Tuesday, September 29, 2015

Selberg?

Ini adalah entry merapu. Sila bertabah.

So semalam, lepas pick up Aqilah dan Zafran dari sekolah masing-masing, aku pun terus la ke dapur nak masak untuk dinner. 

Kemudian, datang la minah salleh sorang ni, dan bertanyakan sesuatu yang amat rare sekali..hiks

Aqilah: Mummy, can I have the Selberg?
Aku: Haa? apa ke bendanya tu? 
Aqilah: Selberg..you know Selberg??? (muka kerut dahi, sambil berpeluk tubuh)
Aku: No..I dont know what Selberg is.. (sambung potong carrot, aku malas nak layan, sebab aku tau dia duk berdiri tepi pintu peti es tu, sebab memang tu habit dia lepas balik sekolah, mesti scan peti es tengok apa yang ada dia leh bedal before dinner, coklat ke, air ke, buah ke, apa sajalah yang boleh makan)
Aqilah: Hmm mummy..I know you know what SELBERG is!
Aku: Apa bendanyaaaaaaaa...selberg! selberg! bukak je la peti ais tu..ish
Aqilah: Well..you know, that thing covered in chocolate? and inside got wafer? (angguk-angguk kepala sambil main mata tengok aku hahaha)
Aku: Oh yang beli semalam kat marks & spenser tu ke?
Aqilah: See I knew you know what selberg is! 
Aku: huh? kenapa panggil selberg? Itu kan coklat wafer, mana ada tulis selberg! 
Aqilah: Selberg la tu..ala mummy ni, itu pun tak tau..
Aku: (Rolling eyes satu kali!!! what the heck la ko merapu ni? aku berkata-kata dalam hati..)
Aqilah: Ok mummy, Aqilah nak makan ni, mummy masak apa tu? (tanya tak ikhlas, sebab dia tak pandang muka aku pun lepas dapat Selberg dia..)

Ye itulah Aqilah, kalau bab merapu dan memperkotak-katik kan mummy memang nombor satu. Nyaris aku tak hantuk kepala nak digest apa binatang selberg tu hahahah..

So di bawah ni la rupa SELBERG yang dimaksudkan Aqilah tu hahaha..

Aqilah di hari kejadian, before pegi beli SELBERG dia kat Marks & Spencer KLCC..Sempat try boots 2-3 kali.

Since aku pun agak curious nak tau apakah Selberg itu, dan dari manakah dia dapat tau perkataan ni, aku pun google la, dan berikut adalah hasil pencarian hahahaha..


At least memang wujud la SELBERG itu, tapi bukan dalam bentuk wafer bersalut coklat mengikut definisi Aqilah :)


7 comments:

abbazeef-wanderlust said...

selberg sedap ok!

khelas anak kau ckp jerman. hahaha

Anash said...

alamak....awalnya aqilah pandai?
baru ajar sket bahasa norway...dah terre...
ahahahahahahaha
(sambil letak jari hujung kepala dan ber-tele-pati dgn aqilah)

agip Roslan said...

klakar2...hahaha. nanti zafran speaking ape pulak laaa..

niL said...

Kesimpulannya...

Mana dia dpt nama tu??
Hahahaa..lawak laa

Tu laaa...mak dia omputih sangatt

masMZ KaKiJaLaN said...

mengkim qilah sebut nak coklat seBEG hhahahaha

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Biqque said...

HAHAHAHAHAHAHAHA OK TERGELAK OK! SELBERG? serius gempak ok nama coklat camtu hahahaha!