Wednesday, January 28, 2009

Blog...erkk..

Aku suka baca blog..macam2 blog aku baca..hehe..tp aku tak penah terpikir pn nk ade blog sendiri..suka baca org punye ade la..

Tp sejak 2 minggu lepas, Cawan slalu suh aku create blog aku sendiri, kate nye aku ade byk benda nk tulis..emm mungkin betul jugak tu..memang byk bende aku bleh tulis..pasal makcik jual apam balik dekat lrt Taman Melati pn aku ade citer yg nk dikongsikan..

Tp aku buat dek je..sb malas nk layan permintaan Cawan tu..aku ingat dia main2..pas tu hari2 berikutnya..dia insist jugak aku kena buat blog..dia ckp " u kene la tulis blog nih, nanti u leh tulis mcm2, pegi sane sini, beli itu ini, icam takut air, blah blah blah, nanti dh ujung tahun, u leh bace balik semua yg u tulis..cam flashback semula..baru best.."

Betul jugak ckp dia..tp masuk telinga kanan, kuar telinga kiri..aku buat dek je, walaupn ade benar ckp dia tu..

Jumaat malam kelmarin before cuti CNY, aku lepak2 dengan dia depan tv, tp pas tu terlelap, sb ngantuk sangat..tibe2 aku nampak dia sedang menulis dlm buku nota HP 2009 yg dia dpt awal January ari tu..aku sempat tanya dia.."tulis ape dlm gelap tu??" dia jawab " ade la..rahsia nih"..aku pn sambung la tido balik..

The next morning..jeng jeng jeng..mcm teringin je nk tgk ape dia tulis dlm buku tu..dia buat list barang kena beli ke? slalu nye kalo nk beli barang2 "wanted" dia akan senarai kan dulu, tgk penting ke tidak utk beli bende2 tu..pas tu baru discuss..emm mungkin kot ade brg baru dia nk beli..tp ape??

Aku pn selak la buku tu..emm macam tak percaya..dia tulis pasal trip kitorg pegi ke Teluk Batik..naik banana boat, makan seafood!! Pas tu ade lagi dia tulis short2 trips yg kitorg buat before this..untuk tahun 2009 only la..kalo masuk kan 2008, mungkin tak ingat dah kot..sb byk sangat..emm dia serius rupe nya..heheh mcm tak caya pn ade..pandai juagak dia nk tulis2 journal nih..

Jadi hari ini, aku secara official nye, menulis blog ini, utk mengabadikan cerita2 aku, cawan dan kawan utk tahun 2009 dan sampai bile2 sebagai kenangan di masa hadapan..

p/s: mungkin ade cerita dlm blog ni yg mungkin tak menarik utk dibaca, tp buat dek je la..sb ni hanya story dr aku yg biase2 jek..

Au revoir

4 comments:

biqque said...

its not the matter of attractive or not attractive, its about what u want to write and tell...regardless any point of matters...readers can do their own judgment, but ur own satisfaction does value :)

keep on blogging!

BlueEwoke said...

uish rase best je nih, ade org sokong2 gini..yee mari kite berblogging...

Irfa said...

hai :)
saya dapat url blog ni dr suami.
dia tahu saya suka blog dan saya juga tulis blog..dia suh saya bukak sbb blog ni ada citer psl amsterdam..

okey..saya akan mula khatam blog comel awak ni

salam kenal dr saya

BlueEwoke said...

Hai Irfa, terima kasih la nk baca blog saya ni.. teruskan berblogging :)