Wednesday, October 8, 2014

Happy Birthday Mummy!

Lama betul tak update blog. Nampak macam takde apa yang berubah pun, aku yang berubah adalah hehehe.

Ok berbalik pada tajuk entry di atas.. Minggu lepas aku bagitau Aqilah pasal birthday aku yang akan tiba tak lama lagi. Since then, dia la manusia paling busy sekali, tiap-tiap hari nak cari gambar kek, kononnya nak buat kek untuk mummy (meyesal betul aku bagitau pasal birthday aku tu)

So tiap-tiap hari la mintak nak tengok Pinterest. Kadang-kadang dia surf Pinterest dekat laptop, kadang-kadang dekat tab/iphone lepas tu sengih sengosorang. Banyak jugak design cake yang dia pilih untuk *party* birthday aku ni hahaha..

"Aqilah dah jumpa ke design cake macam mana untuk birthday party mummy?" tanya aku serius.
"Tunggu jap, tengah pilih la ni..ok tak yang ni??" jawab Aqilah confident.

Aku pun tengok la contoh cake yang beria-ia sangat dia nak buat tu..rupanya cake Little Pony kau! 

"Mummy pilih, nak cake Little Pony ke nak cake Dora?" tanya Aqilah lagi..
Aku buat muka kerut-kerut. "kenapa dua jenis je boleh pilih???" aku tanya.
"Ye la, mana boleh banyak, nanti membazir, teacher kata membazir nanti macam syaitan" jawap Aqilah
"Hmm ok, meh mummy pilih.."

Pilih punya pilih, last-last aku cakap nak design macam ni...



Lepas tu dia amik iphone aku, dia cek gambar tu.."hmm..cantik yang ni..tapi susah la nak buat.." kata Aqilah

"Lerr pulak..tadi suruh mummy pilih!!" mummy rasa tercabar hahaha.
"Ok mummy cari lagi yang lain..nanti Aqilah buat.." ada hati mau suh aku pilih lagi!

Fine!! Aku pun cari la design lain..setiap design aku pilih yang lawa-lawa semua dia reject, alasan susah nak buat!! Motif? bukan tadi ko yang offer nak buat kek untuk mummy? ni dah kenapaaaaaaaaaaaaa??

"Mummy dah pilih ke cake mummy nak? " tanya Aqilah tak sabar nak tau hasil pilihan kek yang aku nak.
"Belum!" jawab aku tak puas hati kekeke..
"Mari la sini Aqilah pilih..Aqilah pilih yang senang buat la, Aqilah kan kecik lagi.." 

Terus dia rampas iphone aku, scroll scroll scrollllllll...dan akhirnya, dia pilih yang ni!!



Aku rasa nak nanges je tengok rupa bentuk cake LITTLE PONY yang dia pilih untuk aku ni. Ni bukan sebab senang nak buat, ni dengki sebenarnya..hahahah

"Kenapa Aqilah pilih cake ni? buruk la...comot pulak tu.." tanya aku curious nak tau jawapan!
"Ye la..kan senang nak buat tu, sebab cake tu kecik, lepas tu colorful jugak, ada banyak..comel kan?" Aqilah jawab sengih-sengih..

"Bila kita nak beli barang buat kek mummy? nanti Aqilah nak pakai baju ikat-ikat tu mcm dulu (read Apron)" tanya dia dengan penuh yakin yang dia boleh buat kek huduh ni hahaha..
"ha nanti la hari cuti kite beli barang.." jawab aku malas nak layan dah lepas tu..sedih okay..kek buruk dia nak buat untuk aku huhuhu...

Dan malam semalam, aku saja kacau dia lagi..

"Aqilah jangan lupa tau Ahad ni birthday mummy, Aqilah nak kasi hadiah apa??" 
"Aqilah nak kasi mummy fridge magnet.." jawab Aqilah selamba, sebab dia tengah busy kemas mainan kat bilik dia.
"Ha fridge magnet?? kenapa fridge magnet??" tanya aku kekagetan!
"Kan mummy suka fridge magnet..kasi je la fridge magnet" jawab Aqilah macam malas nak layan aku hahahaha

"Aqilah dah beli ke fridge magnet tu?" aku tanya soalan bola tanggung..
"Ambik je la fridge magnet yang Kak Anash kasi mummy tu.." seposen muka dia jawab!
"HAAA FRIDGE MAGNET KAK ANASH KASI MUMMY? KENAPA NAK AMIK YANG KAK ANASH KASI MUMMY PUNYA PULAK??? " tanya aku macam tak percaya dia jawab gitu 
"Ala sama je ..fridge magnet jugak..kan ada banyak kat peti ais tu!" 

Hahahaah..pengsan anak terlebih bijak sangat ni, ingat aku yang nak kenakan dia, sekali aku yang terkena, daddy tumpang gelak je la..huhuhu nanges..takpe Aqilah, ada hari mummy balas!! AWAS!!

Budak busuk dan mengada yang bakal merebut kasih sayang dengan daddy dan adik baru..rasain loh hahahaha.




12 comments:

masMZ KaKiJaLaN said...

mummy ambek je la memana yang mummy nak... kira2nya kitaorang sume dah bagi hadiah la kannn.... hahahahaha

Anash said...

hahaahahahahahaah...
hahahaahahah
adehh
semput hoit baca

kak anash bagi?
motif tul aqilah re-cycle hadiah mummy...

kekekeke..
still..she is cute..

*hi-five aqillah*

John | Kaki Berangan said...

hahahaha aqilahhh aqilahhh! hahah cheeky haih.

salam sis, jemput ke ig saya utk kek coklat bertabur crunchies.

Sharulnizam Mohamed Yusof said...

Comel! :)

Iza Hyun J @ paE said...

Aqilah mmg terbaik la...ahahahaha..

Zilla said...

tertarik dgn ayat last tu *tahniah :)

* cc tu nampak selekeh tapi cun apa.terserlah keseniannya hehehe

masMZ KaKiJaLaN said...

dalam bro...
saya teringin benor nak rasa kek choc crunchie tu.... mohon pos ke tanah air barang 3 buah kek tu.....
sekian....
yang mengharap...
-saya dan kengkawan saya ��

zila@akulovetravel said...

aduhai....dialog dua beranak yg sgt cute..hahaha.

Ren said...

Memang sesuai sangat hadiah FM kat ko NA! Hahahah murah dan JIMAT! HAHAHAHAA

Biqque said...

hahahahahaha betapa banyak hadiah bday u kat fridge tu eh! hahahahahaha! comel la aqilah! tak sabar nk tgk dia rebut kasih sayang...maklum la #bonda tgh merasai nyerrrrrrrrrrrr...

tiga lalat said...

Salam. Hee selamat harijadi mummy.

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)