Wednesday, April 13, 2016

Itinerary South Island - New Zealand

Salam, semoga semuanya sihat-sihat belaka. Ni cuma short entry je, sebab aku sekarang agak busy dengan hal-hal kerja dan rumahtangga. 

Entry ni cuma nak respond pada email-email yang aku terima dari beberapa orang traveller yang merancang hendak ke New Zealand. Ramai yang request mintak itinerary. Jujurnya, aku bukan tak nak kasi, tapi itinerary aku dulu memang dah hilang, sebab aku pakai laptop office, laptop tu rosa sampai harddisk dia tak leh diselamatkan lagi, penyudahnya, itinerary Europe, India, NZ, dan semua2 yang lama-lama dulu hilang. Aku pun bukan jenis buat backup hal-hal macam ni, sebab sekali pakai je kan.

Jadi harapnya jangan la korang yang email tu berkecil hati kata aku kedekut ilmu dan sebagainya hahaha, sebab memang aku takde dah softcopy itinerary tu semua, hardcopy lagi la kan! 

Tapi apa pun, korang still boleh refer pada semua entry New Zealand - South Island aku untuk jadikan panduan masa nak rancangan itinerary korang tu. Sila refer pada link ni Blog Entry South Island, NZ. Apa yang aku  blogkan, memang ikut susunan itinerary aku, cumanya mungkin nama holiday park/car rental company semua aku tak nyatakan.

Ni je yang aku ada hahaha..kalau sapa mata dia terer, tgkla tulisan2 tu, insya Allah still boleh nampak lagi. Tapi yang detailed iti kat bawah tu, memang tak dapat la nak tolong huhuhu..

So ramaikah yang dah beli tiket AA ke Auckland hari tu? Bestnya la! Aku tak beli pun, sebab tahun ni aku dah perabis duit pegi Sapporo dan Tasmania baru ni. Kalau ada rezeki teringin jugak nak ke North pulak.

Ok jom cuci mata dan cuit hati-hati para traveller yang dah beli tiket ke NZ tu, semoga dapat pedoman hahaha..

 Lake Tekapo

 Queenstown

 Milford Sound

 Blue Pools

 Elephant Rocks

 Lake Matheson

 Moeraki Boulders

 Akaroa

Taman sakura, somewhere dekat area Akaroa 

Amacam? Excited? Hehehe aku tengok gambar lama-lama zaman 2011 ni pun excited dah! So selamat bercutilah korang! 




4 comments:

niL said...

Hai Naa... Long time no see!

Gambo Lake Matheson tu lawoo wehh!

shah_rule said...

jangan buat orang lain rindu nak balik nz..
gamba cun melecun ni ade yang terpanggil balik nanti.
ahahaha

zila@akulovetravel said...

wow cantiknya...semua gambar cun

Anash said...

oit apa nih?
mana yang 20k nyer gambo?
mana?
manaaa???
*hahahahaha*