Wednesday, March 17, 2010

Berhabuk dah ni.....

Lamanya tak update blog, berhabuk dah... Banyak jugak entry2 blog member2 yang belum sempat nak dihadap lagi. Especially blog si Biqque. Adui busy betul rasanye sejak akhir2 ni kat office. Maklum la dah tak on the bench dah. So sendiri paham-paham la kan. Blog sendiri pun hampir-hampir lupa address URL nya. Ish....

Tiada perkembangan terbaru setakat hari ni, semua macam biasa2 je. Cuma aku je yang mengembang hahahah. Tapi gak ada member2 yang asyik ckp "tak macam pregnant 5 bulan pun!!!" sebabnya perut tak berapa nampak, pastu macam biasa, aku berjalan lebih express dari orang2 yang tak pregnant, agaknya sebab tu kot diorg ckp "tak macam pregnant".. Emm belasah la kan, nampak atau tidak, janji aku dan baby ok jek..

Bulan ni target untuk tidak menaikkan berat badan sebanyak mungkin (almaklum le, aku sendiri dah overweight). Setakat hari ni dah berjaya mengurangkan pengambilan nasi. Pagi macam biasa, 2 keping roti wheatmeal bersama air susu, lunch , nasi separuh pinggan dan jugak lauk seperti ikan dan sayuran, untuk dinner, nasi separuh pinggan, tapi kadang2 makan benda lain, macam biskut/roti/soto ayam/yong tau fu (bosan makan nasi setiap ari, boleh muntah darah den). Snack in between meal yang 3 tadi adalah, buah kurma dan buah-buahan lain. (healty life kan?? hehehe)

Harapnya, bulan depan pegi timbang, tak de la menerima kejutan macam hari tu. Bulan lepas naik 2kg!!! Huh..time tu gak rase macam nak pegi berlari marathon naik ke Ukay Perdana!! Tapi menurut doctor, berat yang naik tu, sekali dengan amount berat amniotic fluid (air ketuban). Heheheh ok la tu kan?? (sekadar menyedap hati)

So Sabtu ni ke mana kita?? Biq jadi ke mau lepak2???

10 comments:

Lily Riani said...

hahahhaha... just stay healthy for baby and mummy...

biqque said...

i skang tak brani timbang dah...biar je la brapa pun...tapi ramai gile orang cakap i MAKIN tembam...siutla weh!!!

ha this weekend jadi! kenduri mona first, then lepak okeh?

BlueEwoke said...

kenduri mona? tak tau pun..kenduri ape? dia dh bersalin ke?? huhuhuh

iem said...

salam,nk minta phone org yg buat kitchen kabinet u leh tak??

Cawan said...

iem, u got pm.. check u blog comment..

iem said...

ok tq,org ni mmg okkan..
condo kami kat kinrara bkt jalil

3plepl8 said...

nasik? hari ni pecah rekod...nasi kenduri lauk daging masak hitam ngan ayam sume cukup. tambah 2 kilo tuh.

Biqque said...

alang2 bosan tu, jom la shopping kat BiqCloZet

http://biqclozet.blogspot.com/

hehe...

MummyEwoke said...

huahuahua..tambah2 2 kg jgn cakap ek...........(huhuh depressed kang)

Ok biqclozet..nanti akan ditag jugak kat sini..

tagskie said...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/