Monday, May 23, 2011

Ada Yang Berjaya?



Ada sesiapa yang berjaya beli tiket promo dalam 10-20 minit pertama? ok la, jangan cakap 10-20 minit pertama, tetapi 1-2 jam pertama promosi ni dibuka jam 12 tengahari tadi?? Hehehehe.. Kalau tengok komen-komen dalam FB AirAsia, ramai yang frustrated, ada yang marah, yang maki hamun, yang hilang kepercayaan pada AirAsia pun ada!!! Ye, aku paham apa yang mereka-mereka itu rasa, sebab aku juga pernah berada di situasi itu, satu masa dahulu.. Huh..ingat Japan?? pffffffffffffffffffff...

Walaupun pihak mereka (Airasia), dah berulangkali memberitahu bahawa sistem mereka dah diupgrade (entah berapa kali upgrade pun tak tau ler), tapi masih lagi banyak masalah. Aku juga tidak terkecuali, masa main-main (tak tekan Button tu pun) tadi, memang sangat mengecewakan. Dannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn yang paling menghampakan, apabila AA Mobile pun *rosak*!!!!! Cinabe** betul!!! Kena up strategi baru la gini, kot-kot ada promo lain in the future, tak leh berharap pada AAMobile dah.. cis!!!..

Dipendekkan cerita, hampir 1jam ++ baru lah berjaya aku melihat page untuk buat payment tu, tu pun entah berapa kali duk dekat waiting room AA tuh.. memang buang karen betul, nasib la ari ni cuti. Tu pun tak tau la lepas ke tidak payment tu, silap-silap ari bulan, ada error plak kan??? Ish ish...



Nota: Misi NZ masih terumbang ambing..adoiiiii..serabut pulak la rasanya kali nih...too many distractions kot, sampai tak tau nak decide? errrr..geng, help please??


17 comments:

TottyMatAli said...

muni berjaya haaa...
berjaya ditinggalkan. pegi langkawi kena tinggal, pegi nz kena tinggal, sume la kena tinggal haa.

apa lah nasib ku ini, selalu di tinggalkan. ini lah nasib, seorang adik yang dilupakan *nyanyi ala ala PRamlee*

Laney said...

aku berjaya click ke tokyo wohhoooo!!!








dalam mimpi jek la tapi hahahaha

BlueEwoke said...

Bersabor le bebanyak cik Totty, berjaya ditinggalkan tu tanda, akan berjalan kemana2 la tu di masa hadapan nanti..

Eleh tokyo apa barang, radiation bersepah2, baik pegi Filipina, ada terrorist!!! Hahahaa...

Lepas ni kene beli tiket time tak promo la kot, tak sanggup rasenya nk rebut2 mcm tu ha, NZ ari tu pun tak teruk cam nih..ish ish...

TottyMatAli said...

tapi nanti mesti destinasi2 lepas nih tak syok sgt haa... jepun ke, korea ke, sume tempat suka makan babi haa, perasaan nye mcm pegi ke hk je nnt.. mane syokkk. kesian muni tau :((

kemang~ said...

ngahaha.sy dpt book tiket pegi jakarta after 5 hours ! gila lah,, time nk wat payment je mesti error message... nz plak?? huyoo bez nye...

BlueEwoke said...

hi kemang :D memang gile.. semua org xnk lepaskn peluang keemasan nampak nye huhuhuh..

BlueEwoke said...

Berjaya dapat tiket return ke Bandung RM70 sorang..tapi date lambat lagi huhu.. Cik Totty, nanti kite shopping dan makan2 sepuasnya disana yekkkkkkkkkk..

TottyMatAli said...

jangan makan tikus goreng udah le haaa.

Biqque said...

hahahahahahahahahaha (hanya mampu gelak terbahak2 pada semua orang termasuk diri sendiri)

Cawan said...

Jangan riso jangan riso, next promo masih adeeee.. mane tau ade 0' fare lagi nanti.. yeah yeahhh!!

Laney said...

hahahaha aku tak kira.. mahal ke murah kali ni nye kene beli jugak satu.. balas dendam sbb tak dpt pegi NZ!! plus orang tu pegi outstation sampai tak leh nak contact.. angin angin!

Lily Riani said...

i cant book yangoon. i thk its AA conspiracy against me traveling. DENGKIIIIII

BlueEwoke said...

Hahahaah next promo kite ke mana pulak??

Sapa suruh dia pegi outstation sampai ke pelantar minyak!! Lain kali pakai phone satelite la senang eee...dah rugi peluang!!

Lily, teruskan usaha. Mungkin AA nak suruh u pegi Greece dulu kot, baru Yangon!

JHaZKiTaRo said...

salam.. jemput2 la ke my blog (Aku Sebutir Pasir) kalau berminat nak baca my travel experiences ke 46 buah negara.. :)

madammondoq said...

hai.. pestime singgah sini.. jelesssnya tengok u punya travel list..pasni leh mintak tunjuk ajo kalo nak pi oversea yek? hehe..

juanita said...

saya pun da berjaya...ekekek..tapi saya kene ada chawana baru ley booking...akaka...

BlueEwoke said...

JHaZKiTaRo: Insya Allah. Best betul dpt jejak 46 negara!

MadamMondoq: Terima kasih sudi datang. Boleh je nk tunjuk ajar..

Eta: Congrats sebab bjaya beli tic ke HK.

Saya jugak sudah dapat tiket ke Paris!! Insya Allah spring tahun depan pergi nye..