Wednesday, February 18, 2009

Hadiah..hadiah...yeay!!

"U, ari ni I balik kul 7 cam tu yek, jgn lupe amik i kat opis tau"
"Ok, kang i amik"

Kejap je dh kul 7, nasib baik rase cepat je, maklum la minggu tu memang aku bz gile..nasib baik ari ni cawan tak keje..best la ade org amik..aku turun je dari opis, cawan pun tibe dengan skuternye, kus selamat..masing2 on time..

Dia tersengih2 je..tanye aku nk pegi mane pas nih..aku jawab nk balik je terus, sb rase letih je arini..pas tu dia ckp " ade hadiah la kat umah utk u" aku jawab "haa?? hadiah? sape kasi? u ke??" "eh ade la..mane leh kasi tau..u nak ke tak??" aku pun jawab "eh mesti la nak, mane leh tak nak..hadiah ha..uish tak sabor nye nk tgk haaa"

35 minit kendian..

Bukak pintu rumah, terus p cari hadiah yg dimaksudkan cawan..hadiah dh la tak wrap..emm ape la..aku scan satu living hall, tgk ape bende la yg dia beli..pas tu aku nmpak ade plastic atas meja makan, terus aku grab..

Muka aku tersengih sampai telinga..mcm tak caya pun ade..huhuhuhu..susah betul nk bukak plastic barang nih..

"wow best nye!!! camera underwater, reusable lagi..u beli kat mane??? uish suke nye i!!! bleh la kite amik gambar time snorkeling kat Sabah ke, Perhentian nanti ke, kat Gold Coast pun leh ni!!!"

Cawan pun sengih2 jugak, agak nye dia hepi tgk aku hepi dpt hadiah tu kot..hhehehe..
Pas solat, tanpa membuang mase, Cawan ajak test amik gambar, amik gambar kitorg pas solat..hahahah..2 kali plak tu..rugi filem betui la..tp memang best la..dan sungguh tak disangka2..

Esok hari..

Cawan ckp "u, i ade sesuatu ni utk u lagi.." ha bior betui..byk betui bende dia nk kasi kat aku nih.."ape dia? meh sini kasi i" cawan ckp "tunggu la kat umah, kite pegi umah mak dulu laaa"

Tak sempat masuk umah mak, aku dh amik brg yg dimaksudkan, rupe2 nye dia beli noseclip utk aku plak, sb ari tu aku ade mintak, sb aku tak reti nk masuk air tak tutup idung, rase cam nk sedut air jek..so aku ckp nk beli noseclip, tibe2 je dia dh beli..emm gumbira betul aku..so pas ni leh la aku dive2 sket..tak payah tutup idung..pakai noseclip je..yeee haaaaa...

Bebeh, time kasih banyak2..i suka hadiah2 tu semua..lain kali kasi la lagi... :)


2 comments:

biqque said...

tak pakai pun nose clip tuuuuuuu :|

BlueEwoke said...

emm tak kuasa la nk pakai..asyik cabut je..nyampah betul!!