Thursday, April 28, 2011

#$%^&*(&^%$%^#$?} (Tak Tau Nak Taruk Tajuk Apa)

Sunyi betul bila si Kenit tu dah masuk tidur tengah-tengah malam ni. TV pula tiada rancangan yang memberangsangkan. Urggh... Encik Cawan pula shift malam. Huwaaa lagi la bosan, tiada teman nak bawa gaduh dan manja. Mata pulak tetiba je rasa hilang mengantuk...Sebab???? ...

....
.......... 

Esok rasa nak work from home je :)) Minggu lepas, satu minggu aku bekerja dari rumah, best betul rasanya, sebab tak payah pikir nak pakai baju apa, nak mekap, nak tergesa-gesa breakfast. "Masuk Office" pun pakai baju tidur je, mandi pun tak yah awal-awal huhuhuhu... ohh syurga... 


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bulan May bakal menjelma, bermakna, masa untuk menonton wayang sudah tiba! Sebab banyak sangat movie-movie menarik sepanjang May-June-July tahun ni akan keluar, antaranya cerita abg Pirate (Pirates of The Caribbean 4) kesayangan aku..fewitttt..harapnya tidaklah mengecewakan. Fast & Furious 5 pun tak sabar nak tengok ni, harapnya best la macam Fast & Furious 4 hari tu, jangan mengarut cam yang F&F 2 dan 3 sudah la. Transformers pun nak keluar gak, tapi aku skeptikal sikit, mesti meraban macam yang no 2 hari tu..yucks!!!.

Movie melayu pulak, yang aku rasa nak tengok ialah Hantu Kak Limah Balik Rumah, eh dah bapa kali tengok daaaa  Karak, sebab dengarnya macam best, tapi tak tau la berani ke tak hehehe. Hari tu tengok Hikayat MerongWangsa, boleh tahan jugak!! Lagi satu filem Hanyut, arahan Uwei, katanya filem termahal di Malaysia, citer adaptasi novel pertama John Conrad, iaitu Almayer's Folly, tapi dah diadaptasi ke melayu, namanya jadi Hanyut. Katanya filem ni akan ditayangkan di Cannes Film Festival nanti. (Uwei kannnn, bukan Ahmad Idham huhuhu). Nak tengok juga apakah hasil adaptasi novel ni, tenaga kerja banyak yang diimport dari luar negara.. Dan the best part is ada..........................




DIA... 







Dan rambutnya.....

















Credit Gambar dari Facebook: Hanyut the Movie 


Biqque??? :)) hahahahhahaha




TAPI....























DIA ni, tetap hero dihati saya dunia akhirat... (awww blushing sambil terkebil-kebil)




 Encik Cawan saya :))

9 comments:

Cawan said...

Cit Hanyut di daratan laa korang semua ni! ni hero Malaya dh ade, duk kat Danau Kota sambil tayang body kat pool sana lg, terliur laaaaa!

Yeah, musim tgk movie! asyik download DVD copy jek ape barang.. eh lupa cermin diri plak..

Biqque said...

babiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii i gelak guling2 kat opis ni sorang2 baca post u! hahahahahahahahahahahahahaha! sudah la abang pirate ku disebut2, abang johny wannabe pulak diletak gambarnyer! hahahahahahahahahaha! tak tertahan rasanya menanggung rindu! tak sabarrrrrrrr!

weh nak tgk wayang, sila ajak! sejak kawin ngan sharul, wayang tu takde dlm kamus dia. hahahaha!

BlueEwoke said...

Cawan: Hahahah berbaur cemburu kah itu? Apakah?? Tayang body???? Terliur??? Apakah?? Hahaahahahahahahahahhaha..

Biqque: Hahahahahah guling jgn tak guling...Ye abg Pirate kita akan keluar tak lama lagi, nanti leh la kite together2 p tgk.. Sharul tu, nak kene mentera anjasmoro dulu, barulah ada wayang dalam kamus dia..hehehehehe. Tak pun u cakap kat dia, tengok wayang citer abg pirate, dapat tiket flight percuma ke Barbados for 2!! Confirm dia nak tgk wayang punya!!! :))

Biqque said...

jgn kata mantera anjasmoro, kum kum pun tak lut hahaha! tapi i AKAN PAKSA gak dia pegi tgk :D itu pasti BUKAN JANJI!

barbados? perghhhhh! weh, apply la visa USA...leh kita gi berjimba ke LA :D

BlueEwoke said...

Wah berjimba di LA plak dah..eishhhh!!!

Ely Hasrul said...

hensemmmnnnnyeee en. cawannnn hahahhahaha aku dh pk sapa lagik hebat utk biqq selain abg pirate ngan adiputra hahhahaha.. movie jgn lupe ajak aku weh.. kitorg anytime.. ga ga ga ga

BlueEwoke said...

Hahahaha mari mari!!

Lily Riani said...

adi putra hero melaya!

aqilah - the tocang senget travel tot! ahhahaha...

BlueEwoke said...

Lily: Hahahah hero malaya? but he's from s'pore kan? oh murtad oredi kot..heheh..

Aqilah the tocang senget travel tot!! Cute la nama nih, I like! boleh tulis kat bilik dia nanti :))