Sunday, January 22, 2012

Poskad Icam

Semalam lepak di Murni Discovery dengan travelholics semua, dan Icam telah jadi bahan diorg hahahahaha. Dan atas request ramai, aku gigih amik gambar dan buat entry ni, supaya korang boleh gelakkan dia puas-puas di *** nanti hehehehe

Poskad pun dia nak suruh aku balas!!

Ha amacam? Kelas tak poskad dia? Siap ada stem muka dia lagi hahahah. Korang MAMPU??.. Dia memang gemar main antar-antar surat kat aku, sejak dia reti menulis, ada je surat dia nk kasi, tapi semua by hand, tapi yang aku paling mushkil sekali bila dia letak stem muka dia (gambar diatas) hahahahha, memang tak boleh blah! Aku tak pasti apa motif dia hahahaha..

Satu lagi, dia ni memang patriotik, orang tak boleh kutuk negeri Perak, habis la dia pertahankan tanah tumpah negeri dia tu hahaha. Cawan kutuk signboard IPOH yang tulisan sebesar alam kat tepi highway tu pun dia bengang weh, dan korang kena tengok muka dia, bila Cawan, cakap Sungai Pahang adalah sungai TERPANJANG di Semenanjung Malaysia (motifnya sebab Cawan asal Pahang), dia memang tak boleh terima fakta tu, dia tetap pertahankan Sungai Perak adalah yang terbaik dan tercantik, katanya tak panjang sekali pun tak pe, tapi cantik blah blah blah..Ha dasyat tak?? Budak-budak sekarang ada amik kisah Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan?? Ada? Ada? hahahahaha Icam ADA!!

Nota 1: Dia tengok *warta berita** tau!!! (aku pun tak pasti napa dia gunakan ayat WARTA BERITA tu, memang old skool sungguh!!)

Nota 2: Ingat pesanan Icam, jangan gelak guling-guling!


19 comments:

Ely Hasrul said...

kadang aku rasa icam ade double personality sbb bila duk bersama dia diamm aje.. ahahha

Ely Hasrul said...

aku first ker?

Ely Hasrul said...

xmain la first2.. kena komen 3 kali hahahhaha

eh word verify: blessing.. mmg blessing sgt la pg ahad bgn pagi2 kena pg keje cisss

Cawan said...

semua xonline lagi?

tu laaa lepak lagi sampai tgh mlm.. pastu mabuk durian, rindu kan Murni Discovery, ape lagi? hoo hooo..

Janggel said...

Yeay aku dulu komen sebelom John!!!! Memang lawak giler weh poskad tu!!!!! Sumpah!! HAhahahahaha

Ely tu jadi ke pegi muzeum tudm tu? hahaha

Biqque said...

KAHKAHKAHKAHKAH! LAWAK OKKKKKKKKKK! siap patriotik lagi...bagus! tu kalo dpt gi open house menteri besar tu, sakan la dia blog!

ICAM, SILA DATANG RUMAH KAK BIQ! AKU NAK TGK SKIT KO MAIN HON DEPAN RUMAH AKU, HAHAHAHAHA!

Ely Hasrul said...

p/s - bgtau icam dulu aku nye patriotik aku anto kad raya kt PM, time tu ofcos la Dr.M aku tulis kat kad luar tu

'kepada Dr. Mahathir Mohamad, perdana menteri malaysia, kuala lumpur'

time tu aku cm darjah 5 ke darjah 6, tu lah address nye aku anto sbb aku xtau address betol and aku xtnya or bgtau sesapa hahhaha, aku tau smpai sbb aku dpt kad raya dari PM blk okehh!!! walaupon bukan dia yg sign xkesah laaaa hahahahhahahah

Ely Hasrul said...

p/s- err walaupon kad raya tak patriotik sbb cam lebeh to political issue tp xkesah laaa yg penting aku time tu xtau psl politic and smpai skang tak menyebelah sesapa hahahhaha

bdk2 @ John said...

OMG!!!!! LAWAKKK GILERRR OK POSKAD DIE! hahahahaa

patriotik gilerrr icam nih! nnt pi uss aku nk kutuk perak laa camni. ntah2 die berbahas dgn aku nnt! kekekeke...

fatt said...

na,
adik ko ni ada hrpn bakal jadi politician suatu hari nanti. ni kalau masuk U mesti dia akan masuk persatuan mahasiswa kalau dia betul2 ada smgt membara camni..hehehe

aku rasa dia buh setem muka dia sbb nak suh ko ingt dia selalu...

