Tuesday, May 8, 2012

Europe Teaser: Double S

Double S yang dimaksudkan Spain dan Swiss hehehe..

Sebab dah lama sangat aku tak update blog, so aku update la sikit-sikit ni untuk cucian mata umum pembaca sekalian..

Barcelona


Barri Gotic, my favourite place of all Barcelona..

Barcelona FC Mega Store..aku bukan peminat Barcelona FC..tapi apa salahnya kan?? hahaha

Anak sapa la ni..gambar ni mengingatkan aku pada kakak the Rugrats yang Angelica tu kot! Muka jahat gileeee

Casa Battlo, salah satu masterpiece Gaudi

Parc Guell oleh Gaudi juga..


La Ramblas, very touristy..but what the heck kan?? pergi jugak..aku tak kisah..muahahahaha
.
Sagrada Familia yang famous di Barcelona..hugeeee..

Ok sekarang kite beralih ke Swiss pula..

Swiss alps..yang memang cun..tiada tandingan..


Aqilah berangan nak try paragliding..

Murrenbach waterfall..cantik tak terkata..dengan ini aku nak istihar aku suka Swiss

Aqilah melaram depan camera lagi..

Cekelat Swiss..

Chapel Bridge di Luzern..

Ok cukup setakat entry kali ni..ada masa aku update teaser lagi..sekarang nak bersiap meronda bandar Luzern pula.. babai


27 comments:

Diana Diane Teo said...

Cantek gila dua-dua double S. Jealous gila >.<

Almiraz said...

Oh em gee!..

Cantik gambar!...love love it...can't wait for next post...

p/s: Aqilah comeyyy naaa!!

masMZ said...

omaiiii omaiiiiii.......

ok nak baca sambil tutup mata!!! bestnya!!!!!!!!! tak cukup lagi nihhhh!!!! more! more! more!!!!


qilah!!! omai noti nyer muka!!! hahahaah

Anonymous said...

untungnya qilah, nak jadi anak chawanna juga boleh? dapat jalan merata negara.



zany

Lily Riani said...

lausanne gi dak???? gi gi gi.... lagi best. but i rasa austria lg best waima tak nak gi. sbb ada doremi ler kot kan... MUAHHAHAH.... leh lari2 & nyanyi2. i dulu dok kat luzern bridge tuh...

3plepl8 said...

teruskan pengembaraan anda....aku suka anchovies pizza kt la rambla tuh, ground floor, block B, megan avenue. cabuttttt....

Biqque said...

swiss! kim salam kat federer :D

balik cepat!!!

Orga said...

bestnyer korang...aku tahun bila bleh pegi sana pun tatau...ai,kena abis study and cari keje cepat-cepat nih...

Janggel said...

fuyooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!

panjangtak fuyoo aku?

lawa giler.

Rindu Aqilah....

BlueEwoke said...

Diana: Hahaha elehhh dia dh pusing europe abis dah.. :p

Almiraz: Ok tunggu post berikut nye..esok pagi nk ke Amsterdam pulak..nevessss hahahah..

MasMZ: More? tunggguuuuuu

Zany: Sila isi borang heheheh

Lily: Lausanne i lalu je, sebab turun kat Geneva. Kitorg duduk kat lauterbrunen, sebab tema utk Swiss cuma scenery je..sumpah cantikkkk..tempat tu pendalaman sikit hehehehe

3plepl8: Hahahahaha

Biqque: Federer takde, lembu banyak!!! Tak leh balik cepat, tiket 19 aribulan ni hehehe

Orga: Lepas abis study, ko pegi ler..make sure kumpul duit dr skrg, insya Allah lepas la ko ke europ nanti..

Janggel: Fewittttttttttttttttt..panjang jugak fuyoo ko tuh... Aqilah je ko rindu? Aku dan Cawan ko tak rindu??????

Anash said...

pesal akak nengok muka qillah..akak plak terasa diri akak comel jugak?
waaa...statement apakah itu?

hoit balik cepat!!! updet blog lagi banyak2x10.....

gambo tak yah cite aaaa...mabeles (siott)!!...hehe

MasZuber said...

Omaiiiiiiii

Totop mata la cengginihhhhhh

;p

-aya- said...

i want more about lauterbrunnen..heheh..nak dok 2 mlm kat situ...

Mijoe said...

caya la!!! cantik gambar2 tuh semua!!

