Monday, August 26, 2013

Ulang Tahun Aqilah yang ke 3!

Ni entry backdated ni. Sebenarnya birthday Aqilah before puasa hari tu, 3 July, takde celebrate beria-ia pun, sebab aku pun memang busy sangat time tu, balik rumah pun dekat pukul 9 malam, jadi aku beli je cup cakes kat Delectable, mahal nak mampus tapi takde la sedap sangat pun keknya! RM28 ok untuk 3biji ni..grrr! Pasrah sebab aku memang tak sempat nak buat apa-apa pun, Aqilah pulak sejak seminggu sebelum birthday dia, asyik nyanyi lagi birthday je, saja-saja nak hint mummy dengan daddy la tu hehehe..

Ni la rupa cup cakes yang rasanya suam-suam kuku je..tak tau la pasai apa orang duk kata sedap, ke lidah aku yang bermasalah? emm layan je la kannnn

Ok jangan buang masa, ni dah nak dekat 10 malam dah..cepat-cepat pasang lilin sebab Aqilah teruja sangat dah nak makan kek..

Sambut birthday pakai baju tidur je..action je lebih nak tiup lilin tu, padahal kipas yang tolong padam kan huhuhu..

 Ada 3 cup cakes, Aqilah pilih cake yang ada ikan paus!

 Serba salah Aqilah nak makan cake ni, nak gigit ekor dulu ke? or kepala?

Oppss..abis dah kepala ikan paus ditelan..comot! 

Dah abis makan kek, kitorg sambung makan nasi goreng kampung yang dibeli awal tadi, sebab tak sempat dah nak masak-masak, lepas perut kenyang, apa lagi tunggu..terus masuk bilik dan tidur dengan perut yang kekenyangan.. Alhamdullilah..simple je majlis kali ni..yang penting Aqilah happy..

**********************************

Selang beberapa hari lepas birthday Aqilah yang ke 3 hari tu, tiba-tiba je aku hilang ingatan pasal birthday dia tahun lepas, ada celebrate ke tak..so cari balik gambar-gambar lama..kus selamat, ada rupanya, cuma tak pernah blog je..so aku kongsikan gambar-gambar birthday tahun ke 2 Aqilah kat bawah ni. Simple jugak, semua buat sendiri, dari kek sampai ke dekorasi, semua dibuat oleh aku dan adik beradik, bab makanan lain, mak tersayang yang buat. Jemputan majlis adalah family aku dan family Cawan je, takde budget nak buat besar-besaran panggil Ning Baizura mahupun One Direction hahaha..


Ulang tahun Aqilah yang ke 2 :)

Puas hati Aqilah?  Susah payah tau mummy daddy nak buat birthday Aqilah, time mummy daddy kecik-kecik dulu takde gambar potong kek pun, mana taknye, celebrate pun tak kotttt... 




8 comments:

Biqque said...

len kali ajak kawan2, untung2 byk barang mainan aqilah yg bleh disimpan utk adiknya nanti huhuhu!

Henry Fox said...

kesian kat mummy aqilah. last year besar-besaran.. this year kecil-kecilan. nnt next year mintak buat kat A&W tau. hiks.

AjlaA said...

qilah, happy belated birthday!

Anash said...

aqila baca tak blog nih?
heheeh

Janggel / Rain said...

Untung Aqilah ada celebrate besday... nanti kite seleberet besday sesama ye Aqilah... hehehe

MasZuber said...

untungla AQILAH..

-iLLa- said...

salam perkenalan..cantiknya rambut aqilah.....teringin nak anak rambut gitu :)

mrs.smile said...

Hepi belated besday untuk aqilah (mummy dia kena tolong sampaikan hehe)