BlueEwoke said...

Skin: Tahniah! Ko la pngomen tegar, komen ko saja dekat 5! hahaha. Icam tu memang malu2 kucen, nanti dah lama2 ko tau la dia byk mana ckp.. Nanti aku bgtau Icam ko antar kad kat PM, mesti dia nk lawan ko jugak! Dan TAHNIAH sekali lagi sebab ko berjaya dapat kad raya dari PM time tu..mesti ko kembang kempis kan hahahah

Cawan: Hmm biasa la..kata malam masih muda..

Janggel: Heheheh tahniah jugak sebab ko komen before John, ko dh sihat ke?

Biq: Hahaha tahun bila tah dia pegi beraya umah menteri besar perak, dapat duit raya RM10, bangga gile citer kat aku!! Ha tunggu 2 minggu lagi Icam sampai la dpn umah u, nanti dia tekan hon lama2 jgn marah pulak hahahahha

John: Hahahah aku pn tergelak guling masa dia kasi poskad tu kat aku.. Ko pegi la kutuk Ipoh kat dia, mesti dia diam je, tapi siap la ko kena kaw2 dlm blog nanti..ha haaaaa..tak tauuuuuuuuuuuuuuuuuu!! heheheh

Fatt: Ya rabbi, aku tak berharap la dia jadi politician, kang huru hara negara kita nih hahahha.. Aku pn rasa dia saja2 taruk nak suh aku ingat dia..eee tak sesuai betul...

Lily Riani said...

seriousa....yang best nye, tpt address dia letak content... camna nak post yang oooiii... ehheheh...

and yg address patut si penerima buat penganto.

na, aku nak address rumah ko kat ipoh, aku nak anto postcard kat icam leh? ehheheh cam best lak... sure dia surprise.

Biqque said...

lily, kat poskad dia tu ada T: dgn F: amik alamat terus dari situ je if nak ngantor kat dia hahaha!

from tu dah betul, to tu dia letak content hahaha!

BlueEwoke said...

Lily: Hahahah serius u nak kasi poskad?? confirm kawan dia tak caya poskad dari luar negara plak!! hahahha.. Kalau yg tunggang langgang tu memang betul la Icam sebab tu terbalik hahahhaa..Nanti i kasi address icam kat ipoh hahahha

Biqque: Wah cerah bijik mata u nengok poskad tu, langsung tak pasan!!! Ye memang betul kata u, From tu dah betul dah..hehehhe

3plepl8 said...

Tahniah Icam, boley hilang stres kt opis kalu baca poskad camni....ada byk mesej tersirat dlm poskad ni. ada slogan najib, ada peta malaysia, malahan poskad ni dibuat dr recycled paper kot (...the environment??). Icam juga minat sejarah kot.

masMZ said...

wakakakaka.... ada pesanan khas yang dituju khas untuk ku dulu! ciskek yang sedap! opssss terpaksa gelak control!

Icam ni, dah beso nanti kita suruh dia apply kat Kementerian Kesenian dan Kebudayaan atau Kementerian Pelancongan! Sungguh patrioritik beb!

Ainul Arina Madhiah said...

hahahaha.. adeh, sakit pinggang gelak kat icam. mana datang idea nak bubuh setem gambar sendiri tu? genius2!

nak poskad dari jordan jugak tak?
nnti ainul kasi. meh alamat ^_^

MasZuber said...

alamak gile sweet icam kasi poskad kat kakak dia...hmm adik2 aku jgn harap ler..kikikikiii

BlueEwoke said...

3plepl8: Hahahahah Icam semua pun boleh, patriotik, romentik, segala *tik* la dia sapu huhuhu

masMZ: Heeheheh aku sokong, dia kena mula dari bawah dulu, so dia kene bekerja keras la naikkan tourism Perak lalalala

Ainul: Wah betul ke nk kirim poskad? Menariks nih..nanti akak kasi address..hehehe

MasZuber: Ok gak adik ko tak main poskad2 ni, takde keras perut ko nk baca hahaha