment, akhirnya tertido. hahaha

BlueEwoke said...

John: Hahahah kesian ko kan!!!Sampai nak sms ha... aku nk announce winner dah sikit..

Weh bile nk mabuk2 ni? jom la ramai? minggu depan hari sabtu semua orang available tak???

Lily Riani said...

aku nak TEKAAAA!!!!

1. dia nak aqilah korang
2. TATA

aku confifen aku betul, yang lain diatas SEMUA SALAH!!!!!!!! aku tak feduli!

dapat hadiah dak? kuaci ke? ketas a4 ke? angin tuk di makan ke? dapt daaaaaak ? *nada merayu*

masMZ said...

1) Budak kecik tu kata "Kaka, boley tolong saya ka kaka??? ..... " oklarrr takleh nak teruskan.... memang tenungan Kimora Lee... Jadi ayat seterusnya "Kasik tolong ambil gambar saya post kat blog akka boley ka??? Kalau rajin, akka tolong pos Tyra Banks. Saya mao jadi model la kaka".. Dia lapo ke?? Mintak makanan atau duit nak beli makanan kot... Errrr tapi tetap nak jawab "Saya boleh jadi model tak kaka???" Hahaha

2) cam kete Sivaji je... hahaha... k larr ni nak teka kereta jenis Ambassador memandangkan kete ni sangat femes kat India... Dan dari pen'studi'an, katanya kereta jenis ni memula sekali dikeluarkan tahun 1958 lagi... Class dan classic

Ely Hasrul said...

eh masih buleh teka kah?

errr aku teka:

1. dia nk korg beli barang dr dia
2. xtau jenis ape. taxi


weh aku ade baca komen2 kt blog biqque, fatt, ko la ape la korg nk melepak ker? hoiii kalu nk melepak jgn lupe ajak aku sama!!!!

BlueEwoke said...

Lily: Hahahaha ni memang tahap confident dewa nih..takpe cube lagi tahun depan yek!! Hadiah ada, tapi masih belum pikir, tapi utk winner saja, tade tempat ke 2 or ke 3 hahahah (budget takde huhuhu)

MasMz: Nice try, siap ada dialog lagi!! hebat2!

Ely: Ha teka je la, masih ada masa..

Ye memang ada rancangan nak lepak beramai2, ko jgn riso, dah tiba masanya nanti, kitorg roger2 la okay??!!!

Lily Riani said...

dia tak cekap, kalau ler i, aqilah tuh yang ambek.... nnt i gi india ajar dia cara2 meminta yang sebetul2 nye. ehhehehh

Janggel said...

Yeayyyyyyyyy!!!!!! Tahniah untuk diri sendiri...ni yang rasa macam nak buat ucapan kat majlis anugerah seri angkasa nih!!! Thanks chawana! Tak saba tunggu hadiah! *tetibe hahahaha.

Thanks to biqque jugak sebab dek kerna blog dia , aku dapat jawapan untuk soalan2 di atas.

Akhir seklai untuk pembaca2 blog...eh dh la melalut ni.... Hehehe anyway thanks again!!!!

Anonymous said...

adusssss aku xtau pun peraduan ,bru hrini bloog wlking....naa buat lagi peraduan aku pun nk msk jgak ,peraduan mewarna pkai crayon kaa apa2 pun aku nk msuk jgak

PENJEJAK AWAN

BlueEwoke said...

Lily: Sapa yg tak cekap tu? U nk ajor sapa cara2 meminta tu? hahaha cer kabor...leh menuntut gak nih..

Janggel: Hahaha gile sampai nak buat ucapan kat majlis sri angkasa..memang kelassssssss.. Hadiah tu aku masih mencari2 lagi..nanti aku roger ko kalo dh jumpe..kasi aku seminggu dua yek kekekekek..

Penjejak Awan: Ala ko ni terlepas ketapi la..kena tunggu next train la gamaknye. Peraduan krayon tu nanti aku cube buat, tapi aku gerenti kalah ngn Aqilah nanti, sb dia dah pandai mewarna sekarang hahahah :P

Ely Hasrul said...

aku rasa cam tau aje cite nih tp apesal aku salah teka? hahahahhaa


weh 10hb dec kitorg nk g muor, patu nk singgah peknek kt gunung ledang. juin?

BlueEwoke said...

Ely Hasrul: Kitorg tu sapa lagi? cer kabor betui2 sikit hehehe..

Aku baru berangan nak pegi Melaka, nak ke Jonker street tu hehehehe..

Anonymous said...

naa aku lupa aku ada pencabar hebat kalau hg buat pertandingan mewarna..aku rasa janggel pun srender dgn aqilah klau hg buat prtndingan warna pkai crayon nii...hu22

PENJEJAK AWAN