Tuesday, January 11, 2011

Beach Vacation Wishlist

I've been dreaming about having a beach vacation lately. Why? Because I LOVE beaches! With crystal clear water, clear blue sky, and the thought of swimming dalam crystal clear water tuh....ewah bermimpi lagi..but seriously, when was the last time I had beach vacation? 2009!! huh lama gila kan??

So check out my dream beach vacation spots below..hopefully tercapai ler..

1. Maldives - very pricey but who cares!!! cewah.. When? 2011? err cannot..2012 perhaps?? *wink *wink

2. Sipadan, Sabah - quite pricey too.. boleh try diving & amik PADI cert sekaligus here kan??

3. Perhentian Island - Terengganu - the nearest yet until today tak sampai-sampai lagi..and very afforable too.. ha bile??? bile?????????????????????

4. Mauritius - the farthest, somewhere in Africa continent... sila berangan lagi Na

5. Lombok, Bali - quite cun jugak..

6. Byron Bay, Australia - Nak pergi lagi untuk kesekian kalinya..World's sexiest beach tuh..when? 2016? 2017?? * wink lagi sekali hehehe


Ha amacam? Any other suggestions my frens? huwaaaaaaaa..nak mandi laut!!!!!! 

P/S: Tolong jangan suggest PD atau Pangkor yek!!!!

12 comments:

Ely Hasrul said...

na, sume atas tu sama laaaa except byron bay insya allah la tahun nih nk cekau satu.. maldives kot.. gulp, jom! hahaha

BlueEwoke said...

Chaiyok Ely Hasrul..teruskan hasrat untuk ke Maldives tu.. I ni tak tau la dpt pegi tak nih..huhuhuh tahun ni dh fully occupied (financially) hahahah.. Tapi kalau ada rezeki terlebih, boleh gak mencube2..kuang kuang kuang...

3plepl8 said...

those beaches mmg best2...tapi camne kalu langit tak selalu biru cam dlm gambar tu? mendung kelabu asap...hujan lak tu. terus spoil everything hehe...

BlueEwoke said...

Alaaaaaaaaaaaaa potong stim betul laaaaaaa..jgn la ckp mendung kelabu asap uhuksss....

Ni kan berangan mode nih, confirm tak kelabu asap, dan langit sentiasa membiru..huahuahuahua..

Biqque said...

hahahahaha gambar itew mmg indahhhhhhhh! buatku ingin ke sanaaaaaaaaa!

bila???????????? lama tak kasi tanned ini kulit!

BlueEwoke said...

Aku jugak ingin ke sanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Bila? Mari kita plan!!!!

SEKUPANG TEAM, ARE U READY????? hahaha

Cawan said...

i nk pergi pantai naked jek.. tu mmng approve..

No. 6 tu dh jejak kat sana.. day before Red Storm.. skiipppppp..

Lily Riani said...

1-3 memang sama... i tot maldives leh kesampaian since AA flying there but BILA???? argh...

BlueEwoke said...

Cawan: Ewah nak nude beach plak. U je la nude, kat mana2 beach pun boleh, PD leh, Pangkor leh hahahaha..

Lily: AA akan fly to Maldives? wahhh best nih..mungkin kesampaian mimpi ku itu nanti..hahaa

3plepl8 said...

cawan: no.6 tu mana ada red storm. ko dh silap beach la.

lily: i think AA pg colombo kot...then kena pandai2 to maldives.

bluwoke: oooo berangan mode je ke ni....oo

BlueEwoke said...

Memang salah pun. Red storm tu kat Bondi Beach, yg gambar kat atas tu BYRON BAY kat GC..ewahh hilang ingatan plak dia!!

Ooo pegi Colombo rupenye..memang kene cari flight lain la dari Colombo - Maldives..

Biasa la berangan2 tu..heheheh..

Cawan said...

eh mmng salah la tu, dh tukar ke? Byron Bay, Bondi Bay, Apollo Bay, Jervis Bay, saaaamaaaaaaa je laaaa..

// tgh google nude beach.. sape2 nk share bgtau laaa ye..