Tuesday, May 22, 2012

My 7 Super Shot by Chawanna

Fuhhh bukan mudah nak cari gambar ni, bukan setakat bercinta, tapi sampai tertiarap, tertonggeng bagai..jom layan.. eh nak kena tulis dalam english gak ke?? ok ok jom..


1. A photo that…takes my breath away
Mirror lake of south island New Zealand, Lake Matheson.. it was a jaw dropping moment for Chawanna, when we first set eyes on this lake..so peaceful and calm.. Too bad AAX no longer fly to NZ!!! sob sob sob..




2. A photo that…makes me laugh or smile
'Someone' mistake this place as the REAL Arc de Triomphe..well, this is actually Arc de Triomphe du Carrousel next to The Lourve. It was so cold and windy that night, and I had to hid inside a small 'tunnel' nearby with Aqilah, and 'patiently' waited (kata isteri solehah!) for that 'someone' just to get a picture of Arc de Triomphe!!! Korang kena tengok muka dia kepuasan time tu!!!!



3. A photo that…makes me dream
This picture was taken from hotel in Amsterdam..I was so tired after spending the whole day walking around Amsterdam..and just about to go to bed when I saw this beautiful sunset. The camera was soooooo far out of reach, and I gave up, so I lie down on my bed to get some rest la konon....ahhhhh sedapnya katilllllllllllllllllllll.... and entah macam mana, when I closed my eyes, tiba-tiba the sunset reminds me of a place that I dream to go someday..a  safari, somewhere in Africa..does this make sense to you guys?? heheheh..



4. A photo that…makes me think
Allah the All mighty..no man could ever created this.. I was speechless when I saw this ..we were on our way to Christchurch..the only thing that cross my mind was 'Ya Allah cantiknye.....'



5. A photo that…makes my mouth water
Swiss chocolate at Luzern. I'm not only a travelholic but also a chocoholic! I LOVE CHOCOLATES.


6. A photo that…tells a story
A canal house in Amsterdam. The district of 300 years old gabled buildings. I'm pretty sure there is a story of each house here.. The red light district of Amsterdam just behind this houses/buildings...it'll get busier when it's get darker..wallaaa..cubalah ok? hehehe


7. A photo that…I am most proud of (aka my worthy of National Geographic shot)
Not really my best shot..but what the heck..i'm just so lazy to browse thru my picture folders..so I pick this one! A reflection from Keukenhof garden in Holland visited a few weeks ago..



Ok ok cukuplah..aku nak masuk tidor dah ni..dah dua hari tak boleh tidor..cis..jet lagged ke?? emmm..entah ler..


I'm not tagging anyone, cause it seems like I'm the only one yang last sekali buat benda alah ni, orang lain dah buat awal-awal dah huhuhuhu..babaiiiiiiiiiii and good night..


32 comments:

Janggel said...

First!!!

Biqque said...

cantiknyer gambar!!!

gambar awan tu kat mana? sumpah scary :O

masMZ said...

syukur! seb baik niat nak komen no 3! hahahahhaa....

gambo no 4! Subhanallah amazing.

kbai... kang jadi no 4 pulak! hahaha

Anash said...

menjadi benci pabila blog ini tak menang anugerah blog-ade-gambar-cantik!!!!
derang tuh bute seni hape????
gambar lawa2 pun tak nampak ker?
hah??


opss...
reverse comment plak...
hahah

(tak sia-sia pernah puji kata ambek gambar credit card pun cantik...haha..ingatlagi tak??)

Danny / John said...

lang with the long cloud....awesome shots!

Danny / John said...

*land

niL said...

Naa..coklat tu ada lebih takk???

BlueEwoke said...

Janggel: Wujud lagi game ni..ingat dah abis dah..Tahniah jadi first!!

Biqque: Tu amik masa on the way nk balik christchurch dari Arthur's pass..skeri dan terkesima..

Masmz: Lain dari yg lain..aku terkagum kejap time tu..

Kak Coco: Tak menang tu sebab tak cukup bagus lagi la kot.. Takpe la tak dpt award/tak menang contest, asalkan dah menang ati kak coco *kipasss hahaha*
Pasal gambar kad kedit tu, mcm penah teringat ada kata2 pujian tu....dah ilang ingatan nih hahaha

Danny: Tau la ada slang kelantan..beragak la sikit hahaha..ko saja je nk komen 2 kali kan? mcm la aku tak tau :p

Nil: Coklat dlm gambar tu aku amik dari luar tingkap je, aku pun tak merasa, meleleh air liur je time amik gambo tu..cekelat lain ada la dlm peti ais tu hahahaha

retna yusof said...

Na,

Ako pun x sempat lagi nak buat.. So confirm i'm the last one la yang buat this tag :p

pic Arc tu siyes cantekkk!!! No wonder 'someone' tu akan really feel PUAS!! ehhee

shah_rule said...

gamba 1st tuh mmg cantik gile.. kt amsterdam tuh pun cantik2.. feeling2 sangat...! hehe

BlueEwoke said...

