Wednesday, January 19, 2011

Drama Si Drama Queen

Ikutilah kisah si Drama Queen Aqilah..


(Mummy) Stalking Aqilah dari jauh &  (Aqilah) Me in La-La Land.. having a good time..lalalalalaaaaa

(Mummy) Haaa tangkap dia!!!  (Aqilah) No mood for photo today mummy..get the camera out of my face NOW!!!

(Aqilah) Kan saya dah kata!! Jangan ganggu saya..saya nak nangis kuat-kuat..padan muka mummy!!

(Aqilah) Tengok muka saya ni..saya sedih ni..merah mata saya menangis..jangan ambil gambar saya...

(Aqilah) Kenapa mummy masih tak paham?? Saya kata tak mo bergambar!! Jangan suruh saya pandang camera tu!!!! Annoying la mummy ni...Biar saya merajuk disini sorang-sorang. Mummy pujuk saya sekarang!!... (Mummy) Aqilah..Aqilah..tengok sini...ooo Aqilah..tengok la sini cepat....

(Aqilah) Aaargg malas la..tak de maknanya saya terus menangis, baik saya beralih ke tempat lain, tak kuasa saya nak layan mummy yang senget tu..


(Aqilah) Wah menariknya nampak display rack daddy tu, kalaulah saya reti bukak cermin tu, saya ambil semua yang ada dalam tu...eemm bestnye..


(Aqilah) Emmm mainan daddy tak boleh nak capai, tengok tv kejap la sementara tu...Mummy saya masih lagi main camera, takde keje la mummyku ini..pegi masak untuk daddy lagi bagus..

 
(Aqilah) Emm rocking chair ni nampak menarik jugak, boleh saya enjut-enjut...apa dia tulis kat label ni? Emm tak cakap pun baby tak boleh naik..so boleh la saya naik kan????

 
(Aqilah) Tak sampai la saya nak panjat kerusi tu..lain kali la..emm kena pikir nih, nak buat apa yek, mummy saya masih lagi terpanggil-pangil nama saya untuk bergambar..eeee tension la saya macam nih...susah dapat mummy yang tak paham bahasa ni..nak saya cakap tamil ke mummy oi??


(Aqilah) Saya dah kehabisan idea ni, baik saya pandang bawah je. Mummy dah tertonggeng-tonggeng ambil gambar saya. Bosan betul laa, dari ambil gambar saya, baik main dengan saya..ada gak faedahnya... Biar la saya sendirian disini..


(Aqilah) Arrgg saya give up...saya tak boleh sendirian, tolong la sesiapa layan saya. Saya menangis lagi nih.Mummy tolong la paham sikit!! Sudah-sudah la tu ambil gambar saya, pujuk saya ni lagi baik...kasihani la saya ini...saya terasa nak lari dari rumah je..baru mummy menyesal tak dengar cakap saya.. (Mummy) Aqilah, cepat la..last nih..last gambar nih..ooo ci comei..cepat la..oo jual mahal yek!!!


Akhirnya, mummy Aqilah membiarkan Aqilah keseorangan, dan terus berlalu ke dapur untuk menyiapkan makan malam untuk daddy Aqilah. Aqilah pula terus terdiam sendiri, sebab tau mummynya malas nak layan..Sesekali, kedengaran dari dapur, Aqilah seolah menangis, dan kadang-kadang ketawa. Mungkin confuse agaknya, mana satu nak buat untuk tarik perhatian mummynya... Sekian...

Pengajaran: Lain kali jangan jual mahal dengan ibu anda. Nanti anda akan dibiarkan keseorangan. Hehehe

7 comments:

Biqque said...

hahahahahaha! mummy plan baekkkkkk nyer ngan daddy merempit kat dapur yeeee!

Laney said...

hahahah comei le aqilah.. weekend ni kita gomol2 ok cicomei!! eh dia leh merangkak dah ke?

BlueEwoke said...

Biq: Hahahaha mana ada merempit kat dapur...haaa tak baik tuduh..haaaaaa :p

Lane: Datang le..bawak la apa juadah yang patut. Memori kad jgn lupe. nak pinjam...

3plepl8 said...

gambar last tu mmg penuh perasaan....so original.

Lily Riani said...

hahahaha... cute gilos. attention seeker in the making

BlueEwoke said...

Ha a, memang penuh dengan perasaan dia ni..skrg tgh sibuk mimic doremon..ish ish

hehe attention seeker..tak tau la ikut perangai sape..yg pastinye bukan ikut mummy dia sb mummy always under the radar. Ikut daddy kot :))

Anonymous said...

Cool baby gal :D..

Abhi
JKD