Sunday, June 19, 2011

Happy Daddy's Day... Daddy!!

Ini Aqilah.




Ini pula DADDY Aqilah. 


Aqilah ada banyak sebab untuk SAYANG daddy..

1. Daddy selalu teman Aqilah tidur. Aqilah buat ragam macam mana pun, mesti daddy yang datang dulu, dan mesti layan pe'el Aqilah. Last-last Aqilah mesti tertewas, tau-tau dah keluar air liur basi jek.

2. Daddy selalu main geletek-geletak dengan perut Aqilah yang bulat macam nak meletop ni. Aqilah suka sangat, terkekek-kekek Aqilah gelak!

3. Daddy selalu suap Aqilah makan bila daddy tak kerja. Daddy mesti pastikan Aqilah makan pagi, walaupun mummy dah bising-bising sebab lambat nak pergi kerja.

4. Daddy selalu pujuk mummy belikan mainan untuk Aqilah, walaupun sebenarnya Daddy yang nak mainan tu, tapi selalu end up kami tak dapat mainan tu, sebab mummy kedekut!!

5. Daddy selalu salah match baju untuk Aqilah, kadang-kadang seluar biru, baju kuning, tak pun baju tidur jadi baju jalan-jalan, baju jalan pakai untuk tidur, Aqilah tak kisah pun kalau nampak macam clown bila pakai baju.. tapi bila dah jadi macam tu, daddy kena terima padahnya dari mummy.. (Kena bising dengan mummy la, kesian daddy Aqilah)

6. Kalau Aqilah sakit/demam, daddy yang akan beria-ia cek temperature la, pakaikan cool fever la, sapukan ubat itu la, ini la, mummy buat rileks je.. Pegi klinik pun selalu daddy seorang yang bawak kan :p

7. Daddy suka pasang lagu Doraemon untuk Aqilah, dan daddy dah kasi pun Doreamon daddy kat Aqilah..Aqilah suke!!

8. Daddy rajin basuh, sidai dan lipat baju Aqilah yang comel-comel, kalau harapkan mummy..emm entah laaaa :))

9. Daddy macam Raja Lawak, selalu buat Aqilah ketawa, marah tu ada jugak, tapi kadang-kadang je, bila Aqilah notti. (tapi Aqilah baik je selalu hehe)

10. Selalunya daddy yang akan concern lebih-lebih, especially bila nak hantar Aqilah pegi school (taska), susu cukup ke, diapers cukup ke, baju ada ke? macam-macam daddy tanya, sampai mummy tension. Paling teruk, daddy penah suruh mummy buat list khas letak dalam beg sekolah Aqilah, tuliskan DO's and DONT's untuk taska semata-mata nak pastikan Aqilah ok masa dalam jagaan taska! Mummy muncung sekali lagi, sebab daddy over sangat!

11. Daddy selalu cakap Aqilah comei macam daddy. (mummy muncung sekali lagi)

12. Daddy selalu menyanyikan macam-macam lagu untuk Aqilah. Lagu ciptaan daddy sendiri, kalau orang awam dengar mesti macam nak pengsan, Aqilah dan daddy je yang boleh dengar lagu tu..exclusive kan? hek hek hek.. (mummy memang tak geng bab2 lagu ni ihiks)

13. Daddy selalu perabis duit untuk Aqilah sejak Aqilah lahir lagi. Semua daddy sponsor, mummy selalu sponsor baju-baju je..

14. Sekarang Aqilah nombor 1. Hobi daddy nombor 2. (eh mummy nombor berapa??)

15. Daddy suka ambil gambar Aqilah, video Aqilah pun banyak... macam-macam gaya Aqilah ada dalam gambar dan video..boleh buat scrapbook nanti :)

16. Daddy selalu bawak Aqilah jalan-jalan kat bawah rumah tu, sebab ada macam-macam Aqilah nak tengok, mainan yang masuk coin tu pun daddy kasi Aqilah main, walaupun Aqilah tak berapa reti nak main. Kalau harapkan mummy, mesti takde harapan la Aqilah nak merasa mainan yang masuk coin tu..

17. Daddy rajin ajar Aqilah berjalan, merangkak, berguling..sekarang tunggu masa daddy nak ajar swimming je.. bilakah daddy?

18. Aqilah selalu temankan daddy masak dekat dapur, bila daddy shift malam..daddy pandai masak, sedap pula tu, macam mana lah Aqilah tak gemuks..huhuhu..

19. Aqilah suka bila daddy backing Aqilah bila mummy garang-garang dengan Aqilah. Bestnye..bestnye..padan muka mummy!! buwekkk..

20. Akhir kata, daddy Aqilah la yang paling best dan cool sekali di dunia..bestnya Aqilah!! (jangan risau, daddy orang lain pun best juga!!)



Happy Daddy's Day untuk daddy..Aqilah muah-muahs daddy.. Ada byk sebab lagi, tapi Aqilah tak larat nak ingat la daddy..tahun depan Aqilah tulis lagi ok?


P/s to daddy: Jangan mintak hadiah daddy's day kat mummy pulak..mummy garang tu.. 


10 comments:

nily said...

nice la na!!

BlueEwoke said...

Nily: Hahahah tq tq.. Eh ko ada blog jugak yek..jom share sini!!

Ely Hasrul said...

wahh daddy's girl.. pasai tu la auntie taku nk dpt baby girl.. competition gitu ahhahaha.. hepi daddy's day to aqilah's daddy

Laney said...

aqilah jom g swimming weekend ni!!
to daddy aqilah: happy daddy's day

BlueEwoke said...

Ely: memang competition pun, mak ngn anak mesti nk attention dr daddy at the same time. Dan Aqilah memang selalu dengki bila i gedik2 ngn cawan..heeee

Laney: jom ler..nk buat ayam roasted oliver minggu nih..mari2..

Zaff Zafrina said...

bapak-bapak memang over kot bila bab anak ni.. over protective ngalahkan mak dia.. pening nak layan. kite cool je, daddy yg over.. samala perangai dengan zaf punye husband. hahaha

BlueEwoke said...

Zaff: betul tu..memang over protective la daddy2 nih.. :))

madammondoq said...

salam singgah...

wah.. manja btol aqilah dengan daddynya yek..sweet..

salam singgah ke blog saya juga..
TQ

Cawan said...

Aqilah almost 1 year dh.. cepat betul budak kecik ni membesar.. sob sob..

BlueEwoke said...

Officially Aqilah dah boleh berjalan pada 17 JUNE 2011!! wuhuuu..terer si raksasa ni..

Tapi dah beso panjang dia haa..alohh cedihnye ha..cepat betui kan daddy??