Ako: Ada masa nanti buat ler heheheh...

Shah_rule: Amsterdam best..memang feeling jugak la time kat sana hahahah

Ely Hasrul said...

hoii mana entry europe?! aku demand entry tak berhenti skang!

Ely Hasrul said...

aku lapo, cokelat tu ngiwi2 kat aku ciss

Iza Hyun J @ paE said...

Awesome... ^_^

Laney said...

Hahahhaa sian qilah n mika kesejukan dlm tunnel sambil dengar alunan violin.. Qilah keluar air mata sedih kene tinggal

MasZuber said...

picture no. 4 takes my breath away okehhhh!!!!

SubhanAllah!

Rozita said...

Cantikkkksss semua gambar gambar tu. I likeeee... mane entry europe Na ??

BlueEwoke said...

Skin: Entry europe insya Allah start minggu depan..mingu ni busy yakmatsss..
Cekelat ada, nanti kite jumpe, ko amik la rasa..aku beli cekelat murah2 je..

Iza: ;)

Laney: Nasib ada org main voilin, sedap pulak tu, memang lagi feeling la time sejuk2 tu kekekeke

BlueEwoke said...

Maszuber: Ye begitulah kekdahnye..subhanallah..

Rozita: Entry europe insya Allah minggu dpn start, belom select gambar lagi, kat opis plak tgk sibuk ni nk catch up macam2..tunggu okehhhh

Azian Elias said...

ALL the pictures superb..

BlueEwoke said...

Thanks Azian ;p

Almiraz said...

Naa,

Cantiknya gambar awan tuuu...serius i pikir macamana u amik...and the reflection picture....really good idea...btw, thanks for following my humble blog..heheheh...and I can;t wait for your Mega Trip spill!!

Delphina Lim said...

Admire your photos sooooo much! Wish I can take so well too! Btw, i'm a chocoholic too! hehe. =)

BlueEwoke said...

Almiraz: Gambar awan tu amik masa kt NZ dulu..awan tu on the way dr arthur's pass menuju ke christchurch, memang all the way cam mendung, pastu lama2 awan tu cam kene tiup angin, pastu seragam je diorg gerak perlahan2..and terus cerah sampai ke christchurch..kitorg benti tepi jalan je amik gmbo tu kekekeke.. blog i pun humble2 gak..takde la kebabom mana..

Delphina: Thanks 4 admiring the photos. u also can take good photos la..just practice jee.. ;p

Anonymous said...

head broken tgk gmbr 3 4 7 tuu.....na buat kursus fotografi aku nk blajaq dgn hg.....

PENJEJAK AWAN

BlueEwoke said...

Penjejak Awan: Hamboiiiiiiiii sampai head broken yek.. aku mana reti sgt..semua gambar ni kebetulan saja ;p heheheh

Ely Hasrul said...

ade cekelatt? ngeeee ahkak mmg mengamalkan kaedah 'no diet until Raya' memandangkan ahkak mmg kena berpuasa tanpa henti smpai ke Ramadhan hahahahha bila bila bila ? mana mana mana cekelat ituuu

Joanne Bryant said...

all very lovely images - a great series

Ayat Nile said...

شركة مقاولات بالرياض
تغليف اثاث
شركات نقل العفش بالرياض
شركة تنظيف خزانات بجدة
شركة تخزين اثاث بجدة
شركة تنظيف شقق بجدة
شركات رش المبيدات بجدة
شركة تنظيف خزانات بالرياض
مصر عملية المرارة بالمنظار
مكافحة حشرات الفراش
شركات ابادة الحشرات الرياض
شركة تسليك مجارى بالرياض
شركة تنظيف خزانات بالخرج
شركة عزل أسطح بالخرج

Ayat Nile said...

شركة تنظيف شقق بالمدينة المنورة
شركة تنظيف فلل بجدة
شركة نقل اثاث بالدمام
شركة رش مبيدات بالدمام
مكافحة الحشرات بالخبر
تسليك مجاري بالرياض
شركة تنظيف مجالس بالرياض
هنا
شركة نقل أثاث بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالأحساء
شركة تنظيف فلل بالقطيف
افضل شركات نقل وتخزين الاثاث
اشهر شركات نقل وتخزين الاثاث بالرياض
أفضل شركات مكافحة الحشرات بالرياض

roba gad said...

http://caravank.com/factory/
http://caravank.com/for-sale-in-riyadh/
http://caravank.com/withdrawn-for-sale/
http://caravank.com/withdrawal-rooms/
http://caravank.com/us-for-sale/
http://caravank.com/car-caravan/
http://caravank.com/for-sale-in-jeddah/


Esraa Abbas said...

http://www.prokr.net/2016/09/furniture-moving-company-al-hasa.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-moving-company-jubail.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-moving-company-qassim.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-moving-company-al-kharj.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-moving-company-khobar.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-moving-company-mecca.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-moving-company-dammam.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-moving-company-jeddah.html
http://www.prokr.net/2016/09/furniture-moving-company-riyadh.html