Wednesday, July 6, 2011

Now & Then: Nur Aqilah

Then..... 3 July 2010
Dulu: Alahai comei nye kaki budak ni..rasa macam nak picit-picit je..

Now.... 3 July 2011
Sekarang: Tak muat tangan nak pegang..kaki macam dinosour..Beli kasut pakai sebulan dah tak muat..makan apa la budak nih!!!!!

Aqilah, mummy takde hadiah besar-besar untuk Aqilah, takde buat birthday party besar-besaran untuk Aqilah, TAPI mummy ada HATI yang sangat BESAR untuk Aqilah.. dan doa mummy sentiasa ada untuk Aqilah SETIAP MASA! walaupun kadang-kadang mummy rasa tak sempat, sebab lewat ke, sebab nak kejar tengok tv citer best atau apa-apa je la, nama Aqilah tidak pernah mummy lupa sebut dalam semua doa mummy.. semua mummy doakan yang TERBAIK je untuk Aqilah.. 

Alahai..dah besor dah anak mummy ni, rasa macam baru je Aqilah lahir, tapi bila tengok calendar, dah setahun berlalu dah..uwaa..sedihnya..napa la cepat sangat besar ci comei??? sinki dalam bilik air tu dulu, Aqilah siap boleh baring lagi, sekarang ni, Aqilah duk bersila dalam sinki tu, kepala lutut semua abis keluar sinki, belum kira lagi kaki tangan Aqilah yang tak reti-reti duk diam masa mandi. Dulu mummy mandikan Aqilah sebelah tangan je, sekarang 2 tangan, belum tentu lagi mummy leh handle.. 

Dan yang paling terbaru, Aqilah dah boleh berjalan dah, abis satu rumah Aqilah pusing. Aqilah boleh jadi mini travelholic dah, sebab dah ada kaki..Mummy happy, tapi sedih at the same time, sebab rasa cam Aqilah cepat sangat besar..mummy nak Aqilah jadi baby je sampai bila-bila..boleh tak ci comei???

Ok cukup la tu mummy jiwang-jiwang karat nih.. Emm nah salam sayang peluk cium masam tergolek tertonggeng-tonggeng dari mummy untuk Aqilah.. muah muah nyot nyot lick slurp slurp..



6 comments:

Biqque said...

ni namanya sindrom mak tanak anak cepat besar padahal dulu nak sgt anak cepat besar sbb takut kang tak besar2 hahahaha!

auntie biq luvs u muah2 chup2 nyum2 akhillaaaaaaaaaaaaaa *ala2 kawan baik cawan*

BlueEwoke said...

Haha tu la..Memang rasa macam tu, dulu macam nk cepat tgk dia besar, skrg rasa macam cepat la pulak..aduii..

Laney said...

ni bkn budak dah ni.. ni raksasa!! warggghhhh raksasa air liur~

TottyMatAli said...

mummy, Aqilah bershopping tadi~!!!

Cawan said...

http://gadiskurangsopan.blogspot.com/2011/07/hari-aqilah-ber-outing.html

ha haa.. si raksaksa

BlueEwoke said...

ewah Aqilah, bukan main lagi dia yek, kalau mummy takde kt umah!!!