Friday, February 26, 2010

Ka Ching!!

Semenjak dapat kunci rumah baru, setiap hari minggu tak lekat kat rumah. Adui penatnye tuhan je la yang tau. Macam-macam benda nak dicari untuk rumah tu. Fulus pun keluar macam air, nyaris la ada house fund yang memang dah disimpan dari tahun lepas. Kalau tak, ternganga je la. Simpan punya la lama, tapi abisnye sekelip mata je. Itu pun kitorg dah abis budget dah (dari kedai ke kedai mencari best price punya pasal). Tapi budget-budget pun, kena la ada kualiti kan. Kipas seketul pun lebih kurang RM 250-300 lebih. So bayangkan la kalau ada 3-4 kipas dalam rumah? :S Hehehe sendiri mau ingat. Belum kira lampu dan yang lain-lain. Tup tap tup tap, beribu-ribu lemon abis huhuhuhu, nasib la rumah kondo je, kalau banglo, mau berpuluh-puluh ribu lemon tak pun, ratus-ratus ribu lemon abisnye..

Setakat hari ni, yang basic dah settle dah. Cuma mid March ni, nak buat kitchen cabinet untuk wet kitchen dulu. Semalam tengok kat Ikea, ada la pilihan kabinet yang sangat sesuai untuk wet kitchen tu, tapi bila kitorg mintak details, brother tu cakap, stock dah abis pulak, sejak minggu lepas. Tapi diorg dah order, so dalam 2-3 minggu baru sampai. Huh musnah harapan!!! Cawan suh aku call tiap-tiap ari untuk tanya status!! Untuk dry kitchen, masih tak mampu nak buat lagi, sebab dah kira cost macam terlalu tinggi. So yang tu kena pending dulu la :( sebab cash tak cukup, kena la topup lagi. Tapi maybe lepas bersalin kot (bulan 7), sebab nak kumpul duit untuk bersalin pulak, bodoh-bodoh pun kena standby 5-6K huhuhuhu (kan ke best kalau ada kilang sendiri buat duit heheheeh, cetak je duit anytime kan???)

Tapi masalahnya sekarang, kat kondo tu macam tak ramai orang pindah lagi, so beranikah aku duduk sorang-sorang waktu malam, kalau Cawan keje malam?? Jeng jeng jeng jeng..

P/s: Diwaktu aku berblog nih, Cawan tengah kroh kroh tak sedar diri, agak nya penat sgt siang tadi cari langsir. Pastu yang paling lawaknya, dia mengigau-ngigau pasal langsir rumah!!! Aku pun layan la ngigau dia tu, dia plak boleh balas huahuahua....dah tidur pun boleh pikir langsir lagi ..aparaaaa :))

5 comments:

biqque said...

hahahahahahahaha! tak sabar nak tunggu housewarming partey nih!

Ely Hasrul said...

haahahahhahahahhahaa hahahahhahahhahahahhahaha hahahhahahahhahahahhahahahhaa xtahan la pasal langsir tuuuu hahahahhahahahhahahaha hahahhahahhahaha housewarming jgn lupe jemput! (tak malu zzzzz)

Lily Riani said...

kira memang reejeki baby ler ni... berkatsss

Cawan said...

aiyoo.. aku cuma mamai, beli langsir mahal2 xde dpt free gift ke? itu laaa layanan mimpi aku tu.. ha haaa... thx to Jusco ngan IKEA laa.. dpt gak brng2 rumah utk keperluan..

Obelix said...

akak,taruk la gambar rumah sini, skali ngan harge, panduan utk kami yg bakal buat jugak ni..
(first time jumpe blog yg tulis psl renovate rumah PV ni, dh lame mencari infosharing)

TQ