Friday, October 15, 2010

Focus!! Focus!!

Emm countdown kat sebelah tu makin hampir. Tapi preparation macam tak berapa siap lagi, tapi boleh pulak sibuk-sibuk pasal trip bulan February tahun depan. Apa kes kan? Bukan takat sibuk pasal trip tahun depan jek, sibuk pasal trip yang tidak pasti hala tuju, sejak 2-3 hari ni pun ya jugak, al maklum la, AA tengah promo kan..

Banyak tempat dah di'KIV', pegi nye entahkan bila...Pukul 5 pagi semalam, masa main dengan Aqilah, aku ajak dia tengok National Geography - Childhood Promises tu. Alamak best pulak tengok diorg pegi tempat-tempat tu, tempat yang sangat rare orang nak pegi..bayangkan anak dan bapak ni turun naik keretapi, dari Beijing hingga la ke Paris!!!! Masa perjalanan lebih kurang 2 bulan!!! Huih..kalau aku ada cuti sebanyak tu, dan fulus yang mencukupi, sumpah aku pun teringin nak buat hahahaha...

Cakap pasal promo 100million guests AA nih, Cawan ada ajak pegi Mumbai. Aku heran sangat dengan Cawan nih, tak tau la apa relationship dia dengan negara India nih..ish..hari tu ajak pegi Delhi, dah termakbul dah impian dia..kali ni Mumbai?? Huh?? Apa cerita??

Susah betul la nak focus buat apa saja sejak akhir-akhir ni..banyak sangat intervention... Cawan pun pening kepala nak layan. Mula-mula cakap pasal nak beli barang rumah, lepas tu tetiba je, aku duk tanya pasal camera, lepas tu, tiba-tiba je, aku duk cakap pasal tiket, pastu citer gosip kat office, eh pening betul laaa..patut la Cawan sampai tertidur-tidur dengar aku celoteh..pfffff!!!


Emm sebenarnya tak tau nak tulis apa ni, sebab tu meraban lagi!! Ok udah tu..nak sambung buat kerja..tapi tak de mood sebab dah Friday..boleh tak, nak balik rumah je?? dan surfing internet sesuka hati dari pagi sampai petang?? Boleh tak?  Boleh tak??

Emm mungkin retail therapy can help refocus kepala ni? Eh tak boleh, tak boleh!! Simpan duit, karang ada tiket murah kang, takde duit plak nak beli..pffff!!!

Eh tetiba je rasa cam nak update template blog..ni semua Biq punya pasal huhuhuhu, dia asyik tukar itu ini jek..cam menarik gak ni..

Eishhh focus!! focus!! satu per satu ok??!!!! #$%^&*()#$%^

8 comments:

Lily Riani said...

mumbai bawak aqilah susah kot, my photographer kata ler. i tak nah gi pung.

btw, masa i tukar bag nak gi eastmal, i terjumpa octopus card HK i, nnt i pass kat cawan, it's like msia nye touch & go for MTR diarang ler. dlm card tak tau ler ada berapa hinggit lagi, u all top up ler sampai sana.

i duk usha mt.bromo kat surabaya, iran, petra... ni yg ad-hoc, yg plan sejak 2 thnm lalu, greece and istanbul lum makbul lagi. ops, umrah lagi insyaalah....

Ely Hasrul said...

aku tak leh focus nih.. customer ari nih sume cam *%$#^($#^(!!

en_me said...

template x chantek xper, janji isi menarik .. vollee

BlueEwoke said...

Lily: Plan you memang hebat2 Lily...kitorg memang tingal belakang laaa..hehehe..

Ely: Takpe..bersabar la..insya Allah ada rezeki utk hari ni..

En_Me: Hehehe.. tak de la menarik mana pun isinye..suka suki je berblogging ni.. :)) (tersipu2 maluuuu...)

Biqque said...

focus? focus tu ape? (sambil berlalu pergi melompat bangunan...)

BlueEwoke said...

hahaha..jgn lompat bangunan Biq...kang menangis Ady Putra u karang..haaaaaaaaaaa baik u focus... (sambil terpinga2 memikirkan apalah focus tu sebenarnye hahaha)

3plepl8 said...

auto ke manual focus?? mag DSLR keluaran october ada citer psl FOCUS hehe...

BlueEwoke said...

hahaha 2 dua2 jenis focus pun leh..tapi aku senang guna auto focus jek..manual focus cam lama sikit nak adjust nye..kih kih kih