Wednesday, July 14, 2010

Hello, Aqilah Di Sini

Aqilah lena diulit mimpi, selepas dimandikan oleh daddynya. Setakat hari ni, aku baru sekali je mandikan dia hik hik hik..

Tidur je Aqilah ni..

Lama betul nak amik feel nak update blog ni. Al maklum la, schedule harian dah berubah, asyik melayan Aqilah je hehehe.. Tapi nasib baik la Aqilah ni tak banyak ragam sangat, cuma menangis time nak susu dan tukar diaper je. Yang paling tak tahan, time tukar diaper, kalau lambat sikit, menjerit macam nak keluar anak tekak!!! Nasib la daddynya penyabar dan pandai melayan. Kalau ikutkan aku, saiko jugak rasanya..huhuhuhu...

Pasal pengalaman bersalin pulak, ada yang bertanya macam mana? Senang ke susah? Emm tak tau la aku nak cakap senang ke susah, sebab baru sekali je bersalin, so tak boleh la nak kasi rating. Tapi yang pastinya, sakit contraction di saat-saat akhir sebelum baby kuar memang sangat sakit. Macam period pain tahap dewa punya. Sampaikan terpikir nak ambil epidural!!!! Nasib la tak amik heheheh...Tapi time nak push tu, tak de la teruk sangat sakitnya, cuma rasa cam nak ter'berak' sangat2 je, tapi tak de benda nak kuar hehehe..ibarat macam orang kene sembelit la..hehehehe..Aku admit kan diri sendiri jam 5.30 PM, 3 July. Jam 8.05 PM, Aqilah selamat dilahirkan...yippie!!!

Selesai yang tu, timbul lagi rasa tak senang. Sebab lepas bersalin tu, dalam 2-3 jam lepas tu, rasa nak terkencing sangat2!! Mengenangkan cerita dari member2 yang rata-rata mengatakan "nak kencing dan buang air besar amat la sakit, sebab dah kena gunting kat bawah tu"..Aku pun apa lagi, fobia gila la nak ke toilet. Tapi nature call itu telah mengatasi segala-galanya, mana boleh tahan-tahan kan kalau nak kencing uhuhuuhuh..dengan berat hati, pegi la toilet. Hairan! Apsal tak sakit pun?, tadi tak silap doctor kata memang kena gunting, siap kena jahit lagi. Ok ok ni sudah bagus.. hehehe.. lepas tu terus sambung tidor dengan senang hati. Pagi esok nya, selamat buat 'bisnes besar' pulak heheheh...uweee...so tak payah la berdiri ke, menongeng2, atau bersimpuh seperti yang diwar-warkan tu...

So kepada yang bakal bersalin tu, jangan terlalu mendengar cerita-cerita gerun tu, sebab tak semua orang sama :) Pikir positive, maka positive la hasil nya, insya Allah..

Eh lupa plak nak kasi tau, nama baby Nur Aqilah Bt Mohd Faizul (smlm baru official, sebab baru buat daftar kat JPN), berat masa lahir 3kg!! ..Tarikh Lahir: 3 July 2010, di Pusat Perubatan Naluri Wangsa Maju..

11 comments:

TheBubblyMe said...

Aqilah sgt cute! congrats to both of you!! selamat berpantang..

YOI said...

cantek anak ko naa...congrats!

Biqque said...

tak sempat2 lagi nak jenguk aqilah...maaf la ye na...weekdays mmg tak dapek la, weekend asik ada benda...jgn risau, yg nyata, aqilah TETEP jadi anak buah kesayangan i :)

tak sabar nak jalan2 ni ngan aqilah!

Totty.Mat.Ali said...

hish. rase nk terbang ke KL je rasenye ha :p

BlueEwoke said...

Bubblyme - Tq heheheh...
Yoi - Cantek la tu..tunggu time nangis tgk cantik ke tak hahahah..
Biq - tak pe..banyak lagi minggu2 lain..i pun lagi la rase tak sabo nk pegi jalan2 ngn aqilah ni..
Totty - Ha mari la terbang ke sini dengan kadar segera..Aqilah menanti..huhuhu

mohd nazri said...

Hi~
Salam kenal. Congrate for the new members in famili.
Saya pun baru dapat baby baru jugak. Baru 35 hari. sengih pon tak ilang lagi.

Anyway, saya nak mintak tolong sket nk dapat kan no contact org indonesia yang pasang plaster ceiling rumah awak dulu. Baru dapat kunci rumah baru. nk bagi lawa2 untuk baby duduk.
mekaseh

my email :mohdnazri.mzaki@gmail.com

Lily Riani said...

COMEI NYE!!!!!!!!!!!!!!!! btw, aqilah sama bird day ngan u....muahhahha.... sure cantek & comei bila besau nnt sebab sama bird day (vainglorious at the highest level). ehhehehhe..... joking jek

Ely Hasrul said...

congrats !!!!!! comel sungguh aqilah... beshnye susukan baby kecik... huwaaa ok emo..

kiss aqilah

dibitz said...

beautiful! congratulations!!

BlueEwoke said...

emm tq tq semua, diatas ucapan anda semua..heheheh

juanita said...

Laa....da besalin ruperr nye..patut laa senyapp...yg unty eta ni pun sengal x jenguk blog mummy aqilah.....btw...congrats. The new journey begin....:)