Monday, September 12, 2011

Demam Rugby

Lokasi: Rumah mak sedara aku di Kajang
Perbualan antara aku dan cousin aku yang berumor 10-11 tahun.



Aku: Ko layan rugby tak Nan?
Budak: Layan...best!!
Aku: Ko sokong sapa?
Budak: (terdiam..tak tau nak jawab team mana agaknya, sebab dia gila bola, Mau U, Chelsea semua dia tau la..huhuhu)
Budak: (Secara tiba-tiba) Yona, ko tau tak team rugby mana yang paling terer sekali???
Aku: All Blacks laa.. (cewahhhh confident)
.
.
.
.
.
.

Budak: Haaaaaa salahhhhhhhhhhhhh (sambil mencebik bibir kat aku!!)
Aku: Habis tu sapa? Kalau bukan All Blacks sapa plak? Tonga ke?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Budak: Team NEW ZEALAND laaaaaaaa
Aku dan orang lain dalam rumah tu:  Booooooo , New Zealand ngn All Blacks tu sama la.. (kena gelak dengan semua orang, muka budak tu dah biru dah, sambil cover malu makan kuih raya)
Budak: Terdiam kaku..tak sangka dia tersalah lagi hahahaha 


Tahun lepas, dia gila tengok World Cup. Bila Cawan tanya, sokong team mana untuk World Cup, dia boleh jawab Liverpool!!!!!!!!! Apa barang????? Adehhhh senget betul ler budak tu..hahaha



5 comments:

bdk2 @ John said...

hahahaha.....lawakkk giler seyyyy!!!!

sape budak tu? anak sedara ke? tp sumpah lawakkk giler!!!

Lily Riani said...

lawak gilerr..... kira cam kedah lawan aloq setaq ler ni

Laney said...

wkakakak Nan mmg suka buat lawak kering.. kalau salah tanak mengaku~! maliki suka menganjing dia sengaja pakai baju Man U tiap kali g sana kah kah kah!

Biqque said...

hahahahahahahaha lawak okeyyyyyyyyyyyy! kim salam kat dia :D bgtau dia, mesia masuk world cup rugby tau kahkahkahkah!

BlueEwoke said...

Bdk2: Hahaha sepupu aku, kecik lagi, umor dlm 10-11 tahun. Hahahaha

Lily: Tu la, tahun lepas dia bet ngn Cawan, Liverpool leh kalahkan Brazil kat WORLD CUP!!

Laney: Aku rase dia mesti anti kat Maliki huahuahuahu

Biqque: Hahahahaha..Aritu i ada kata kat dia, Malaysia masuk World cup rugby, tapi dia tau le plak Malaysia memang tak de hahahah..mungkin kene try yg lain plak! hahahah