Monday, June 7, 2010

Saya Tertewas..

Hari ini dalam sejarah, saya telah memecahkan record sendiri dengan membeli minuman dari STARBUCKS!!! Sejak dari kemunculan STARBUCKS ni, tak pernah sekali pun teringin walaupun sekelumit nak rasa kopi diorg nih, tapi entah mengapa hari ni, saya tertewas.

Sebenarnya, dari minggu lepas dah mengigau-ngigau nak minum Starbucks ni, tapi Cawan berjaya memujuk saya supaya jangan beli. Dia siap belanja minum mocha kat Secret Recipe, semata-mata nak hilangkan craving yang satu ni!!!! Tapi mana nak sama kan?? Oh bersalahnya saya. Saya bukan la peminat kopi mahal-mahal ni. Kat rumah sendiri pun jarang minum kopi, apatah lagi nak beli kat tempat-tempat macam tu...Uwaaaaaaaaaaaaa..

Cawan tak abis-abis mengingatkan STARBUCKS=ISRAEL. Yes..saya tau!! Tapi saya tak boleh buat apa pun, dah teringin sangat..so terpaksa beli gak!! Saya berjanji lepas ni takmau beli dah!!! But as long kopi yang saya sedang minum ni Halal, saya boleh la pejam kan mata lagi, daripada saya minum or makan benda-benda tak halal kan?? Heheheh (sekadar penyedap hati)


P/s: Sedang menikmati Starbucks, tapi tak leh tahan tgk gambar logo dia tuh!!! Tuih!! Tuih!! Tuih!!!

9 comments:

YOI said...

nape dnegan logo dia?

Biqque said...

huh??? tak boleh berbuat apa2??? ALASAN!!!

(berpeluk tubuh)

BlueEwoke said...

Yoi:Logo dia tuh, ada Pompuan kat tengah, yg tu Egyptian Goddess yg bernama "Isis", pastu, ada 2 ekor ular kt kiri kanan dia yg bercantum kat atas pala dia, menandakan infiniti, 3 bintang tu plak, refer kepada Holy Trinity. So semua ada ciri2 Illuminati..(sumber aku cari kat google)

Biq: Huhuhu memang tak leh buat apa dah...tak tertahan2 rasanya..huhuhuhu

Biqque said...

SEPATUTNYE masih boleh berbuat apa2!

(masih berpeluk tubuh)

BlueEwoke said...

Biq: Hahahahaha...tak boleh jugak..mengidam sangat2..Biq ingat u keje kat IBM?? Hahahahaahahha (gelak jahat sambil mengaru-garu dagu):p

Cawan said...

http://www.inminds.co.uk/boycott-brands.html
http://www.inminds.co.uk/boycott-israel.html

Makan, minum, pakai, produk, and gaji dh hampir semua ade pengaruh Isreal.. lebih bagus kalo boleh elak..

BlueEwoke said...

Baiklah...

Zaff Zafrina said...

biq - org preggy, mengidam dia lain macam tau.. memang tak blh tahan, kalau ditahan blh buat gaduh! nanti u akan rasa.. i dah! hehehehe.. starbucks is my favourite, tak penah la pulak bila minum terfikir itu ini mcm u na.. tapi sejak preggy, i tak teringin langsung nak minum, coffee lain pun. padahal semua tu favourite i before pregnant. sekarang, minum je semua tu blh buat termuntah. org pregnant kan? macam2 karenah. hehehehe

BlueEwoke said...

hahaha memang pun Zaff. I dulu before pregnant, tak suka pun minum kopi2 nih, tapi entah tibe2 je teringin sgt2. Padahal boleh je minum kopi lain brand, Kopi Janda ke, Kopi Kapal Luak ke, CoffeeBean ke, San Fran Coffee ke, TAPI NAK JUGAK YG BRAND STARBUCKS tu!!!!..adeh sabor je la. Terbalik la kita...