:)

more photos pleaseeeee :)

Anonymous said...

kakak the rugrat ha22222222 btoi laaa
aku gelak sorang2 dpn pc niii

PENJEJAK AWAN

Iza Hyun J @ paE said...

Canteknyerrrrrrr... okeh tu jer.. Jeles!!

SUE said...

slm,, selalu baca n menyepi,,, tp ari nih x tbendung rasa,,,,, COMEYNYA AQILAH,,,,,, CUTE SGT,,,, anyway,,, as usual,, i mmg suka tgk hasil kamera u,,,,,,,

kipassusahmati AQILAH.......

mRj said...

Gulp!!..nice..nice...photos&blogs.

rose said...

memang lauterbrunnen sangat santek. i stayed kat sana 2 malam. satu malam interlaken. lepas tu 2 malam kat zermatt. 1 malam lagi kat geneva. bern & lausanne singgah kejap tangkap2 gambar.

tak tertembung plak kita yek. huhu

Ely Hasrul said...

ya allah aku suka angelica tuh hahahahhahahhaha aku paling suka rugrats dgn courage the cowardly dog eh apesal aku ckp psl kartun hahaha.. utk org yg positip (konon) and ignorance spt aku, aku SUMPAH aku JELES!!!!! HUWAAAAAAAAA suka suka suka!!!! santek santek santek!!!

wa said...

wah..comelya Aqilah..

Elokla ko gi dulu Na, aku akan ke swiss gak..nanti apa2 aku tanya ko jelah ek..:)

Tapi aku tak gi Spain, aku gi tempat lain.

Nak tanya..

Senang tak travel bwak stroller belah2 sana?..

Makanan dan susu budak cam mana ek ? diorang cek tak ?

BlueEwoke said...

Kak Anash: Akak pun comil juge... tak sabo gak nk balik ni, nk makan masak lemak cili api nih hahahah

MasZuber: Tutup mata kang terlangor tiang! jaga2

Aya: Insya Allah akan diceritakan nanti bila dah balik KL, sekarang tak sempat :)

Mijoe: Nanti kitorg update gambo lagi okeh..heheh

BlueEwoke said...

Penjejak Awan: Hahahah aku tak rasa nk gelak bila dia jadi kakak rugrat tu..aku rasa nk tampor2 je dia! nakal bebenor haaa

Iza: Ok tak leh kata apa dah..

Sue: Terima kasih, Aqilah tu telah mewarisi gen2 elok dr chawanna la tu kot, sb tu comey hahahah (perasan Aqilah nanti!)

mRj: Thanks :)

BlueEwoke said...

Rose: Oh ye ke..i 3 mlm je kat swiss.. tp lauterbrunnen memang best laa..

Skin: Aku pun SUKA sebab ko SUKA! Nanti insya Allah ko sampai gak nanti..lalalalaaaa

Wa: Hehehe elok la ko plan elok2..ko nk pegi bulan berapa? Stroller tu takde la senang sgt, ada yg takde lif, ko bertabah je la angkut ikut tangga. Jadi sila bawa stroller light weight, kalo tak memang pengsan. Satu lagi, cam kat Amsterdam ni, memang tak baby friendly sgt, ko pepandai sendiri ler..

Pasal makanan dan susu, aku tak de masalah..ok jek. Segala tok nenek makanan kitorg bawak.. tapi aku turun kat Paris, tak tau la if epot London/Swiss/ etc ada cek ke tak..

sharifah afifah said...

Tengok gambar2 nie rase cam xsabar giler nk pegi. Airport Paris lepas ek sume makanan? X banyak songeh ke?

Lauterbrunnen dok mane? Xsabar nk tgk teaser psl Amsterdam plakkk... ;)

Ainul Arina Madhiah said...

allah, allah, allah. rindunya kat semua tempat nih. akak, sila update banyak2~! nak baca. hehehe...~

swiss is awesome giler kan? saya sampai sana mcam takmau balik je. bersih sangat2. tenang sangat2. cantik sangat2. saya peminat swiss nombor satu. ^^

BlueEwoke said...

Sharifah: Enjoy ur trippppp...epot paris lepas semua makanan, xcek pn..

Ainul: Insya Allah akan diupdate nanti. Swiss memang awesome dan sangat cantik. Walaupun mahal nak mampus, dan susah sikit nk cari makanan halal compared to other european countries..tp memang berbaloi pegi!!