Monday, November 8, 2010

Icam dan Kenny Rogers

Lokasi: Kinta City, Ipoh

Icam: Icam teringin la nak makan Donimo's Pizza..sedap tak agak-agaknye?  (sebenarnye Domino's, tapi dia selalu cakap terbalik)
Aku: Emm boleh tahan jugak..napa? Icam nak cuba ke?
Icam: Emmm boleh jugak..
Aku: Ok nanti yona belanja..

40 minit kemudian, dalam perjalanan ke parking lot Kinta City nak menuju ke Domino's...

Icam: Emmm Icam rasa tak jadi la nak makan Donimo's tu..takut rase dia tak berapa sedap..
Aku: Emm pulak..abis tu nak makan apa nih??
Icam: Sambil menunding jari ke Kenny Rogers.. Icam tak penah try lagi yang ni..
Aku: Icam nak makan KR nih? Boleh tak??
Cawan: Emm boleh laa..

Sambung jalan-jalan dalam Jusco, sebab tak jadi pegi ke Domino's.. 20 minit kemudian, berjalan menuju ke KR

Icam: Yona..Icam rasa, tak nak la makan KR..makan Mee Rebus Ramly laa..
Aku: Haaaa? Mee Rebus plak? Apsal tak nak KR?
Icam: Nasi KR tu macam mana?
Cawan: Ada jagung-jagung dalam nasi tu...
Icam: Sambil berfikir... emm Icam tak nak la nasi ada jagung dalam tu..Icam tak suka..nanti tak sedap..
Aku: Eh pepandai je u nih...bila plak ada jagung dalam nasi tu..jom kite tgk menu dulu..

Berlalu pergi, dan berdiri di depan restaurant KR..sambil selak menu..

Aku dan Cawan: Haa..tak de jagung la dalam nasi tu..tengok nih...
Icam: Emm ok la macam tu..
Cawan: Icam kena pilih side order nih..ada 3 pilihan..Icam nak yang mana?
Icam: sambil terkebil-kebil memandang menu side order tu... Emm nak nasi ni..(sambil tunding arah menu nasi), lagi nak fresh fruit salads..
Cawan: Ha lagi satu apa??
Icam: mata masih melilau ke atas dan ke bawah, melihat menu.. Icam nak yang nih..(sambil tunjuk ke arah Mashed Potatos & Gravy)..Ni kentang putar macam kfc tu kan?
Aku: Ha a..
Icam: Tapi Icam nak yang depan je..(sambil tunjuk pada perkataan Mashed Potatos) yang belakang tu (sambil tunjuk perkataan Gravy), Icam tak nak..
Aku dan Cawan saling berpandangan..sambil mengerutkan dahi, dan tergelak..
Aku: Icammmmmmmmmmmmmm..gravy tu dapat sekali laaa...tak yah pilih dia kasi skali dengan mashed potato tu..
Icam: Ooooo..mana Icam tau..gravy tu apa Yona??
Aku: zzzzzZZZZZ.. gravy tu macam kuah laa..
Icam: oooooo..

Seminit kemudian, masih lagi berdiri tunggu turn nak dapat meja..

Icam: Tapi Yona, ayam tu, ada gulai apa?? (tanya dengan muka tak bersalah dan tanpa rasa malu)
Aku dan Cawan, berpandangan sekali lagi, dan terus tergelak hentak-hentak kaki depan restaurant KR tu...tak boleh blah punya soalan..GULAI ok!!!
Cawan: Ayo tambi..mana ada gulai laaaaaaaaaaaaaaaaa..ingat makan kat mamak ke???? pandir betul la budak nih!!!
Aku: Tak de gulai laaa...adoiii
Icam: oooo (untuk yang kesekian kali)...

20 minit kemudian..Di meja makan..

Aku: Ha makan la..baca doa dulu..
Icam: Tergaru-garu kepala yang tak gatal...sambil pandang kiri kanan..seolah berat hati nak makan..
Aku: Makan je la..tunggu apa lagi..
Icam: menyuapkan nasi ke mulut mengunakan garfu..sambil-sambil tu pandang kiri kanan..
Aku kehairanan..apa la yang budak ni tengok..tiba-tiba, Icam bersuara dengan kata-kata yang sungguh power!!!.
Icam: Dalam dunia serba moden nih..sudu pun tak de..ish ish ish (mengeluarkan kata-kata dengan selamba..sambil menyuap nasi ke mulut mengunakan garfu)

Aku dan Cawan sekali lagi tergelak mendengar statement Icam tu..hahahaha rupanya dia pandang kiri dan kanan sebab tengok macam mana orang lain makan nasi tuh..dengan garfu atau sudu huahuahuahuahua..
Cawan: Icam..org putih makan nasi guna garfu tau..sudu tu guna utk makan sup je..
Icam: Emm.. (buat dek..seolah-olah mengatakan, cakap Cawan tu tak boleh pakai jugak!!)

Tu la kisahnya Si Pandir Icam dan Kenny Rogers nya...kitorg balik rumah gelak sampai keras-keras perut gelak masa bercerita kat mak pasal anak jantan dia sorang nih..kui kui kui..

10 comments:

tottymatali said...

aiyoo pandir suteer betoi le budak itu.

Lily Riani said...

mencabar kewibawaan adult gak yek. ehhehhee...

adeep said...

eleyh.. muni pon same je ngn icam haa.. :)
p/s: 1st post kt blog yona.

Biqque said...

hahahaha icam, icam :)

malique said...

keh keh keh...(sambung dari gelak weken lepas)

BlueEwoke said...

hahahahhah..memang tak boleh blah la budak tu.. tak sabor nk tunggu dia merasa naik flight pegi langkawi plak..mesti confirm cam jakun yg ketakutan huahuahuahua

Janggel said...

Caner aku leh terbaca entry ni wehh!!!!! Hahahah nages aku baca...jujur gileer!!!! ICAM oh ICAM.

BlueEwoke said...

Janggel: Ko nak nanges baca? Aku lagiiiiiiiiiiii la nangis sampai rasa nak terkencing gelak kat dia time tu tau..eee tak leh blah HHAHAHAHAHHA

bdk2 @ John said...

YA ALLAH!!!! innocent gilerrrr ok icam nih! camne aku boleh terbaca ni??? janggel laaa bgtau!

tp sumpahhh..kalo aku laa, dh gelak2 guling2 dh KR tuh!

Janggel said...

John!

Hahahah gigih ko pi korek memalam buta ni kan!!!!! Icam memang inesen kekdahnya!